Luna No přesně! Asi je vytáhnu, mám teď takové dětské prázdniny, tak ať je to se vším všudy! :-)
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Četl někdo Kontinuitu parku? Já jsem za polovinou a líbí se mi to.
999 ja prosim. Prislo mi to velmi trefne
baltik Mně taky :-). A baví mě, jak je to zvláštně napsané.
Z posledního přečteného můžu doporučit Malý dům. Poměrně útlá knížka, komorní ženské vyprávění umístěné převáženě do Japonska za druhé světové války, navenek bez výraznějších projevů emocí a dějových zvratů.
Co mě čeká, když jsem ztratila knížku z knihovny? Zavřou mě až zčernám?
Brala jsem si na dovolenou W.S. Maughama Barevný závoj... nejenom že mě těžce zklamala, a to jsem Maughama vždycky milovala... ani jsem to nedočetla, zdálo se mi to jako děsnej brak, no a ve finále jsem ji ani nepřivezla zpátky ![]()
barbucha V Praze nevím, v Brně jsem ji ztracenou knížku platila (+ manipulační poplatek, takže několik stovek cca). Ale vyčkej, a zkus se domluvit na prodloužení výpůjčky, jednou jsem takhle knížku po pár měsících našla, a jednou se po pár měsících záhadně sama objevila v knihovně, zřejmě až poté, co ji poctivý nálezce přečetl.
Já už ji nemám kde najít, prolezla jsem všecko... výpůjční doba je teď přes prázdniny až do září, tak holt začnu spořit
Nevím jak se to mohlo stát, nikdy jsme nic nezapomněli, je to záhada... leda bych ještě napsala do cestovky jestli ji v tom apartmánu někdo neobjevil ![]()
Taky mě napadlo, vzhledem k tomu že je to sice knížka z pražský městský knihovny ale vracet je můžeme tady do místní obecní, hoděj se do přistavený bedny a nikdo u toho nic nepotvrzuje - že jsem ji vrátila spolu s pár jinejma a oni to nějak přehlídli? No, těžko se o tom ale budu dohadovat, to je mi jasný. Pořád ji mam vedenou jako nevrácenou. Sakra práce.
barbucha Já jsem takhle knížku z knihovny půjčila mamce, ona ji potopila do vany a sice vysušenou, ale nabobtnalou na dvojnásobek, mi ji bez mrknutí oka vrátila.... tak jsem knihu koupila novou, přinesla do knihovny a chtěli po mně 100 Kč poplatek za nový kód a obalení :-)
Koukám, že by se ještě dala koupit taky. Ale to je k ceně ještě poštovný plus nějakej ten manipulační poplatek, koukám že mě ta skleróza přijde draho
Pak choď do knihovny, když chceš ušetřit a seš bordelář ![]()
barbucha Ale tak osobní vyzvednutí je zadarmo, takhle objednávám ráda v Luxoru, cena nižší než v obchodě, v Praze máš určitě hodně možností. Já jsem si tehdy uvědomila, že za moji průkazku čteme já i mamka a že mě koupit jednu knížku nezabije. Tehdy to ale byla dobrá kniha, tak jsem to vzala i jako podporu autora, což teda u tebe teď neplatí...
To ne, leda pro jeho dědice, jsou-li jací. No uvidim, jak se s knihovnou domluvím.
barbucha ono to není tak jednoduché, musíš koupit stejnou knihu, tj. stejný rok vydání. Mamka takhle chtěla nahradit ztracenou mapu, novější nechtěli. Nebo se zaplatí snad cena té knihy a možná nějaká pokuta.
Mohla bych koupit úplně stejnou, ale to snad radši zaplatím knihovně, ať si to vyříděj sami.
barbucha já myslím, že to bude jednodušší. Určitě tě to nezrujnuje a ani tě nevyobcují ze čtenářstva ![]()
Taky doufám! Normálně se přiznám!
Isca ta knížka má tak krásnou obálku, že si ji snad už jen kvůli ní budu muset koupit. A Japonsko mám moc ráda ![]()
barbucha Tak jestli jsi knížky házela do návratového boxu a pak ještě putovaly kus po Praze, je možné, že zafungoval lidský faktor a vyklouzla ze záznamů, i to se mi stalo, a to jsem házela jen u pobočky, odkud byla půjčená, a pak ji, jejich slovem, "přehledali" a voilà! Dala bych tomu čas, zkusila se domluvit v knihovně, že výše uvedené je dost pravděpodobný scénář, plus napsala dotaz na cestovku. Pokud nevyplave do pár měsíců, pak ji v knihovně zaplatíš, novou bych nekupovala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje