Malvin no, já si nejdřív říkala, hmm, to teda nevím, za co ty ocenění, ale pak mi to přišlo vcelku dobrý, píše o takovým tématu aniž by se to tam expresivně valilo ven ze všech stran, což je zajímavá změna. Plus jiná kultura, takže pro mě to bylo zajímavý, takhle nahlídnout. Tu druhou co zmiňuješ asi neznám, kouknu, díky za tip..
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Podle doporučení na předchozích stránkách jsem si napůjčovala knížky. Bílé zuby mě nenadchly, Kniha o Baltimorských super a početla jsem si i Dámský gambit a Dědinu. Ještě mě čeká Probudím se na Šibuji.
A DOPORUČUJU všem, co mají rádí Terryho Prattcheta jeho životopis Život v poznámkách pod čarou. Napsal to jeho asistent Rob Wilkins a je to čtivé, dojemné a objasňuje, proč spousta věcí na Zeměploše funguje tak jak funguje.
Ounz mě se Vzpomínky na úhoře líbily moc, konečně knížka po dlouhé době, kterou jsem četla s chutí.
Archivářka životopis si píšu, díky ![]()
Poraďte, prosím, děvčata, co pořídit na čtení mámě 80+, která potřebuje odreagovat od bolesti a černých myšlenek,nic tíživého a stylisticky složitého, ale taky žádnou Rosamund Pilcher. Z žánrových knížek ocení detektivky (spíš slečna Marplová a soudce Ti, než Harry Hole), jinak příběhy ze života, plus mínus realistické, vhledy do jiných kultur a historických období jsou vítány, ne úplně blbý humor taktéž.
Ze zdejších tipů se jí třeba líbila Sláma a hedvábí, detektivky s Kate Shugakovou, celkem i Stoletý stařík a Stará dáma vaří jed, taky Kafka na pobřeží. Naposledy jsem jí půjčila Hanu od Mornštajnové, na jedné straně ji přečetla s chutí, na straně druhé ji to dost vzalo, takže bych to chtěla prostřídat něčím lehčím.
Ounz ![]()
. Ale určitě je, věřím tomu!
Isca Slepá mapa od Morštajnové..? teď jsem ji i poslouchala načtenou.
Isca Co detektivky od Klevisové nebo Petera Maye?
Isca zivotopis agathy christie maminka uz cetla? Nebo jeji cestopisy?
Ounz Budu si to taky muset přečíst! ![]()
Garfie
sme pak zvědavý na recenzi!
Lenka22 O Slepé mapě jsem uvažovala, ale asi až za chvíli, ty příběhy z nedávné české historie právě mámu celkem spolehlivě rozpláčou, jak tam vidí paralely k osudu rodičů a starších příbuzných.
Mrs.RobinsonMayovu čínskou řadu už mají naši přečtenou, ostrovní myslím jen táta, tak zlusím půjčit. Klevisovà stojí za to?
Isca a co Zitkovske bohyne?
Nebo neco ze serie od Marie Benedict? Agatha Christie, Ve stinu Einsteina,...
Co Zlodejka knih? Clovek Gabriel?
Isca Mě ještě napadly knížky o detektivní kanceláři paní Ramotswe (První dámská detektivní kancelář, Alexander McCall Smith), v češtině mohly vyjít tak tři nebo čtyři, a to je vyloženě taková příjemná nenáročná série příběhů zasazená do zajímavýho prostředí, vlastně to trochu v něčem i slečnu Marplovou připomíná, jen je to z Botswany. :)
Isca Detektivky od Deona Meyera jsou z Jihoafrické republiky a nejsou až tak krvavé jako ty severské. Z těch, co jsou dostupné, je ale Horečka údajně hodně špatně přeložená.
A možná něco od Aleše Palána? Ty samotáře?
Arto Paasilina má i další knihy!
Pokud chcete inteligentní rozvojovou literaturu a ne omílání tři faktu, které by se vešly do článku v Marianne, na 300 stránkách marketingové publikace, doporučuji D. Kahnemana: Myšlení rychlé a pomalé.
Vysvetluje hodně věcí, třeba jak vznikají různá kognitivní zkreslení. Dostal za to nobelovu cenu, a vysvetluje to dost srozumitelně a zároveň není triviální.
Isca Ještě jsem si vzpomněla na romány Taylor Jenkins Reid. "Sedm manželů Evelyn Hugo" je hodně vyhajpovaný, ale čte se to dobře.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje