Aranel jsem zatím za půlkou a líbí se mi to. A při čtení si říkám, jak se teď máme dobře...
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Mulen No, to je pravda. Například moje sestra žije v jiném státě a v kontaktu jsme docela dost... přišlo mi vlastně absurdní, že ta Barbořina zmizela v Orlové!! a ztratily kontakt.
Ikabog od Rowlingove![]()
rasaNori Už je to celý? Já jsem si to chtěla přečíst, až to bude celý publikovaný a nějak jsem to vypustila.
coralline ne ale uz jsou predobjednavky a ja jdu postupne po kapitolach:)
rasaNori Je to ještě někde k dispozici online? Já teď koukám, že z oficiálních stránek to smazali, což jsem teda tenkrát nějak přehlídla... Já jsem to nechtěla číst po kouskach a asi mám teď smůlu...
Jos Na smrt jsem zatim necetla, jen jsem tim listovala v knihovne, ale prislo mi, ze je tam dost opravdu brutalnich pasazi, nechtelo se mi do toho. Ale Kariku mam rada, tak to nakonec asi stejne dam.
rasaNori Díky. Já to googlila anglicky a nenašla jsem nic. Nenapadlo mě, že je to na netu česky. Tak si to jdu přečíst, i když necelý, než mi to zas smažou ![]()
Přečetla jsem Zuzanin dech od Jakuby Katalpy, sice další kniha s tématem holocaustu, ale určitě nezapadne, psaná strohým, věcným stylem, je tam opět téma, že hrdinové měli možnost opustit Československo, ale nevěřili, že to dojde tak daleko/neodhodlali se k té změně. Zajímavá je i část z koncentráku, samozřejmě velmi krutá. Minimálně stejně jako Zuzanin osud mě zajímala postava jejího otce, úspěšného podnikatele. I přes občasnou zkratkovitost doporučuji, je to poutavé...
Tulipe ja teda jsem ke knize kritictejsi, prijde mi to jako dalsi z rady, nevim, proc se v tom soucasne ceske spisovatelky tak nasly, rodinne sagy na pozadi dejin. Cast z koncentraku mi vadila stejne jako v Hane.
Naopak doporucim Mesto svetel, moc zajimave a jine
Pak jsem jeste precetla Ma temna Vanessa, zajimave tema, zda svadeni 15 lete divky 45 letym jejim ucitelem je vzdy zneuziti
Tulipe ja teda jsem ke knize kritictejsi, prijde mi to jako dalsi z rady, nevim, proc se v tom soucasne ceske spisovatelky tak nasly, rodinne sagy na pozadi dejin. Cast z koncentraku mi vadila stejne jako v Hane.
Naopak doporucim Mesto svetel, moc zajimave a jine
Pak jsem jeste precetla Ma temna Vanessa, zajimave tema, zda svadeni 15 lete divky 45 letym jejim ucitelem je vzdy zneuziti
Tulipe jee ono vyšlo něco novýho od Katalpy? To mi uniklo, dík za info..
baltik s těmi ságami se teď rozrhl pytel, to je pravda.
Taky přispěju, komu se líbilo téma Šikmého kostela, narazila jsem na Hornické vdovy od Kamily Hladké. Knížka byla nominována na Magnesii Literu, takže předpokládám určitou kvalitu, ale ještě ji přečtenou nemám...
froolish ale to maji byt rozhovory, to neni beletrie
baltik aha, jenom jsem jí očima prolítla přebal v knihkupectví...ale třeba někdo poreferuje![]()
Přečetla jsem před pár dny Smrtholku a furt na to myslím, přijde mi to fakt skvělý. Krátký a intenzivní bych tak řekla. :)
Teď se chystám na novou Ferrante, snad nezklame.
Karoleena Prolhaný život dospělých jsem vcera otevřela a vypadá zatím slibně!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.