Všem moc děkuju, náměty předány. Hanka H Sirotčinec jsem četla a nenapadlo mě, že by se mu mohl líbit , ale asi máš pravdu.
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Dítě si má vybrat knihu poezie na čtenářskou dílnu, je v 5. třídě. Prosím, poradíte? Poezie jde mimo mě. Magor dětem je pro mladší? Mají ji ve výběru, ale ten je psaný bez upřesnění pro 1.-2. třídu. Kamarádka učitelka mi doporučila Seifertovu Maminku. Klasika, ale pamatuju si, že mě ta kniha moc neoslovila.
Lamicka Maminka jsou krásné verš, ale páťák tohle ještě absolutně neocení. Magor klidně, potom mě napadá další klasika - Jiří Žáček, Pavel Šrut...
Lamicka Sice je už po Vánocích, ale my jsme nedávno puberťačky okolo 13 let zaujali Můrou noční předvánoční od Tima Burtona. Není to teda soubor básní, ale jen jedna.
Lamicka ja jsem mela rada Kytici
Lamicka Když se tu vzpomíná T. Burton, tak za mě Ústřičkova smutná smrt. Je to dobré a má pěkné obrázky.
Lamicka Co Skácel pro děti? https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/basne-pro-deti-584494
Lamicka pokud by to měla být víc poezie od klasika, tak doporučuji Gellnera a myslím, že Bezruc se dá taky přečíst.
Malvin Gellner je uzasne dekadentni. Krome Kytice, Maje a Havrana mam v knihovne jen jeho, ale nevim, jestli patak oceni tyto verse:
Nezemru ja od prace,
nezahynu bidou,
nezalknu se v opratce,
skoncim syfilidou. ![]()
Jos no jak to vidím doma,sedmák by i ocenil. ![]()
ionicera Jestli má problém s porozuměním textu, zaměřila bych se spíš na to, určitě na to jsou na netu nějaká cvičení. :-) Protože zjevně čte? Takže chyba je možná i jinde. Jinak k výše jmenovanému, pokud čte Christie, podstrčila bych mu spíš Sherlocka Holmese, třeba Psa Baskervilského, nebo nějaké povídky, myslím, že kluka by to mohlo bavit víc. Ta Christie je taková víc "holčičí", zdá se mi. Já ho přesně tak v té sedmé třídě nosila z knihovny po tunách! :-)
Jos continuity Také bych řekla, že verš "Jsem člověk nemravný a zanedbaný" se musí ke čtenáři dostat v tom správném věku
!
Jos já si myslím, za ta dekadence by mohla právě i paťáka pobavit a zaujmout. Žádné lyrické opisy, milostná vyznání, ale život v jeho syrové podobě. (Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví. Zejtra si lehneme do rakví.)
Garfie Problém je ADHD- trochu. ![]()
Včera jsem dočetla další skvělou absyntovku Život na míru. Téma se točí kolem tragédie r.2013, kdy se v Bangladéši zřítila textilní továrna, o oděvním průmyslu celkově.
Šeptuchy jsem myslela, že budou druhé Žítkovské bohyně. Tak to nebyly, ale četlo se mi to dobře. Dospívání v devadesátkách, navíc v kraji, kde lišky dávaj dobrou noc.
ionicera No tak típ spíš! :-) Budu držet palce!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my