Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Online continuity
43192 příspěvků moje polička 08. února 2021 13:09

MP Meri no než Algor ( který je taky dobrý, ale trochu se to už autorům rozlejza a rozplizava, navíc to pořád není dopsaný a na každý další díl se čeká dele) bych doporučila Ann Leckieovou a její Radcskou trilogii. 

Z těch starších věci si teď často vzpomenu Město od Simaka, je to soubor navazujich povídek o vývoji lidské civilizace, celkem mi to rezonuje s dnešní dobou ( ani nevím proč, o nemocech tam není ani slovo).  

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 08. února 2021 13:10

Karoleena O kolečko víc To mi připomnělo, jak jsme chodily s kamarádkou pomáhat na základce do knihovny a půjčovaly si tyhle knížky!

Offline Lenka22
2656 příspěvků moje polička 08. února 2021 13:11

Karoleena obálka je kouzelná, to teda jo, a ta zmínka o nabíječi to dorazila .

Online continuity
43192 příspěvků moje polička 08. února 2021 13:11

Jos to je stejné jako já nemůžu číst krimi o hackerech a muž je celý ricny, kdyz je ve filmu letecká katastrofa

Offline Mha
příspěvků moje polička 08. února 2021 13:13

Sweet Potato No ale pro zachování erotična by se pak nemohl použít žádný anatomicky prvek, protože všechny jsou nazvané buď vulgarně nebo dětinsky nebo lidově. Zůstávala by lékařská věda a to by ty knihy zněly jako záznam z pitvy.

Já jsem těch 50 odstínů nečetla, ale prý to bylo celé dost legrační?

Online continuity
43192 příspěvků moje polička 08. února 2021 13:16

Jos chvíli jsem googlila a bohužel to nedám. Možná to mají naši v knihovně, ale tam se dostanu tak napřesrok. 

Offline Lenka22
2656 příspěvků moje polička 08. února 2021 13:17
Reakce na Jos:

Karoleena  ta obalka je silena! To bych treba v metru nevytahla nikdy! Moje zkusenosti s touto literatury skoncily u Lady fuckingham 

​Já jsem si jednou koupila knížku o andělech, a taky jsem se styděla to v metru číst, tak jsem si na to udělala obal z novin, protože jsem si to tehdy moc chtěla přečíst. Tak jsem to četla takhle potajmu . Hotová konspirace. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 08. února 2021 13:18

Mha tak ale uznej, ze šulín moc erotickej neni:D

Sweet Potato jsem rada, ze zadnici neco trumflo:D ja cetla Fifty shades v anglictine a to nebylo uplne smesny, spis hrozne jednotvarny, furt ty samy vety a slova. Mozna, ze prekladatel chtel tu jednotvarnost trochu narusit:D 

Online Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 08. února 2021 13:19

Mha Dost legrační Dost pitomé. Zlaté harlekýnky blahé paměti.

Jinak se autorka právě jakýmkoli názvům pečlivě vyhýbala stylem "sjela pohledem po celé jeho délce".

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 08. února 2021 13:22

continuity to Ve sluzbach spravedlnosti jsem si koupila, tvuj popis me zaujal, ale zaboha se nemuzu zacist.

Offline Mha
příspěvků moje polička 08. února 2021 13:27

711990 Ne, opravdu není. Je to spíš jak ze záchodků na vlakovém nádraží.

Sweet Potato Díky, já jsem se naposledy nechala přemluvit na Stmívání a jeho pokračování. To si musíš přečíst! Přečetla jsem a jediné, v čem mi ta kniha přišla zajímavá a přínosná, že se mám o čem bavit s pubertakama v rodině. Protože buď tu knihu miluji nebo nenávidí (nebo nečetli:)

Online Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 08. února 2021 13:35

Mha Já si Stmívání před časem půjčila od dcery kamarádů, abych byla v obraze, až to budou hltat moje děti. (Ty nad tím teda okázale zvrací)

A vzdala jsem to ve chvíli, kdy ona ví, že má sedět doma, že venku jsou upíři, co po ní jdou, a přesto se vyplíží z domu a jede autem nocí lesem a to auto jí vprostřed lesa překvapivě klekne. 
Tenhle způsob zápletky mne dokáže úplně rozběsnit.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 08. února 2021 13:40

Mha Hlavně děsně nudný to je! 50 odstínů kdysi dostal táta od dědy k Vánocům (ano, čtete dobře :D, chudák děda to prostě vzal z regálu s bestsellerama a podle názvu a obálky usoudil, že to bude nějakej thriller), tak jsem měla příležitost to zběžně pročíst a je to hrozně rozvleklý, monotónní, přervaný všelijakýma obrazama, který ale vůbec neposouvají děj dál a jsou tam asi jen aby to dílo dostálo obecným představám o žánru a jeho charakterech. Fakt jak kdyby si autorka odškrtávala seznámek - "zádumčivý milionář hraje po koitu na piáno v šeru svého střešního apartmá - check", atd. Zlatej Mlíkař, ten je aspoň vtipnej.

Offline Mha
příspěvků moje polička 08. února 2021 13:40

Sweet Potato Už kvůli dětem je dobré si přečíst, ale ta hlavní hrdinka se chová opravdu jako nesmírná kráva. Od strany 1 do konce ságy. 

To je jak u hororů. Nechoď do toho sklepa, nechoď do toho sklepa. Co udělá při nejbližší bouřce, když zhasnou všechna světla? 

Offline Mha
příspěvků moje polička 08. února 2021 13:42

Karoleena A přečetl to?

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 08. února 2021 13:43

Mha Stmívání jsme přečetla jako první knížku po státnicích. jsem jí zhltla a líbila se mi. Učiněný balzám na nervy!

Online Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 08. února 2021 13:49

Mha No přesně

Ehm, nečetly jste některá Sametovou tetralogii od Jude Dewereux (nebo tak nějak), Sametový slib, Horský samet, Sametová píseň...? Já dokonce několikrát a přiznávám, že mám teď chuť si to dát znova.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 08. února 2021 13:52

Sweet Potato Mha Na euforické vlně z knihy jsem si pustila i film. Asi jsem už byla dostatečně odpočinutá, páč jsem nevěřila svým očímc na co se dívám Večer se mnou k filmu zasedl i muž. A asi jsem mu přišla z toho zápřahu kolem státnic asi dost mimo, protože si pak bral celý týden na starost dítě, abych se z toho vzpamatovala.

Ale od té doby znám Muse a miluju je!

Offline Mha
příspěvků moje polička 08. února 2021 13:54

notna Ty musíš být osoba s ocelovými nervy. Pro mě Bella byla prototyp nanicovate postavy, která se mimoděk propotácí knihou. Ale je zase nutné přiznat, že ten námět je zajímavý a taky se literárně ždímá doteď.

A kvůli dětem ještě doporučuji přečíst sérii Alex Rider. Teda kvůli klukům, dívky by tím pohrdly. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 08. února 2021 14:00

Mha Tyjo já vlastně nevim!! Ale měl to docela dlouho v knihovně, třeba aspoň nakouknul :)