Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Aranel
6499 příspěvků moje polička 15. února 2023 15:07

Kdo by sháněl nějakou tlustou knihu, ale docela oddechovou, o holkách a jejich celoživotním přátelství, doporučuju Děvčata z Firefly Lane. Přeložila to Eva Maršíková a ta je dobrá, já bych některý věci řešila jinak, ale dočetla jsem celou bichli i za cenu pokuty z knihovny.

Kratší kniha, ale silná a tíživá, je A počasí se změnilo... To jsem zhltla taky někde ve vlaku, ale možná jsem si to měla dávkovat, protože ten příběh je teda mrazivej. (Jitka Jindřišková skvělej výkon)

Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 15. února 2023 15:20
Reakce na Aranel:

Kdo by sháněl nějakou tlustou knihu, ale docela oddechovou, o holkách a jejich celoživotním přátelství, doporučuju Děvčata z Firefly Lane. Přeložila to Eva Maršíková a ta je dobrá, já bych některý věci řešila jinak, ale dočetla jsem celou bichli i za cenu pokuty z knihovny.

Kratší kniha, ale silná a tíživá, je A počasí se změnilo... To jsem zhltla taky někde ve vlaku, ale možná jsem si to měla dávkovat, protože ten příběh je teda mrazivej. (Jitka Jindřišková skvělej výkon)

​Ta Děvčata jsem viděla na netflixu jako seriál. Moc se mi to líbilo. 

Offline dzizisketa
8870 příspěvků moje polička 01. března 2023 12:36

Co byste mi doporučily od S. Kinga? Přečetla jsem Osvícení, Řbitov a Carrie, To nechci, teď čtu Doktora Spánka. On to produkuje jak na běžícím pásu.

Online notna
9280 příspěvků moje polička 01. března 2023 12:45

dzizisketa od Kinga mám moc ráda Misery nechce zemřít a knihy povídek Hodina děsu a Mrtví se někdy vracejí. Ale jeho novější tvorbu moc neznám.

Online Stará existence
285 příspěvků moje polička 01. března 2023 12:52

dzizisketa Určitě Dallas 63! Není to klasický horor (ty mám od Kinga moc ráda), ale i tak podle mě jedna z jeho nejlepších knih.

Taky Dolores Claiborneová byla trochu netradiční, moc se mi líbila. A Prokletí Salemu je výborné, to už je klasický horor.

Od Kinga jsem toho přečetla strašně moc, ještě budu přemýšlet...

Offline viktorka_od splavu
49128 příspěvků moje polička 01. března 2023 13:27

dzizisketa dlouhy pochod

Online Stará existence
285 příspěvků moje polička 01. března 2023 13:32

dzizisketa Ještě z těch starších a slavných i díky filmu - Zelená míle. Pak Právo nálezce, Svědectví (to jsem teda nečetla, ale je to hodně chváleno), Holčička, která měla ráda Toma Gordona, povídky Mlha...

Nejnovější je myslím Billy Summers, taky dost chválen.

Sakryš, teď mám hroznou chuť zase si od něj něco přečíst!

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 01. března 2023 14:40

Stará existence Jakej je třeba Outsider? Já znám Kinga jen skrz filmy a seriály, no a právě seriál Outsider se mi líbil děsně moc, tak mě to navnadilo si přečíst předlohu, akorát jsem zaznamenala v recenzích i něco o tom, že to je zrovna slabší Kingova tvorba a vzácný případ, kdy je seriál snad i lepší než kniha...

Online Stará existence
285 příspěvků moje polička 01. března 2023 14:44

Karoleena Outsider byl pro mě taky trošku zklamáním. Začalo to teda velmi dobře, ale ke konci se to nějak rozbředlo či co...Mě ani seriál nijak moc nenadchl, ale to bude možná tím, že jsem ho viděla brzy po přečtení knížky a už jsem k němu přistupovala zaujatě.

Ale číst se to dá, ne že ne!

Offline carries
1142 příspěvků moje polička 01. března 2023 18:07

dzizisketa Prekliatie Salemu je super. Mŕtva zóna a aj kniha poviedok Štyri ročné doby. Teraz mám  nachystaný na čítanie Ústav, tak som zvedavá.

Offline Danny
16 příspěvků moje polička 01. března 2023 21:29

dzizisketa Svědectví - a úplně nejlepší je číst ho během chřipkové epidemie, Prokletí Salemu a Mrtvá zóna.

Offline dzizisketa
8870 příspěvků moje polička 01. března 2023 21:51

Děkuji všem za doporučení, mám o zábavu na nějakou dobu postaráno

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 03. března 2023 14:19

dzizisketa A ještě Temná věž přece! To máš hned několik knih.  Škoda, že kvalita trochu kolísá, ale některé díly, postavy, linky se mi líbily strašně moc. Je to opravdu úctyhodný epos. Velká škoda, že se mu to nepodařilo udržet, ale asi se rozprostřel do takových sfér, že to prostě nešlo. Už se těším, až si to dám někdy znova. A to nejsem moc Kingův fanoušek, četla jsem pár knih za mlada.

Offline dzizisketa
8870 příspěvků moje polička 03. března 2023 14:30

moonlight 

Jo tak Temná věž mě vůbec nebavila, tu jsem doslova přetrpěla.

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 03. března 2023 14:41

dzizisketa Aha, myslela jsem, žes nečetla, jinak bych se tak nevypisovala.

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 03. března 2023 22:24

Danny haha teď jsme si dali trasu Boulder city, Vegas, prostě celé to okolí a vidět ty dálky naživo bylo fakt husté...

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 03. března 2023 22:24

dzizisketa doporučuji TO

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 04. března 2023 10:55

Karoleena Stará existence Outsidera je fajn číst po sérii o Billu Hodgesovi (Pan Mercedes, Právo nálezce, Konec hlídky), pak potěší návrat oblíbené postavy.

Online Stará existence
285 příspěvků moje polička 04. března 2023 12:34

Isca Všechny tři zmíněné jsem předtím četla a stejně mě i tak outsider trochu zklamal. 

Offline Vilemina
2359 příspěvků moje polička 06. března 2023 05:54

Ode dneška nová knižní hra na martinus.cz!