Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Ounz
20432 příspěvků moje polička 24. března 2023 16:01

eM čtu nj ale myslim, že to je i česky, snad už do 8.dílu? Brr to četla v čj..

v nj teď vyšel 9., mam skluz! 

Offline Vilemina
2359 příspěvků moje polička 24. března 2023 16:18

eM v češtině vyšlo už 8 dílů, 9.vyjde 30.6., jsem na to velice zvědavá!

Offline eM
1729 příspěvků moje polička 24. března 2023 17:33

Vilemina Ounz 

Diky, kouknu se po tom v knihovně.

Offline Gatita
8558 příspěvků moje polička 26. března 2023 23:14

Jos diky moc, zkusim Hajicka. Ostatni je na me ted moc narocne. 

A muzu s cistym svedomim doporucit ty Deti nade vse, uz mam docteno. Dulezite tema a napsane skvele. 

Offline Lenka22
2604 příspěvků moje polička 27. března 2023 09:43

Gatita Zkus od Hájíčka Selské baroko..to se mi od něj líbilo asi nejvíc.

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 27. března 2023 22:18

Ounz taky me stval, a ten nastup postupny byl fakt nevesely. A nastvali me s Hinderburgem!

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. března 2023 08:05

Gatita Dekuji, cetla jsem. Byla skvela!

Ted ctu tohle a zase je mi ouzko. 
https://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/zlata-horecka-510264?lang=cz

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 28. března 2023 09:39

Jos díky za tip, to si poridim. Od něj jsem četla Donbas a bylo to super, pokud se to o tom tematu dá říct... 

Offline Aranel
6499 příspěvků moje polička 28. března 2023 10:40

Já náhodou zakopla v knihovně o Srdce Evropy (od Pavly Horákové). Vím, že se to kritizovalo a za co, a taky ty seznamy lidí uložených na hřbitovech trochu přeskakuju. Ale jinak mě to vtáhlo, ty pasáže strážnickým (?) nářečím mě baví dost!

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 29. března 2023 14:15

Dočetla jsem Proč jsme tak naštvané od Šárky Homfray. Knihu jsem sháněla dlouho, byla vyprodaná a dala za ní těch necelých devět stovek (!), což je strašná cena. Je určitě dobře, že kniha vznikla, popisuje mnoho problémů, které česká společnost má. O čem píše, je hodně podloženo statistickými daty. Ale, přesto knihu považuji za nevyužitou příležitost a název je velmi zavádějící. Toto nejsou eseje naštvané ženy, už vůbec ne TAK naštvané ženy, jen takové mírně znepokojené ženy. Myslím, že některé věci by si zasloužily tvrdší pojmenování a bylo by fajn je dokumentovat konkrétními příklady. Prasáckých a urážejících komentářů známých českých mužů je plný internet... je to takové opatrné.

https://www.kosmas.cz/knihy/514671/proc-jsme-tak-nastvane/

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 29. března 2023 17:46

Victoria neplanujes ji posunout dal?

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 29. března 2023 18:03

Candance Plánuju, ale manžel říkal, že by se do ní chtěl podívat. Zeptám se ho a mohu se ozvat:-)

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 29. března 2023 18:05

Otázka Candance mi připomněla moji aktuální zkušenost s eshopem Knihobot. Kvůli místu jsem probrala knihovnu, beletrii hlavně a prodávám právě přes Knihobot. Funguje to dobře!

Offline Gatita
8558 příspěvků moje polička 29. března 2023 18:11

Victoria knihobot je bezva. A chtela jsem Ti podekovat za tip na Mate knihovnu (aspon myslim, ze jsi to zde zminovala prave ty), taky jsem si hned objednala z antikvariatu jednu knihu, o ktere se tam mluvilo, za celych 50 Kc. 

A ty Nastvane zeny bych taky rada prolistovala. Jeste ze sem chodim!

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 29. března 2023 18:38

Gatita Rádo se stalo, je to fajn pořad. Shodou okolností čtu od Zubova Dějiny Ruska, které zmiňovala Magda Vášáryová, která o nich říká, že po deseti přečtených stránkách se člověk musí jíst najíst nebo něco v tomto smyslu. Tak to potvrzuji, chce to opravdu nějaké osvěžení, je to strašná země.

A k těm naštvaným ženám - je to na pár facek, fakt. Kniha vychází s finanční podporou Státního fondu kultury ČR. Já o této oblasti nic nevím, ale jako laikovi mi fakt připadá divné, že kniha vycházející s podporou daňových poplatníků stojí devět stovek a ještě není vydaná jako ekniha, jejíž dosah (protože eknihy jsou výrazně levnější) by byl větší. Ta cena je vysloveně odrazující.

Offline Gatita
8558 příspěvků moje polička 29. března 2023 18:55

Victoria tomu taky nerozumim. Tipovala jsem to spis na vlastni naklad. A vypada to, ze ani neni bezne k dostani v knihkupeckych retezcich...musim se lip podivat. Koupila bych si ji za sve zamestnanecke benefity, protoze to je taky kapitola sama pro sebe

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 29. března 2023 19:00

Victoria mne trochu odrazuje ta cena a nedostupnost ale precist si to chci. Jen se bojim, ze pak budu jeste vic nastvana.

Online notna
9280 příspěvků moje polička 29. března 2023 19:22

Victoria Tak to je vtipné s tou finanční podporou. Knížku mám taky na seznamu k přečtení. A u ceny jsem si myslela, že je tak vysoká, protože třeba část jde na nějaké dobročiné účely. Jsem naivka.

Offline continuity
42366 příspěvků moje polička 29. března 2023 21:15

notna

Kdo ví jak to bylo, vybíralo se na ni i na hithitu. 

Ale když si představím, že Luna byla schopna za ty peníze vydat komix na kvalitním papíře v exclusive verzi. No nic.

Dan Prokop taky hájí slabší a diskriminované a tak nějak se mi jeho přístup líbí víc. 

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 29. března 2023 21:53

continuity ja jsem myslela, ze to je na vlastni naklady. Jsem trochu zklamana. Ke srovnani s Prokopem se zatim nedokazu vyjadrit. Toto chci cist ze sveho sobeckeho hlediska.