Potřebovala bych koupit černou přízi s moherem. Prostě trochu chlupatou. ![]()
Nemáte prosím někdo tip?
Potřebovala bych koupit černou přízi s moherem. Prostě trochu chlupatou. ![]()
Nemáte prosím někdo tip?
Kora Drops Kid-Silk, mohér s hedvábím
RoSa Díky
Kora Taky Filcolana Tilia, Isager Silk Mohair, Sandnes Tynn Silk Mohair, ITO Sensai, Rowan Kid Silk Haze, Malabrigo Mohair... je toho kvanta, všechno to má kolem 70% mohéru a 30% je většinou hedvábí. Jde o to, co od toho chceš (některé jsou chlupatější než jiné) a kolik chceš investovat.
rozarka stačí se toho nebát, vzít jehlice a začít, slibuju!
a v ty angličtině je to naopak mnohem lepší, protože ten postup jde pak dobře najít na YouTube.
ty zkratky se furt opakujou
Panenka Děkuju, moje představa je hladký volný rolák, umírněně chlupatý
a abych se nemusela úplně bát ho vyprat. Nečekám, že to bude zrovna levné.
Ptám se, protože z fotek na eshopech si toho moc netroufnu odhadnout.
Potrefenáhusa To je právě problém, ta angličtina. Ale mrknu na YT, snad mi to dcera nějak přeloží. Do příští zimy bych ho mohla stihnout.
rozarka ony to jsou stejně jen zkratky, já bych to musela hledat i česky, a to se to v angličtině hledá lip, dceru nepotrebujes, knit, purl a jedes!
Kora jenom u toho kid silk od dropsu bych si u tmavých barev dala pozor na to, že to středové vlákno bývá často světlejší barvy a celkem to razí. Záleží určitě na šarži, ale měla jsem tmavě zelenou a antracit a u obou byl ten střed skoro bílý.
Kora Já mám zkušenost s ITO Sensai a s Isager Silk Mohair. Isager je ve srovnání se Sensai poměrně chlupatý, Sensai méně chlupaté, jemnější, fakt decentní. Obojí jsem měla jako příplet k stejné přízi, která byla 100% hedvábí (ITO Kinu), takže ideální situace na porovnání.
Co se praní týče, tak nevím, co si představit pod "nebát se vyprat". Já bych ty svoje trika třeba do pračky nikdy nedala, tak nemám zkušenost, ale je fakt, že jak tam není vlna ve složení, tak tam asi nemá co zplstnatět. ![]()
Edit: mi došlo, když píšu o té vlně, že v některých těch mohérových přízích jí trocha být může, tak případně zkontroluj složení.
Potrefenáhusa Myslím, že to prubnu nejdřív na vnučku, to bude rychlejší. Chápu správně, že je to pletené shora?
zkoumáme tady s mamkou, jak je tohle pletený ![]()
RoSa na rameni je to sešitý, na modelu s rukávy je to vidět líp
Vim, ze se tu hlavne plete, ale treba byste mi nekdo poradil i s sitim. Chtela bych si usit muselinove saty na leto a mam zhruba predstavu o tvaru - lehce volnejsi, ale tvarovane, s rukavem, mensim vystrihem, takze asi zip na zadech... i kdyz to je asi pro muj dotaz podruzne.
Chtela bych se hlavne zeptat, jestli nemate tip na nejaky web se strihy, kde se to da trochu filtrovat? A kdyby ty strihy byly jeste ke stazeni a ne jen tistene k zaslani. Protoze asi nemam nervy na prochazeni 3728 strihu burdy a pak vykopirovavat strih z tistene verze. Projela jsem weby, odkud mam uz nejake koupene strihy, ale tam nic vyhovujiciho neni - hlavne je to obvykle z upletu a ja potrebuju neco rovnou z tkaniny, hlavne aby mi pak sedely rukavy. Kdybych je chtela bez rukavu, asi bych si i zvladla nakreslit strih sama.
Myrtila ja kupuji Named patterns, Closed core patterns Mozna me jeste neco napadne. Super online strihy maji i ruske firmy (grasser, vikisew, la forme) ale tam ted nezaplatis kartou...mozna paypal ?
fibre mood je casopis, ale taky ma pdf strihy a neni toho miliarda jako v burde.
Myrtila mama mi sila podle tohodle strihu z Burdy, ale upravovala to, aby z toho byly saty cca jako tyhle. Mam je z muselinu, lnu i bavlny. U lnenych udelala vzadu ocko na knoflik, jinak je mam z muselinu hodne ke krku a jdou v pohode pretahnout.
Jinak na letní šaty z mušelínu by šly burda 6206, sila jsem je bez toho naraseni na ramenou a na leto super. Nemaji zasevky, ale to stazeni v pase staci.

Myrtila Na Pinterestu jsou střihy, návody a Burda jde půjčit v knihovně, aspoň u nás.
711990 No zrovna na tento strih jsem koukala, ze by sel, to je super, ze uz je vyzkouseny
A asi by me nenapadlo, ze by to slo i bez zipu, z muselinu jsem jeste nikdy nesila, tak to bez nej zkusim. Akorat se mi prave nechce kupovat papirovy a pak to obkreslovat na strihovy papir, ale kdyztak to tak udelam, no. Jeste se zeptam, zehlis ty saty? Ja vubec nezehlim, tak doufam, ze to pujde i bez toho.
monis Dekuju, podivam se na to, tyhle weby jsem neznala. Ty saty vypadaji taky pekne, mne se tyhle "pytle" strasne libi, ale mam postavu presypacich hodin, takze lepsi jsou vzdycky aspon trochu tvarovane, kdyz jsou z nepruzne latky.
Kan No, burda z knihovny, to se musi obkreslovat, tomu jsem se chtela vyhnout
Nemam na to siti moc casu, takze ho setrim, kde se da.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.