Isca Klevisová jako oddechovka není špatná. Myslím můžeš vybrat cokoliv od ní. Já možná něco mám, ale většinou teď knížky poslouchám audio.
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Aranel Dik za tip. Propada ma clenstvi v audiolibrixu a zbyl mi kredit na knihu. Tak uz mam Evelyn stazenou. Mam ted policce k precteni Zeleny stan a U severni zdi a ctu Slub od D.Galgut, tak by to chtelo asi i neco lehciho![]()
Isca a nelíbily by se mamince detektivky Dicka Francise? To má detektivku i náhled do anglické společnosti v jednom. A z humoristických knížek pak třeba P.G. Woodehouse série o Jeevesovi.
Tak jsem dočetla ty Úhoře, bylo to dobrý, je to čtivý, ten konec je teda trochu weird, ale stálo to za to, bych řekla
Muzu doporucit vyherce Man Booker price 2021 - Slib (Damon Dalgut). Komorni pribeh belosske rodiny z JAR. Kdysi vyznamna rodina se postupne droli a zanika stejne jako rezim, v jehoz svetle byla na vysluni. Cele to bylo velmi melancholicke. Kdyz jsem se podivala na vyherce, par jsem jich cetla a ty knihy ac naprosto odlisne, zanechavaji podobny dojem. Napr. Soumrak dne, Anglicky pacient nebo Cekani na barbary...kazdopadne tato kniha byla dobra a neni moc videt.
Jos Tak to je Evelyn ideální.
Snad i Daisy Jones & The Six a Malibu v plamenech jsou fajn...
Aranel Dik. Tu Daisy mam z nejakeho vyprodeje, tak ji dam taky sanci. Vubec to nezapada do meho vkusu, ale dam na tebe a vezmu ji na tabor se synkem.
Jos pak doporucuju i serial, kde se zhmotnuje ta hudba
Gatita Životopis ACH má máma přečtený, moc se jí líbil, existence cestopisů mi unikla, tak děkuju za tip.
Candance Žitkovské bohyně máme za sebou, hned přitom vzpomínala na pasáž ze své oblíbené dětské četby (Gabra a Málinka), jak šly sestry navštívit právě jednu takovou bohyni (tenhle díl evidentně v naší pobočce knihovny v osmdesátých letech chyběl
).
Od Marie Benedict vypadá dobře kniha o paní Churchillové ![]()
Karoleena První dámská detektivní kancelář zní dobře, v KJM ji teda mají jen jako zvukový záznam. Zvažuju, že bych minimálně první díl koupila, a pak případně po čase v KJM odložila.
Aranel SunEclipse Děkuji za další tipy, něco z toho už naši četli, ale zbytek zkusím, Dick Francis mě minul zatím obloukem, ale ten by se právě mohl sednout i tátovi.
Mha S dalším Paasilinnou jsem zatím váhala, říkala jsem si, že by to pro ni byl třeba jen odvar téhož, ale na druhé straně, Analfabetku od Jonassona jsem já vnímala jen jako další odvar Staříka (mimochodem, Jonasson mi přijde jako takovej Paasilinna for dummies) a mámě se líbilo oboje.
Isca Jé, Gabra a Málinka, taky můj první zdroj informací o Žítkovských bohyních....:-)
Isca Jé, Gabra a Málinka, taky můj první zdroj informací o Žítkovských bohyních....:-)
Můj taky![]()
Docitam Kodanskou trilogii a libi se mi to dost. Trochu mi to pripomina muj oblibeny Andelin popel. Mmch, cetli jste nekdo pokracovani?
A dnes jsem v knihkupectvi koukala na Vrabcaka od M.D.Russelove. Nakonec jsem to nevzala, kvuli zanru. Sci fi moc nemusim. Ale zdalo se to dost dobre, stoji to za precteni i nefanouskum?
On to má asi každý jinak nastavené. Někdy chce číst stále něco nového a nepoznaného a někdy má člověk období, že chce číst to, co už zná, ví, jak se budou postavy chovat, nemusí si zvykat na nové manýry a jména (např. Soudce Ti:) . Tak na to by byl Jonasson rozhodně dobrý, zrovna čtu Sladkou pomstu.
To si čtu někdy i teď, když přijedu k našim.![]()
Luna No jasně, Gabra a Málinka!
Mámě jsme k narozeninám sehnaly se ségrou první vydání...
Garfie Husty! No me to bavilo strasne, uplne jsem tim zila. Krome toho, ze moje babicka pochazi ze stejne oblasti a to nareci znam jak svy boty.![]()
btw, strasne me tehdy dostala pasaz o tom, jak Malinka povazuje zivot za blud a filozofuje s Cvekem. To je tak strasne deep, navic ocima ditete a jeste v te dobe...!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje