Ounz Prave ze necetla. Ani od nej nic dalsiho nemam. Driv jsem ani tu svetovku od Odeonu moc necetla.
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
bram Jeee, tak prave jsi dost přesně popsala mé pocity z četby stejné knihy.
A musím teda moc poděkovat edukativnimu japonskému vláknu od Garfie , díky němu se mi v jap. prostředí pohybovalo mnohem lip. :) Akorát mě zajímá, jak vypadá policejní budka, to jsme ještě nebrali. :)
Teď čtu na odlehčení Nikdykde, to mi podstrcili synovci. A pak už se pustím do te geografie a geopolitiky, co čeká od Vánoc.
Jos aha :) to já mám beletrii v oblibě
Garfie Dekujem! V knížce je jednak zmínka, že to jistý policajt dotáhl až na velitele budky, a pak o mladicich, kteří se budku chystají přepadnout. Jsem si představila unimobuňku někde na konci ulice a říkala si, že to asi nebude úplně ono. :)
brrr Ha, seriál zní taky dobre. Napřed ale knížka.
Ounz Spis jsem to myslela tak, ze tuhle radu nemam moc nactenou. I jich mam dost, ale vetsinu neprectenou. Byvaji na odeonky casto ruzne akce... Beletrii ctu samozrejme rada a krome Snehove kralovny se mi vlastne vsechny prectene z rady spis libily, ale vetsinou sahnu po necem jinem no...
Jos chápu, chápu..formulovala jsem to blbě, tu odpověď
Nevím, jestli už to tady nešlo, ale četli jste někdo Znamenitou mrtvolu?
Neklidnou krev mam rozectenou a hrozne me stve, te si ji nemuzu brat do vlaku. To se neda![]()
Tak jsem si rozecetla jeste Paví hody![]()
Po delsi dobe zase nejake prectene knihy. Z knihovny jsem mela Listopad od Mornstajnove a Musim te zradit od Sepetys. Obe knihy maji spolecne tema, Listopad je alternativni historie Sametove revoluce, ta druha je realny obrad revoluce v Rumunsku. Ale nejak me neoslnilo zpracovani ani v jednom pripade. Mornstajnova asi napsala svuj standard, ale nic vic. Sepetys pise pro mlade ctenare a je to hodne znat, uz ji vyhledavat nebudu.
A dale jsem precetla Klub : sexualni skandal ve svedske akademii. Dalsi precizni reportaz od Absyntu. Ctive, zajimave, to mohu s klidem doporucit. Jen jsem uz asi pekne cynicka, po vsech tech knihach o Jugoslavii, Iranu, Afghanistanu a naposledy o Kambodzi je tohle proste cajicek, jakkoli zavazne tema to bezpochyby je. Tim nechci nikoho odradit, spis naopak, po tehle muze clovek v noci spat a spis mu v hlave otevre mnozstvi otazek.
Gatita Na Rozpůlený dům jsem se dívala, tak až doposlouchám Hlas kukačky, tak alespoň vím, co dál.
Já děkuji za zdejší tip na knihu Vlak do Samarkandu, neveselé čtení, ale kniha se mi velmi velmi líbila, jestli to tak lze vůbec říct/napsat
Muslik ja to nezvladla az do konce. Cetlo se to sice samo, ale na me to bylo moc.
Renusatko ja si celkem hezky pocetla. Prislo mi teda, ze tech postav tam je tolik, ze nemaji moc prostoru, ale ja mam tyhle pribehy moc rada a rada si predstavuju, jak to na mistech, ktera trochu znam a mam rada, driv chodilo.
A ted ctu Dobre matky. Je to o kalabrijske mafii, neni to klasicky roman, napsal to novinar a je to zajimave. Vubec jsem netusila, ze to tam je dodnes az tak drsne, uplne nepredstavitelne, ze se v Evrope 21. stoleti tohle deje a ze zrovna tahle mafie je tak supermocna. O italske mafii jsem mela dost filmove predstavy. Je to na motivy skutecneho pripadu matky a dcery, ktere se pokusily vymanit, je tam trocha historie, nejake statistiky, je tam popsano, jak se zije protimafianskym prokuratorum, ze nemaji zadny zivot, nemaji deti, zeni a vdavaji se mezi sebou...uf.
Gatita Tak ty Dobre matky asi potrebuju. To by se mi mohlo libit.
Jos jo, trochu mi to pripomina absyntovky.
Minulý rok vyšla knížka Parfumerie Douglas. Stojí za přečtení? A v dubnu má vyjít další díl.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025