Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Offline continuity
42365 příspěvků moje polička 20. února 2023 08:05

Mulen ta drop Sky je vevnitř dutá, takže to je lehčí. Myslím, že k ní mají ještě jednu, ale nevím, jestli tlustější. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 20. února 2023 10:11

Mulen continuity Drops Wish. Příze F.

Offline continuity
42365 příspěvků moje polička 20. února 2023 10:49

Dadoo Mulen jinak ještě jedna věc, dceri jsem upletla z podobně tlusté příze svetr, problém ani není váha, ale je příšerně teplý. Vůbec ho nenosi, protože se v něm všude vaří. 

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 20. února 2023 11:14

continuity taky jsem si takovej upletla, myslím z Drops Nepal a taky ho nenosim 

Offline Mulen
4966 příspěvků moje polička 20. února 2023 12:16

Drops sky zní dobře.  (teď jsem se ale koukala, a je moc tenká)

Dadoo z Drops Wish jsem si vlastně podobný svetr pletla, splňuje co chcu, ale dost žmolkuje. :(

Potrefenáhusa continuity já mám taky podobný, dopletla jsem ho před nedávnem, z Drops snow. Ten je teda teplý i těžký.

Vlastně ta dops wish je to co hledám, nemáte tip na podobnou jiné značky?

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 20. února 2023 16:33

Mulen drops sky nedoporučuji, ta příze je spletená do dutinky tak nějak volně a blbě se z toho plete a pořád se ta  vlakna nachytávají o jehlice. Jiné dutinkové mi to nedělaly.  A taky žmolkuje. Možná spíš drops Air, tu mám doma, ale ještě jsem z toho nepletla.

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 20. února 2023 16:42

Jinak k těm těžkým svetrům, pár roků zpátky jsem pletla kardigan ala Božidara a měla jsem ho na sobě přesně jednou. Nějak jsem nepřišla na to, jak to nosit. V zimě pod kabát to bylo tlustý a na jaře v tom bylo vedro. Takže měl premiéru v květnu, když ráno skoro mrzlo a pak šel pryč. Od té doby jsem z pletení z tlustých vln vyléčená

Offline Mulen
4966 příspěvků moje polička 20. února 2023 17:10

monis když mě se to moc líbí, chtěla bych podobný. Tenhle byl ze Zary, ale vytahal se dost.

Klidně jinou vlnu než Drops.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 20. února 2023 18:01

Mulen místo příze F můžeš použít C+C. To by taky mohlo být řešení.

Ten, co jsem dávala nahoře, je taky z Wish.

A teď jsem koupila právě Drops Air. Ta vypadá jako poloviční Wish, takže budu plést z dvojitý.

Dcera chce barvu, kterou nemají na skladě asi nikde na xvete, ale objevila jsem tu Air., tak by to mělo klapnout.

Offline Mulen
4966 příspěvků moje polička 20. února 2023 20:29

Dadoo ještě to promyslím. Je to plán na příští zimu :)

Offline Kokoska
34427 příspěvků moje polička 20. února 2023 21:36

Dadoo z Air jsem pletla, z dvojite to bude hodne tluste a teple. Svetr jsem dala dceri, tak nevim, jak se pletenina chova.

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 20. února 2023 22:07

Já bych z Air dvojitě nepletla, protože bych měla strach, že ztratí svoji lehkost a místo nadýchaného svetru z toho bude deka. Ona je celkem silná sama o sobě.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 21. února 2023 15:56

monis Air určitě není silná. Jenom tak vypadá, protože je dutá. Patří do skupiny přízí C.

Dvě vlákna Air udělají jedno vlákno Wish., skupina přízí F.

A deka z toho určitě být nemůže, pokud se plete na velkých jehlicích.  Konkrétně na č. 8.

Pak vznikne hrubý, rustikální, ale nadýchaný úplet.

Z Wish svetr nosím a zda se mi ok.

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 21. února 2023 17:31

Z drops air si teď dcera (je jí 14) uhackovala vestu. Je to její první samoudelana věc na nošení. Na moje rady, že by se měla nejdřív naučit uhackovat třeba čtvereček nějak neslyšela :). A mě osobně překvapilo, že se dá uhackovat něco, co nevypadá jako háčkovaná dečka.

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 21. února 2023 17:40

letolet No moc dobře, že se dítě nezalamovalo čtverečkem a šlo rovnou na věc

Offline continuity
42365 příspěvků moje polička 21. února 2023 20:14

letolet

No vidíš, ani čtverečky nebyly potřeba

já jsem taky nezačínala plést čtverečkem, to je strašná nuda. 

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 21. února 2023 20:30

continuity Isca díky. Jo, čtverečky = ztráta času. Navíc ta air je téměř nepáratelná. Když kus zblbla, tak párat bylo o jeji nervy a následně moje, protože mi to předala.

Offline Kokoska
34427 příspěvků moje polička 21. února 2023 21:42

letolet jo, parani bylo o nervy. A proto co? Pletu z brushed alpaca silk, ktera je na to snad jeste horsi. 

Offline rozarka
4200 příspěvků moje polička 26. února 2023 20:38

Nechala jsem se vyhecovat, ale pletení nebude moje silná stránka. Je to dobré tak na letní tábor na noční hlídku, ale už jen to, že jsem ho dokončila, považuju za úspěch. Vnuk statečně tvrdil, že se mu líbí

Offline Mrs.Robinson
585 příspěvků moje polička 26. února 2023 20:43

rozarka já vidím moc pěkný svetr a zajímavý vzor. Jen bych na něj položila vlhkou utěrku - krásně se pak srovná