eM Karoleena stes Mha brrr Moc děkuji, něco mám přečteno, něco znám a něco vůbec, takže výběr bude, super!
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Malenge prosla jsem sve zapisky a doporucuji:
Kodanska trilogie
Sedm manzelu Evelyn Hugo
Shuggie Bain
Tela (klara vlasakova)
Stehy (Sara Zeithammerova)
Malenge co treba Na shledanou tam nahore od Pierre Lemaitre? Vubec to teda nesplnuje zadani, ale o rodinnem podniku to je
.
Z vztahovych oddychovek me napadaji knizky od L.Moriarty, ale co jsem cetla, bylo riznute nejakym krimi tajemstvim. U vody se mi to cetlo dobre.
Děkuji všem, to je super výběr!
Malenge a co věčně zpívají lesy?
Teda jsou zo tři knihy, já mám slovenskou verzi, kde je všechno, ale v češtině to myslím vyšlo po kouskách.
To splňuje všechno, sága starého rodu, láska, naděje. Je tam. hodně hezkých myšlenek, prozření, napravení, různé staré msty a pritom to není sladarna. i teď to občas vytáhnu, když potřebuji pohlazení.
continuity jeee, tu mi dala do ruky jedny prazdniny moja babi, ked som sa nudila a citala som ju dookola ako blazon...uzasna...
Malenge a co věčně zpívají lesy?
Teda jsou zo tři knihy, já mám slovenskou verzi, kde je všechno, ale v češtině to myslím vyšlo po kouskách.
To splňuje všechno, sága starého rodu, láska, naděje. Je tam. hodně hezkých myšlenek, prozření, napravení, různé staré msty a pritom to není sladarna. i teď to občas vytáhnu, když potřebuji pohlazení.
Když se vám líbily ty "lesy", zkuste i Löwenskoldův prsten, taky stojí za to ![]()
Tip trochu sebemrskačský, čti rodičovský.
Bohemian Royals (Valenova)
Není to o fotbale, ale královské rodině.
Blbý, ale tak sladce růžově poníkovský. ![]()
Já sama se vracím literárně do 19.stoleti, tam je tolik zajímavostí... (+minimum poniků)
barbucha z Gosty Berlinga jsem psala maturitní sloh na téma moje oblíbená literární postava a vyfasla jsem za tři, protože co mám mít v 18 takový zhýralý vzor (doslovná citace). Na to navazovala dvojka z češtiny na vizo, protože přece nelze riskovat, že bych s jedničkou náhodou zmaturovala na tri.
Řekla jsem tomu kokotovi, že mi je to zcela fuk, protože už jsem naštěstí přijata na vs kam chci a jen doufám, že nějak už zmaturuji.
Malenge vystehovalci od Moberga. Dvě tlusté knihy, krásná rodinná sága.
A ještě jsem si vzpomněla, myslím, že se to jmenovalo Panský dům od Anne Jacobs. Taky pěkně čtení.
continuity Dadoo diky obema!
Malenge a ostatní,
jako na zavolanou na deníku n s doporučeními na letní čtení. Jen jsem to zatim prolítla, ale minimálně toho Kalmanna jsem četla a bylo to dobrý..
Ounz ja urcite doporucuju tu Kodanskou trilogii. I ten zivot Vernona Subutexe byl zajimavy. Naopak Kalmann a Karneval zvirat me nejak nezaujaly.
Dočetla jsem Popel a sníh, docela zvláštní kniha. Mluví hodně v náznacích, jakoby to téma jen tak vybublává na povrch, plus o tomhle tématu toho zas tak moc nevim, takže rozhodně zajímavý..
A teď čtu Vzpomínky na úhoře, začlo to jako normální kniha, teď jsem na str 180 a už je to slušná haluz
ale čtivý to je, ne že ne..
Z posledni doby precteno:
Nedele odpoledne (Hanisova) - cetlo se to dobre, takova tiziva zalezitost, ale chvilemi se to tahlo. Celou dobu jsem si rikala, ze Houbarka byla lepsi a pak bum, zaver. Ten me celkem dorazil. Potesily stripky z Jicina.
Laserovy muz (absyntovka)- Jiz tradicne skvela reportazni kniha zmineneho nakladatelstvi tentokrat o Svedsku 90. let. O muzi, ktery utoci na pristehovalce a naprosto nepochopitelnem selhani statniho aparatu ve vsech ohledech. Prekvapila me mira xenofobie ve spolecnosti a take obrovska tolerance k v podstate nacistickym stranam. Aneb svoboda projevu ad absurdum. Musim rict, ze zatim me bavily vsechny knizky z rady. Nejmene asi kniha o sexualnim skandalu ve svedske akademii. A i ta byla ctiva, jen proste mi to tema prislo mene nosne a mene...drasticke nebo jak to rict. Proste tema rezonuje ve spolecnosti hojne a kniha mi neprinesla asi nic noveho.
Cetla jsem toho mnohem vic, ale zbytek uz tolik nezauzal. Treba Cekani na spoust (Kabrtova), neurazi nenadchne.
Ounz mne ta kniha lehce zklamala. Právě ty náznaky, neschopnost mluvit otevřené mne stvala. Ze severské literatury se mi víc líbilo Pojď se mnou. Četla jsem ty knihy v průběhu jednoho měsíce, proto to srovnání, neboť dějově se liší
Já tento týden dočetla Normální lidi. A to mne bavilo. Hlavní postavy bych normální nenazvala.
Dnes dotčeny Kyselé třešně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje