Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Catherinne
10787 příspěvků moje polička 30. června 2026 06:41

Myrtila ale běhat jsem ještě nebyla! To nějak nemám potřebu se ničit. 

Offline rasaNori
8828 příspěvků moje polička 30. června 2026 06:45

Garfie jo, to máme taky, v přízemí 23, v patře 31,5. Vychladime to vždycky v noci aspoň na těch 26, a pres den to zase stoupne. 

A mam stížnost helikopterove matky, malý 6 lety dite je na táboře, nekde v horoucich peklech u Hodonína, a trenérka slíbila ze bude posílat fotky. A od soboty nic. S kámoškou se utesujeme navzájem, ze jsou všichni a všechno ok, a žádné zprávy dobre zprávy, ale nedělá mi to vůbec dobre. Zároveň vim, ze kdybych trenerce napsala, ze asi neco da, ale nechci ji prudit:D

Online Liesel
1662 příspěvků moje polička 30. června 2026 06:56

rasaNori kdyby se něco dělo, dají vědět. Když byly holky malé, tak jsem byla taky nesvá, ale oni to dětičky vzládnou i bez rodičů.

Online Janulik03
20183 příspěvků moje polička 30. června 2026 07:14

Tak ja som spala na terase. Niekto otvoril doma okná, nech sa vyvetra a odišiel. Večer tam bolo 26 . Skončila som v noci zo zúfalstva na terase. Akože tepelne super, gauč relatívne pohodlný, ale tie kočky

Nechápali čo tu robím, kontrolovali asi či dýcham, dokonca aj susedova nová kočka ma prišla pozrieť. Ale teraz som sa zobudila, takže asi dobrý.

Offline 999
19734 příspěvků moje polička 30. června 2026 07:19

Je zajímavý, že tady ještě nepadlo, že ta klimatizace je vlastně dvojsečná zbraň. Doma se ochladí, ale kam všechny ty roury vedou? Ven. Takže ve městě, čím víc klimatizace, tím větší vedro. 

Online Janulik03
20183 příspěvků moje polička 30. června 2026 07:22

999 amen

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 30. června 2026 07:24

999 Já se proto klimatizaci bráním co to jde, dokonce i v Japonsku ji používám až když je to fakt nezbytně nutné. Nemluvě o spotřebě energie, která zase generuje nějaké teplo....

Offline stes
9146 příspěvků moje polička 30. června 2026 07:49
Reakce na rasaNori:

Garfie jo, to máme taky, v přízemí 23, v patře 31,5. Vychladime to vždycky v noci aspoň na těch 26, a pres den to zase stoupne. 

A mam stížnost helikopterove matky, malý 6 lety dite je na táboře, nekde v horoucich peklech u Hodonína, a trenérka slíbila ze bude posílat fotky. A od soboty nic. S kámoškou se utesujeme navzájem, ze jsou všichni a všechno ok, a žádné zprávy dobre zprávy, ale nedělá mi to vůbec dobre. Zároveň vim, ze kdybych trenerce napsala, ze asi neco da, ale nechci ji prudit:D

​no 3.den bez infa,když bylo slíbené, bych se už ozvala

Offline stes
9146 příspěvků moje polička 30. června 2026 07:53
Reakce na 999:

Je zajímavý, že tady ještě nepadlo, že ta klimatizace je vlastně dvojsečná zbraň. Doma se ochladí, ale kam všechny ty roury vedou? Ven. Takže ve městě, čím víc klimatizace, tím větší vedro. 

​jj, to mi sedí v hlavě uz dlouho....ne,že se to tu neprobiralo, co my tady s tim už, ale ze se o tom jako nijak nahlas nemluví vubec. Ale přiznávám, že  bližší košile než kabat a kde ji mam možnost využít,tam jede. 

Online Pinot Noir
29809 příspěvků moje polička 30. června 2026 08:03

Tak to můžete odmítat i chladničky.

Offline 999
19734 příspěvků moje polička 30. června 2026 08:22

Pinot Noir To se přece nedá srovnávat. Malý prostor chladničky a foukne se to do bytu a ohromný klimatizovaný prostor bytu nebo domu a foukne se to ven.

Online Pinot Noir
29809 příspěvků moje polička 30. června 2026 08:32

999 nedá. Ale tady odmítám mít černé svědomí, v našem dřevěném domku jde v tomto případě o přežití.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2026 08:37

Catherinne no ty jseš jiný živočišný druh. Já byla u moře v takovém horku jednou a nikdy víc

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2026 08:39

999 ano, proto si myslím, že je potřeba co nejvíc využívat ty pasivní způsoby (stínění, stromy,....), ale k tomu všemu jako doplněk bude časem potřeba víc a víc.

Offline RoSa
10118 příspěvků moje polička 30. června 2026 08:42

tak ono lze klimatizovat i bez elektřiny, třeba takový badgir v Persii, inspirováno termity  

já doma taky nemám klimatizaci a něco podobného jak ten badgir jsem si vlastně sama intuitivně vymyslela: nahoře na galerii otevřu na malou škvírku veluxy a dole dám na větračku okno ve vikýři na protější straně bytu... funguje to... ona nouze nutí přemýšlet a občas vede i k vynálezům

Offline 999
19734 příspěvků moje polička 30. června 2026 08:47

Já to nechci nijak hrotit, jen jsem to chtěla připomenout. Lidi prostě budou muset začít jinak uvažovat a vracet se ke zdravému rozumu. Bude tady větší vedro? No tak se pojďme inspirovat tam, kde to vedro mají po staletí. Stavme jinak, zaveďme siestu...

Online Pinot Noir
29809 příspěvků moje polička 30. června 2026 08:53

RoSa něco podobně ekologického je v kanclech v Karlíně. Má to nasávat chladný vzduch na hladinou Vltavy a tím ochlazovat budovu. Barák za to získal jakési eko ocenění. Akorát, že to vůbec nefunguje. Jakžtakž možná v přízemí a prvním patře, do 4., nedej bože výš, už nikdy žádný chladný vzduch nedošel, protože se prostě pohybem budovou ohřál. A nejde to vypnout tlačítkem, takže v zimě se vytápí jak o život, protože z průduchů v podlaze valí ledový vzduch od Vltavy. Průduchy se přikrývají zákoníky, reklamními prospekty a starými šanony, podle typu oddělení. A vypadá to tam jak u bláznů.

Offline Karja
44516 příspěvků moje polička 30. června 2026 09:02

rasaNori Tak dej pak info, jak to dopadlo a kdy napsala. Já mám s tímto sama problém. Když dám dítě někomu na hlídání, tak mi třeba přijdou fotky během odpoledne, a fakt i docela pěkné:D, ale já to nejsem schopná tomu rodiči oplatit, nikdy. Ale na táboře je to jiné, to je jakoby práce toho člověka a ti rodiče nepřijedou za 3 hodiny. Ale nevěřim, že by jí nikdo nenapsal, určitě soukromě už s pár rodiči něco vyřídila:D:D:D. Ale píšou nám takhle i ze školy, z výletu, když jedou na výlet třeba hodinu busem,i fotky přijdou během dopoledne, ono to pro ty starostlivé rodiče je taková berlička (ted nemluvim o tobě, ale jakože když jedou na jednodenní výlet, tak to lze pustit z hlavy). 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2026 09:22

Karja nám taky tahle píšou. Ale stejně se vždycky najde rodič, který se ptá, jestli někdo něco neví, když měli dojet v 11 a v 11:03 je ticho po pěšině. Nebo nás teď upozorňovali, že na MŠ je blbý signálu, takže fotky posílají, ale málo a jen jednou denně. Každý den přišlo tak 10 fotek a stejně si jedna maminka stěžovala (ne učitelkám teda), že je to málo. Já jsem samozřejmě taky zvědavá, ale zároveň pro uklidnění by mi stačila jedna SMS denně.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2026 09:24

Pinot Noir tak že to funguje omezeně, to bych pochopila. Je určitě fajn, když aspoň dole klimatizovat nemusí. Ale že někoho nenapadne, že bude potřeba to regulovat (vypínat), to je teda dobrý vtip