Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Ounz
20432 příspěvků moje polička 01. července 2023 10:27

Malvin no, já si nejdřív říkala, hmm, to teda nevím, za co ty ocenění, ale pak mi to přišlo vcelku dobrý, píše o takovým tématu aniž by se to tam expresivně valilo ven ze všech stran, což je zajímavá změna. Plus jiná kultura, takže pro mě to bylo zajímavý, takhle nahlídnout. Tu druhou co zmiňuješ asi neznám, kouknu, díky za tip..

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 11. července 2023 09:05

Podle doporučení na předchozích stránkách jsem si napůjčovala knížky. Bílé zuby mě nenadchly, Kniha o Baltimorských super a početla jsem si i Dámský gambit a Dědinu. Ještě mě čeká Probudím se na Šibuji.

A DOPORUČUJU všem, co mají rádí Terryho Prattcheta jeho životopis Život v poznámkách pod čarou. Napsal to jeho asistent Rob Wilkins a je to čtivé, dojemné a objasňuje, proč spousta věcí na Zeměploše funguje tak jak funguje.

Offline Mulen
4966 příspěvků moje polička 12. července 2023 11:19

Ounz mě se Vzpomínky na úhoře líbily moc, konečně knížka po dlouhé době, kterou jsem četla s chutí.

Archivářka životopis si píšu, díky

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 12. července 2023 11:38

Poraďte, prosím, děvčata, co pořídit na čtení mámě 80+, která potřebuje odreagovat od bolesti a černých myšlenek,nic tíživého a stylisticky složitého, ale taky žádnou Rosamund Pilcher. Z žánrových knížek ocení detektivky (spíš slečna Marplová a soudce Ti, než Harry Hole), jinak příběhy ze života, plus mínus realistické, vhledy do jiných kultur a historických období jsou vítány, ne úplně blbý humor taktéž.

Ze zdejších tipů se jí třeba líbila Sláma a hedvábí, detektivky s Kate Shugakovou, celkem i Stoletý stařík a Stará dáma vaří jed, taky Kafka na pobřeží. Naposledy jsem jí půjčila Hanu od Mornštajnové, na jedné straně ji přečetla s chutí, na straně druhé ji to dost vzalo, takže bych to chtěla prostřídat něčím lehčím.

Offline Ounz
20432 příspěvků moje polička 12. července 2023 12:10

Mulen no už jsem za půlkou a teda fakt mi to přijde dobrý, až teda na ty Masatovo vzpominky, toho bych se bejvala radsi ušetřila...jinak kdybych měla někde poblíž Garfie , tak bych se jí furt ptala 'a je to tam tak opravdu? A tohle taky?'

Offline Mulen
4966 příspěvků moje polička 12. července 2023 12:45

Ounz . Ale určitě je, věřím tomu!

Online Lenka22
2604 příspěvků moje polička 12. července 2023 14:20

Isca Slepá mapa od Morštajnové..? teď jsem ji i poslouchala načtenou. 

Offline Mrs.Robinson
585 příspěvků moje polička 12. července 2023 16:01

Isca Co detektivky od Klevisové nebo Petera Maye? 

Offline Gatita
8558 příspěvků moje polička 12. července 2023 16:37

Isca zivotopis agathy christie maminka uz cetla? Nebo jeji cestopisy? 

Offline Garfie
28276 příspěvků moje polička 12. července 2023 23:10

Ounz Budu si to taky muset přečíst!

Offline Ounz
20432 příspěvků moje polička 13. července 2023 06:08

Garfie  sme pak zvědavý na recenzi!

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 13. července 2023 17:41

Lenka22 O Slepé mapě jsem uvažovala, ale asi až za chvíli, ty příběhy z nedávné české historie právě mámu celkem spolehlivě rozpláčou, jak tam vidí paralely k osudu rodičů a starších příbuzných.

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 13. července 2023 17:46

Mrs.RobinsonMayovu čínskou řadu už mají naši přečtenou, ostrovní myslím jen táta, tak zlusím půjčit. Klevisovà stojí za to?

Offline Mrs.Robinson
585 příspěvků moje polička 13. července 2023 18:00

Isca Klevisovou zkuste, není špatná. Od Maye pak ještě ta serie Akta Enzo

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 13. července 2023 18:37

Isca a co Zitkovske bohyne?

Nebo neco ze serie od Marie Benedict? Agatha Christie, Ve stinu Einsteina,...

Co Zlodejka knih? Clovek Gabriel?

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 13. července 2023 20:00

Isca Mě ještě napadly knížky o detektivní kanceláři paní Ramotswe (První dámská detektivní kancelář, Alexander McCall Smith), v češtině mohly vyjít tak tři nebo čtyři, a to je vyloženě taková příjemná nenáročná série příběhů zasazená do zajímavýho prostředí, vlastně to trochu v něčem i slečnu Marplovou připomíná, jen je to z Botswany. :)

Offline Aranel
6498 příspěvků moje polička 14. července 2023 17:40

Isca Detektivky od Deona Meyera jsou z Jihoafrické republiky a nejsou až tak krvavé jako ty severské. Z těch, co jsou dostupné, je ale Horečka údajně hodně špatně přeložená.

A možná něco od Aleše Palána? Ty samotáře?

Offline Mha
příspěvků moje polička 14. července 2023 18:26

Isca

Arto Paasilina má i další knihy! 

Offline continuity
42365 příspěvků moje polička 14. července 2023 20:45

Pokud chcete inteligentní rozvojovou literaturu a ne omílání tři faktu, které by se vešly do článku v Marianne, na 300 stránkách marketingové publikace,  doporučuji D. Kahnemana: Myšlení rychlé a pomalé.

Vysvetluje hodně věcí, třeba jak vznikají různá kognitivní zkreslení. Dostal za to nobelovu cenu, a vysvetluje to dost srozumitelně a zároveň není triviální. 

Offline Aranel
6498 příspěvků moje polička 15. července 2023 10:31

Isca Ještě jsem si vzpomněla na romány Taylor Jenkins Reid. "Sedm manželů Evelyn Hugo" je hodně vyhajpovaný, ale čte se to dobře.