Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 06. srpna 2026 19:06

Karja stes Tak mně přijde, že mamka si s klukama hraje ráda, když už je navařeno, věnuje se jim, nebo když je u nás (ty cca 3-4 dny v roce), tak zajišťuju kompletní servis, a ona si s nima dobrovolně hraje. Navíc my tam nebýváme zas tak dlouho, aby se z toho času dalo donekonečna ukrajovat, část z toho něco děláme na zahradě, nebo nějaké jiné práce, tak mi to přijde trochu škoda, no. Asi jsem jinak nastavená, spíš bych zjednodušila povinnosti, aby zbylo víc času na ty interakce, kdežto mamka nám potřebuje nejdřív všechno zajistit, i když se pak prakticky nepotkáme. 

Online Mulen
5036 příspěvků moje polička 06. srpna 2026 19:22

Garfie u nas ti staci obcanka

Karja ale kde je to jeho mistoProhledala jsem vsechny bundy, kalhoty, bazohy, kabelky, auto, penezenky.. a nic

Offline Blanka
příspěvků moje polička 06. srpna 2026 19:33

Tak ono je rozdiel, ako sa môžu a chcú deťom venovať rodičia  a prarodičia . Maminky  nezúfajte, a ani sa neobviňujte, všetko si vynahradíte pri vnukoch !

Offline Kokoska
35042 příspěvků moje polička 06. srpna 2026 19:50

Me bavi s detma neco vyrabet, ale hrat si "s autami" nebo na rodinu, to me nejak nebavi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. srpna 2026 20:02

Kokoska jo, to hraní s auty je takové... Teď si to oblíbil mimiňák, každý den přijede bagr, udělá díru, pak míchačka, válec na závěr sklápěčka s imaginárními cihlami. (Na druhou stranu si sám vydrží půl hodiny parkovat autíčka.) Radši jsem, když chce koleje, on si jezdí, zatímco já stavím trať, to mně baví. Kluci na auta nejsou, takže tohle je pro mně novinka. Ale máme málo času na společné hraní, tak to těch pár minut vydržím, on zatím nemá moc výdržNa rodinu si tu naštěstí nikdo hrát nechce akorát občas musím obléknout mimino 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. srpna 2026 20:06

Myrtila

Možná až tam jednou budou kluci sami, tak se jim bude věnovat víc. Přijde mi, že mají kluci s babičkou dobře našlápnuto.

Offline Aranel
6630 příspěvků moje polička 06. srpna 2026 20:55
Reakce na Tabea:

​tak pod tohle se můžu z fleku podepsat

Mama i babičky vaří/vařily, pečou/pekly, ale i si sednou a hrajou, nebo teda lítají a hrajou fotbal . Babička s námi kdysi hrála badminton, chodila na houby, večer hrála karty a dostihy...

Jenže mají to vaření a pečení tak v paži, že je všechno šup šup hned hotový. 

​Naše babička taky (teda badminton úplně ne, ale jinak jo), ale ona totiž to vaření gamifikovala rozdělila povinnosti, kdo jde nakoupit, kdo škrábe brambory, a odpoledne byl čas na les nebo koupaliště.

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 06. srpna 2026 21:07

Aranel to přesně dělala i moje máma. A dělá to i ségra, když má všechny děti - každý dostane úkol a podělí se. 

Offline Tabea
8158 příspěvků moje polička 06. srpna 2026 21:16

Aranel Jo tak tohle rozdělení povinností dělala moje druhá babička, která s nama badminton nehrála, když nás tam měla na hlídání třeba pět. Tahali jsme si úkoly z klobouku. Ja byla nejstarší, tak jsem musela ve finále dělat skoro všechno.

Offline continuity
43203 příspěvků moje polička 06. srpna 2026 21:32

Tabea my jsme třeba u babičky na prázdninách dost pracovali. Ona teda vařila, ale třeba jsme otrhali maliny, jahody, já jsem milovala loupat ořechy. 

Offline Karja
44767 příspěvků moje polička 06. srpna 2026 21:36

Myrtila No, já jsem taky ten zajištovací typ, proto nerada trávim volný čas jen doma, jakože bych byla celý den doma...protože přesně to pak vidím, že třídím skříně, vařím třetí chod, až když vypadnu z domu, tak se tak nějak plně věnuji dětem, že to všechno nějak vypnu a soustředim se na ně...Jako neříkám, že si s nima neposkládám pexeso, ale nevyberu si to jako prioritu a spíš se tomu vyhnu. Sambo to má jinak, ten jako všechno zahodí a jde tři hodiny hrát dostihy...tak to vůbec, vždycky když mě nasere a pak mě přestane štvát, tak si řeknu, jasně není jako já, nedělá pět věcí najednou, je zpomalenej, ale on je ten co si ty tři hodiny hraje a prostě takhle je to správnej tým:D:D:D...

Offline Tabea
8158 příspěvků moje polička 07. srpna 2026 06:29

continuity aha, tak pletí zahrádky, sušení sena, trhání rybízu, obstarávání zvířat a podobně jsem jako práci nemyslela. To bylo automatický. Spíš to, že se z klobouku losovalo mytí a utírání nádobí, stlaní postelí a podobný hospodyňský aktivity a stejně to končilo u mě. Takže mi to losování přišlo takový zbytečný. 
Újmu z žádný tý činnosti teda nemám.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 07. srpna 2026 07:36

Jste mi připomněli, jak jsem o prázdninách na chatě s babičkou jako nejstarší ze 4 vnoučat pravidelně obstarávala nákupy. Nejbližší krám 2 km, starej favorit a batoh na záda. Protože to bylo zkraje osmdesátek, tak jsem někdy musela objet krámy ve třech vesnicích, abych dovezla všecko. Byla jsem na sebe pyšná.

Větší nákupy jsme obstarávali kolektivně s kárkou.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 07. srpna 2026 07:41

dzizisketa jo, někdy se zadaří, ale většinou se to bez zdrojů neobejde.Já docela ráda jezdím na konference, myslím, že mívám i poslouchatelné příspěvky, ale tiskovej výstup je pro mě peklo!

A ještě máme pracovní softaware ELZA (ELektronické Zpracování Archiválií) kde se na zdrojích bazíruje a musí to být celostátně jednotně... Je pak ovšem radost, když to funguje a všecko je hezky propojené a dohledatelné!

Offline Tabea
8158 příspěvků moje polička 07. srpna 2026 07:42

Archivářka k nám jezdila pojízdka

(pojízdná prodejna)

U druhý babičky ve vesnici byl obchod. Spíš vyzvedávna objednaného zboží.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 07. srpna 2026 07:44