Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Garfie
28276 příspěvků moje polička 21. července 2023 09:04

Luna No přesně! Asi je vytáhnu, mám teď takové dětské prázdniny, tak ať je to se vším všudy! :-)

Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 21. července 2023 11:51

Garfie Luna ježíš, já bych si to tak ráda přečetla znovu

Offline 999
19633 příspěvků moje polička 21. července 2023 15:25

Četl někdo Kontinuitu parku? Já jsem za polovinou a líbí se mi to.

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 21. července 2023 16:21

999 ja prosim. Prislo mi to velmi trefne

Offline 999
19633 příspěvků moje polička 21. července 2023 16:36

baltik Mně taky :-). A baví mě, jak je to zvláštně napsané.

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 22. července 2023 10:53

Z posledního přečteného můžu doporučit Malý dům. Poměrně útlá knížka, komorní ženské vyprávění umístěné převáženě do Japonska za druhé světové války, navenek bez výraznějších projevů emocí a dějových zvratů. 

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 22. července 2023 21:33

Co mě čeká, když jsem ztratila knížku z knihovny? Zavřou mě až zčernám?

Brala jsem si na dovolenou W.S. Maughama Barevný závoj... nejenom že mě těžce zklamala, a to jsem Maughama vždycky milovala... ani jsem to nedočetla, zdálo se mi to jako děsnej brak, no a ve finále jsem ji ani nepřivezla zpátky

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 22. července 2023 21:52

barbucha V Praze nevím, v Brně jsem ji  ztracenou knížku platila (+ manipulační poplatek, takže několik stovek cca). Ale vyčkej, a zkus se domluvit na  prodloužení výpůjčky, jednou jsem takhle knížku po pár měsících našla, a jednou se po pár měsících záhadně sama objevila v knihovně, zřejmě až poté, co ji poctivý nálezce přečetl.

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 22. července 2023 22:04

Isca 

Já už ji nemám kde najít, prolezla jsem všecko... výpůjční doba je teď přes prázdniny až do září, tak holt začnu spořit Nevím jak se to mohlo stát, nikdy jsme nic nezapomněli, je to záhada... leda bych ještě napsala do cestovky jestli ji v tom apartmánu někdo neobjevil

Taky mě napadlo, vzhledem k tomu že je to sice knížka z pražský městský knihovny ale vracet je můžeme tady do místní obecní, hoděj se do přistavený bedny a nikdo u toho nic nepotvrzuje - že jsem ji vrátila spolu s pár jinejma a oni to nějak přehlídli? No, těžko se o tom ale budu dohadovat, to je mi jasný. Pořád ji mam vedenou jako nevrácenou. Sakra práce.

Online Fiction
1636 příspěvků moje polička 22. července 2023 22:10

barbucha Já jsem takhle knížku z knihovny půjčila mamce, ona ji potopila do vany a sice vysušenou, ale nabobtnalou na dvojnásobek, mi ji bez mrknutí oka vrátila....  tak jsem knihu koupila novou, přinesla do knihovny a chtěli po mně 100 Kč poplatek za nový kód a obalení :-)

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 22. července 2023 22:18

Fiction 

Koukám, že by se ještě dala koupit taky. Ale to je k ceně ještě poštovný plus nějakej ten manipulační poplatek, koukám že mě ta skleróza přijde draho Pak choď do knihovny, když chceš ušetřit a seš bordelář

Online Fiction
1636 příspěvků moje polička 22. července 2023 22:23

barbucha Ale tak osobní vyzvednutí je zadarmo, takhle objednávám ráda v Luxoru, cena nižší než v obchodě, v Praze máš určitě hodně možností. Já jsem si tehdy uvědomila, že za moji průkazku čteme já i mamka a že mě koupit jednu knížku nezabije. Tehdy to ale byla dobrá kniha, tak jsem to vzala i jako podporu autora, což teda u tebe teď neplatí...

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 22. července 2023 22:32

Fiction 

To ne, leda pro jeho dědice, jsou-li jací. No uvidim, jak se s knihovnou domluvím. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. července 2023 22:35

barbucha ono to není tak jednoduché, musíš koupit stejnou knihu, tj. stejný rok vydání. Mamka takhle chtěla nahradit ztracenou mapu, novější nechtěli. Nebo se zaplatí snad cena té knihy a možná nějaká pokuta.

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 22. července 2023 22:45

Evaeva 

Mohla bych koupit úplně stejnou, ale to snad radši zaplatím knihovně, ať si to vyříděj sami.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. července 2023 22:46

barbucha já myslím, že to bude jednodušší. Určitě tě to nezrujnuje a ani tě nevyobcují ze čtenářstva

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 22. července 2023 22:47

Evaeva 

Taky doufám! Normálně se přiznám!

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 22. července 2023 23:23

Isca ta knížka má tak krásnou obálku, že si ji snad už jen kvůli ní budu muset koupit. A Japonsko mám moc ráda

Offline Gatita
8558 příspěvků moje polička 23. července 2023 08:40

Fiction barbucha jak pise Fiction, novou kupovat nedoporucuju. Za cely zivot jsem ztratila knizku z knihovny jen 1x, a zrovna takovou uplne pitomou, co za nic nestala. Shanela jsem novou a vyslo to nakonec draz, nez jim to zaplatit rovnou. A ten brak doma pak za tyden vyplaval:)

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 23. července 2023 09:22

barbucha Tak jestli jsi knížky házela do návratového boxu a pak ještě putovaly kus po Praze, je možné, že zafungoval lidský faktor a vyklouzla ze záznamů, i to se mi stalo, a to jsem házela jen u pobočky, odkud byla půjčená, a pak ji, jejich slovem, "přehledali" a voilà! Dala bych tomu čas, zkusila se domluvit v knihovně, že výše uvedené je dost pravděpodobný scénář, plus napsala dotaz na cestovku. Pokud nevyplave do pár měsíců, pak ji v knihovně zaplatíš, novou bych nekupovala.