Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 25. února 2021 08:04

Prosim pekne, nemate nekdo tip na nejake hezky zpracovane recke baje? Tak spis uz pro pubertaky. Dcera to bere ve skole, dejepisarka dela co muze, ale decka znudeny a nebavi je to..

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 25. února 2021 08:58

starej dobrej Petiška by nevyhovoval?

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 25. února 2021 09:05

Pavlena já jsem v pubertě četla tohle zpracování Prométea a moc se mi to líbilo, ačkoliv jsem dějepis nesnášela.

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 25. února 2021 09:20

Pavlena Hezky zpracovaná kniha to sice není, ale na youtube lze najít načteného výše zmíněného Petišku (to je klasika), je to podle jednotlivých příběhů. Tak třeba by ta jiná forma mohla pomoci, někdy poslech je lepší než číst... mám pro dceru pochopení, také mě to nikdy nebavilo a nepodařilo se mi to dohnat:-)

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 25. února 2021 09:21

Pavlena jezis my jsme meli doma skvely, zeptam se mamy, co to bylo zac

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 25. února 2021 09:22

Pavlena Starej dobrej Petiška je fajn, možná taky nějaký audio, kdysi jsme něco měli a děcka to zbožňovaly, ty usekaný hlavy a tak... A prosím tě, pokud nečetla, Percy Jackson a Bohové Olympu od Riordana. Myslím, že je to přesně to, co hledáš. Já bych měla trochu výhrady, ale dcera to miluje a znalostma nás hravě strčí do kapsy, bez přehánění!! Až skončí online, tak se jí ještě můžu zeptat, ona je odbornice na staré Řecko. 

Jo a možná by se jí líbily i Děsivé dějiny, úžasní Řekové. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 25. února 2021 09:23

Pavlena Petiška je moc hezký, pro trochu odrostlejší čtenáře by mohl být vhodný

Rudolf Mertlík Starověké báje a pověsti

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 25. února 2021 09:31

Pavlena jo, byl to ten mertlik, jak pise vyse Hanka H 

fakt vybornej, doporucuju, ve veku tvy dcery jsem v tom lezela furt

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 25. února 2021 09:47

Lenka22 To záleží na tom, co chceš. Já bych takhle z voleje nejvíc doporučila 1Q84. Pokud by to bylo moc tlustý, tak Na jih od hranic, na západ od slunce - to je útlá knížka a není tam tolik magickýho realismu, je to takovej hezkej melancholickej příběh.

Zajímavej příběh s docela vtipnýma hrdinama je Kafka na pobřeží.

Moje srdcovka je Norské dřevo, ale nevím, jestli to nechce ten správnej věk kolem dvacítky, no. Protože to je o hodně mladejch lidech a jejich vztazích.

Zajímavá sonda je Spisovatel jako povolání, ale to už není beletrie.

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 25. února 2021 10:02

Lenka22 asi zalezi, co jsi cetla a co ti na tom nevyhovovalo

Protoze ty prvni knizky (tak jak to u nas bylo vydavano) jsou takove normalni pribehy, bez nadprirozena a postupne je tam cim dal vic divnych, nevysvetlitelnych jevu :)

Takze z tech normalnich urcite Norske drevo

Z tech mysterioznich ma kazdy asi jineho favorita. Ta IQ84 a Komturova smrt mi osobne prijdou uz hodne silene a dlouhe, ty bych si nechala na pozdeji. Ja mam rada treba i Sputnik, ma laska, ktery neni uplne nejoblibenejsi. Zacala bych mozna Kafkou na pobrezi?

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 25. února 2021 10:26

Pavlena Takže po konzultaci s dcerou Petiška. Riordan (existuje i jako e-book) je prý super, ale moc tlustý "románový a tlustý pro většinu..." (konec citátu). Ale toho Mertlíka nezná, ani já ne. 

Ty děsivé dějiny nejsou v tomto případě dějiny, ale Děsivá literatura-Řecké báje, ale vyjádřila se o tom docela vlažně. 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 25. února 2021 10:26

Všem děkuju, propátrám..!!

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 25. února 2021 11:12

Lenka22 a co jsi četla? 

Já jsem jeho velkej fanda, líbilo se mi vše, co jsem četla. Ale nejradši mám asi Kroniku ptáčka na klíček (ta mi celkově zasáhla do života) a Kafku na pobřeží.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 25. února 2021 11:25

nellielovett Kronika ptáčka na klíček je taky skvělá, ale tlustá. Mně vlastně subjektivněji přišla asi tlustší než 1Q84, to bude tím, že jsem hrozně žrala tu Aomame, přišla mi fakt drsná

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 25. února 2021 12:15

Aranel mě ty tlustý knihy u něj nevadí. A u tý Kroniky si právě pamatuju, jak jsem dočetla, že jsem byla smutná, že už ta kniha skončila.-)

Offline Lenka22
2656 příspěvků moje polička 25. února 2021 12:28

Aranel nellielovett baltik diky za reakce a za tipy, četla jsem Na jih od hranic, na západ od slunce. 

Offline Lenka22
2656 příspěvků moje polička 25. února 2021 12:32

baltik Nelíbilo je asi silný slovo, spíš mě nalákaly recenze a čekala jsem od toho nějakou bombu. A taky je možný, že už to čtu prostě pozdě, že jsem to měla číst v pubertě nebo do dvaceti. 

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 25. února 2021 12:45

Lenka22 ja jsem zacala v 25 a miluju to. I kdyz v nich hodne veci nechapu (jestli to teda mame vubec jako ctenari chapat?)

asi si budu muset nejake ty drive ctene znovu precist

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 25. února 2021 12:53

Lenka22 Vekem to nebude. Já ho četla poprvé kolem čtyřicítky. Kafku na pobřeží. A líbilo se mi to moc. Jste mi ho teď přiměli. Objednala jsem si knihovně Norské dřevo.

Offline Lenka22
2656 příspěvků moje polička 25. února 2021 12:58

baltik já mám aktuálně staženo asi pět jeho knížek, na které jsem natrefila, tak si je srovnám od nejstarší a pustím se do toho.