Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 06. března 2023 09:53

Vilemina super!! 

Online notna
9280 příspěvků moje polička 06. března 2023 09:58

Vilemina díky!

Offline eM
1729 příspěvků moje polička 06. března 2023 10:47

Vilemina Díky za odkaz! S diskuzi se přesunem do správného vlákna (někde tu je), ať zas nedostanem za uši, že plevelime knížky. :)

Offline eM
1729 příspěvků moje polička 06. března 2023 10:48

Sweet Potato HOHOHO! Sice to není Zemeplocha, ale stejně se tesim.

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. března 2023 23:22

Zrovna jsem docetla - Síla psa (T. Savage). A bylo to famozni, ten zaver! Film jsem pred par mesici dokoukala do pulky a vubec me nebavil. Ale ta kniha je fantasticka, charaktery dokonale prokrelene, atmosfera divokeho zapadu bez prikras. Vrele doporucuji.  

Offline zelene.oko
649 příspěvků moje polička 17. března 2023 08:03

Dočetla jsem Nagori. Příjemná, krátká meditace nad ročními obdobími a jídlem. Kdo rád čte japonské vlákno vedle, tak doporučuji.

Offline Gatita
8558 příspěvků moje polička 18. března 2023 07:02

Jos Sila psa je dokonala kniha. Aspon ze ji ten film vytahl na svetlo. 

Nemam uz zas co cist, policka prazdna, potrebuji inspiraci.

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. března 2023 08:20

To se mi nemuze stat, mam toho doma hrozne moc. Ale ty nadhod, co rada ctes (zanr, autori, temata...). 

Offline Gatita
8558 příspěvků moje polička 22. března 2023 18:25

Jos vcera jsem si koupila Deti nade vse od Delphine de Vigan. Uz jsem asi v pulce, sedlo mi to, i to tema je zajimave (vyuzivani deti na internetu, nevim, kam az se to vyvine a jak moc velka hruza to bude, zatim to je o odhalovani soukromi a zpenezovani na internetu, jak matky toci ta ruzna videa). Takze jeste tak na jeden vecer mam potravu.

Jinak ted mam rada knizky, kde se i neco dozvim, treba Absyntovky a podobne. Moc mi az na vyjimky nesedi Odeonky, nemam posledni dobou moc nervy na to, abych si prochazela dusevnimi pochody postav a pitvanim vztahu. Driv jsem to rada mela, ted me to nudi, i kdyz to je treba i super napsane. Budu vdecna za tipy...co mas prosim na policce?

Offline Ounz
20432 příspěvků moje polička 22. března 2023 19:16

Gatita jen tak se zeptam, znáš totem vlka? (Asi jo, ale kdyby náhodou ne, tak kamaarádka doporučuje)

edit ale je to taky román

Offline Gatita
8558 příspěvků moje polička 22. března 2023 19:30

Ounz jeste jsem ho necetla, docela bych mela na neco takoveho i chut...diky! Ja se blbe vyjadrila, proti romanum nic nemam. Naopak, to je znacka ideal, kdyz jsou zasazeny do prostredi, o kterym nic moc nevim. 

Offline Ounz
20432 příspěvků moje polička 22. března 2023 20:17

Gatita tak na to koukni a je to fakt bichle

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. března 2023 20:18

Gatita no na policce....mam velkou knihovnu, z vetsiny neprectenou (co se mi nelibi posilam dal) a porad doplnuju. Ted jsem docetla od Jiriho Hajicka Destovou hul a to se mi libilo moc. Z knihovny ctu Od vcera Dedinu od Dvorakove a to nevim, jestli vubec doctu. Nejak mi to po tom Hajickovi vubec nesedi.   Vcera jsem si koupila toto https://www.databazeknih.cz/knihy/dedictvi-475422

a jeste mam pripraveneho Ishigura (Vybledla krajina s kopci) a od Absyntu https://www.databazeknih.cz/knihy/kamenne-veze-500262

Offline brrr
12274 příspěvků moje polička 22. března 2023 20:23

Jos Kolem toho Dědictví jsem už párkrát obcházela, ale nakonec nekoupila. Dej vědět, jaké to je.

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. března 2023 20:29

brrr Dam. Mam ted obdobi, ze ctu jen kratsi knihy. Mam cas jen po vecerech. No a taky uz od ledna taky ctu Pamukuv Snih. Pise skvele, ale moje mozkova kapacita vetsinou nestaci . Takze potrebuju neco, co rychle doctu. Driv nez zapomenu dej

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 24. března 2023 09:05

Není to doporučení přímo na knihu, ale na seriál o kniohovnách na webu ČT Art - Máte knihovnu? A mohla bych ji vidět? 

https://art.ceskatelevize.cz/tema/mate-knihovnu-a-mohla-bych-ji-videt

Přiznám se, že mé voyeurovské já baví sledovat, jak ti známí lidé bydlí, často je to docela překvapení. A poslední díl s Vladimírem Franzem mě velmi překvapil - ten kontrast osoby a bydlení bych na první dobrou nečekala:-)

Online notna
9280 příspěvků moje polička 24. března 2023 09:19

Victoria To je perfetní tip. Moc dekuji!

Offline Ounz
20432 příspěvků moje polička 24. března 2023 14:36

Já čtu pátej díl gereona ratha a teda, ten chlápek je mi čím dál víc protivnej! A teda i v beletrii je docela nepříjemný sledovat ten postup nácků k moci..je to tak snadný..

Offline eM
1729 příspěvků moje polička 24. března 2023 15:05

Ounz A čteš to německy? Nebo to vyšlo i v překladu?