Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Samantha
3185 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 14:56

Karja Jsi drobný sadista

Offline continuity
41553 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 16:16

Janulik03 chod nekam, kde to umí nosem. Tady se to priplácí, ale bylo to celkem v pohodě. 

Offline Janulik03
19778 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 16:35

continuity mno teraz neviem či si zo mňa strielas, alebo to myslíš vážne. Uz len to prečítanie ma stálo nervy, že nosom

Dám sa uspať

Offline continuity
41553 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 16:38

Janulik03 no právě tím nosem se tahá tenčí hadička a není u toho ten dávivý reflex. Samé pozitiva. Uspávat bych se kvůli tomu nenechala, i když je to krátká narkóza, je to zbytečná zátěž. 

Offline Tabea
7593 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 18:17

Janulik03 tak tam, kde jsem byla já, uspávají ze zásady, ani mi nenabízeli, že by mi to dělali zaživa. Vlezla jsem do ordinace, dala bundu, kabelku a hodinky do krabice, kterou šoupli pod lehátko, změřili tlak, představil se doktor, napíchl kanylu, lehla jsem si na boj, stříkli do krku něco proti bolesti, do nosu strčili kyslík (na pocit jak vatovej tamponek), pak mi říká, že mi dává uspávadlo, zamávala, já dvakrát mrkla a probudila jsem se tak za 50 minut, úplně v klidu, bolesti nikde žádný. Pár minut jsem ještě poležela, doktor mi dal výsledek a jela jsem tramvají do města něco vyzvednout pro dceru a až pak dom. Neřídit 24 hodin a nedělat žádný závažný rozhodnutí. O tom zaživa bych ani neuvažovala. Muž nebo děti tě vyzvednou a pohoda džez. 
Popravdě bych se asi bála, že když jim řeknu, že chci bez přispání, tak na mě budou koukat jak na kamarádku z Česka, když tady tak před 12 lety na pohotovosti chtěla, ať dítěti píchnou ucho. Řekli jí, že sorry, ale středověký metody nepraktikujou.

Offline andulka01
12653 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 18:44

Torrah to je ale hezká historka ale ty nervy, tyjo deset dní

Jo, mě teda taky spadnul káámen ze srdce. Připravuju na pondělí akci pro 70 lidí, kde potřebuju nejen fungovat, ale i trošku vypadat. No a já když brečím, je to na mě vidět třeba tři dny, strašně (jakože fakt strašně) opuchlý oči, nos, všechno. A já bych brečela, se znám.

Kočka se tvářila, že je se zmizením kocoura navýsost spokojená. Ale pak jsem jí přistihla, jak se nudí že nemá koho rasit a čumí z okna kdy přijde Zrzavej. Uf.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 18:46

Tabea A to jsi byla na gastroskopii? Já jsme byla už asi 5x, nikde neuspávali, poprvý jsem se na to zeptala a koukali na mě, jak když jsme spadla z višně. 

continuity Ty jo, to nevím, jestli mi to přišlo lepší. Jednou mi tahali nosem hadičku na sondu a jednou nějakou tlustší už nevím na co, měla jsem s tím nějak polykat, nevím, jestli bych to za to gastro vyměnila. Hlavně ta první na tu sondu byla hodně tenká a moc nespolupracovala, tak to zavádění bylo dost nepříjemný, pak jsem s tím musela 24 hodin fungovat, no žádná paráda.

Offline Tabea
7593 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 19:08

Zina jj, na gastroskopii. 
Ja si pamatuju, ze kdyz jsem byla v nemocnici kvůli bolestem žaludku, když mi bylo tak osm, tak nás vzali do ošetřovny víc dětí, nacpali sondy, přilepili hadičky na tvář a mně bylo tak šíleně zle, že mě museli přeložit na lehátko. Předpokládám, že dělali odběr žaludečních šťáv. 
To by bylo zajímavý vědět, čím to je, že tady rovnou počítali s přispáním a nic jinýho nenabízeli. Platí český pojišťovny málo za přispání, že se to doktorům nevyplatí? Nemají odkladiště spících pacientů? Je na to potřeba nějaká další specializace? Nechtějí němečtí doktoři, aby jim do toho někdo kecal nebo skoro zvracel, tak si hodí pacoše do limbu?

Byla jsem v endoskopický ordinaci dvou doktorů, myslím, že celý den jen šoupou hadičky zeshora a zespoda. Když jsem odcházela, tak v mojí odpočívárně ležely další čtyři baby, za stěnou byla ještě jedna odpočívárna. Buď kolonoskopická nebo mužská. 

Offline Janulik03
19778 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 19:36

Tabea u nás sa za uspanie priplaca, aj to po vedia, ja som bola dávno bez uspania, nie že by to bol horor, teda pre mňa áno.

Je nutné ísť znovu tak už iba s uspanim. 

continuity pre mňa je zbytočná záťaž bez uspania, to úplne nemôžem ani myslieť, preto som tiež nebola už roky.

Mne to teda vadí aj kvôli drazdivemu kašľu, tak úplný blok mám 

Offline Tabea
7593 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 19:59

Janulik03 doufám, že jsem tě namotivovala, že si v pondělí zavoláš o termín.

Offline continuity
41553 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 20:00

Zina tak přes nos, ale je to normální gastro za 20 minut a je to klasická sonda, jen ten šlahoun je tenky. Ale taky u toho hlídají saturaci, ono to má asi nějaká rizika.

Tabea to přispání pojišťovny neplatí vůbec. Tím pádem se to standardně nedělá, už tak jsou ty čekací doby dost dlouhe - já čekala od nějakého října do konce ledna tuším. Než jsem se tam dostala, enterol problém vyřešil, už se nenašlo kromě mírného refluxu nic.

Offline continuity
41553 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 20:08

Janulik03 tak jasně, ze když máš nějaké problémy, tak toeni situaci. Já se zas dost bojím ty narkózy, obecně nemám ráda situace, kdy nad sebou ztrácím kontrolu. 

Offline Tabea
7593 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 20:13

continuity já volala někdy v půlce listopadu, první termín mi nabídli 7.1.. Tady je 6.1. svátek, tak většinou jsou všichni po dovolené do práce toho 7.1. 
Ale ten systém, že než se dožiješ termínu, tak už se to nějak vyřeší samo, tu jede taky. Já bych ten nález nejspíš taky měla jinej, kdybych napřed nezobala skoro dva měsíce ten omeprazol.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2026 20:28

continuity to si musím zapamatovat s tím nosem, kdyby, nedej bože, bylo potřeba. Já mám hrozný ten dávivý reflex, těžko snáším už výtěr z mandlí.

Offline dorota
1209 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 20:38

Evaeva Som na tom podobne s dávivým reflexom, mám problém s tým, keď sa mi lekár potrebuje pozrieť do hrdla. Na gastroskopii som bola na jeseň, bez uspania (nevedela som, že je možné dať sa uspať, resp. dostať nejaký oblbovák, dozvedela som sa to od kolegyne až po tom, čo som vyšetrenie absolvovala, nejaký znecitlivujúci sprej do hrdla mi strekli, ale veľmi to nefungovalo). Ako prežila som to, ale bolo to veľmi nepríjemné, musela ma riadne držať sestrička. Neskôr som bola na kolonoskopii, tej som sa bála ešte viac a nebolo to pre mňa osobne také nepríjemné ako tá gastroskopia, tá bola horšia.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2026 20:39

dorota já teda nemám zkušenosti ani j jedním, ale rozhodně mi kolonoskopie přijde lepší

Offline continuity
41553 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 21:16

Na kolonoskopii mi přijde největší problém ta příprava. Navíc když nejím, chytne mě migréna, to bych sháněla nějaké drogy už ve dveřích do budovy. 

Offline carries
1142 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 21:23

Príprava na kolonoskopiu je teda des. Najhoršie bolo vypiť to strašne sladké preháňadlo. Samotnú kolonoskopiu si prakticky nepamätám, lebo som dostala nejaký oblbovák. Bez toho by som to neabsolvovala. Injekcia na ukľudnenie sa dávala pacientom automaticky.

Offline Aranel
6304 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 21:31

Janulik03 To bude v pohodě! Věštkyně to říkala!

Offline dorota
1209 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 21:34

carries Ja som pri kolonoskopii žiadnu injekciu nedostala, povedali mi, že som to mala hlásiť už pri objednaní. Preháňadlo, čo som dostala, nebolo sladké. Len to bolo na mňa za pomerne krátky čas príliš veľa tekutín.