Archivářka To je moc pěkné. Škoda, že ten blog patrně usnul.
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Sweet Potato autorka sbírá síly na státnice...
Ale i to, co tam je, je super. Šli jsme podle ní třeba Zahrádecko.
Nepatří to ovšem do čtecího vlákna.
Archivářka Tak jí držím palce. A snad se k blogu zase vrátí.
barbucha Teď je spoustu krásných komiksů i pro děti, namátkou třeba Kůstek nebo Amulet. Myslím, že dvojčatům budeš mít co kupovat.
Koukla jsem na ně... a tohle dvojčatům asi kupovat nebudu, strašně se mi nelíběj ty postavy, výtvarně teda. Nechápu, že když je to jakože pro děti, tak je nutný udělat to co nejjednodušší, uhlazený a pokud možno roztomilý... Mně se právě líbil ten Sek a Zula protože Neprakta má ty obrázky sice taky poměrně jednoduchý, ale může na ně koukat i dospělej aniž by u nich začal šišlat
Proto se mi taky mnohem víc líbil Mach a Šebestová než například navýsost roztomilej Rákosníček (na pohled i dějem)... jestli je jasný co tím chci říct. Děti jsou jen malý lidi, ne idioti ![]()
Zahlídla jsem při tom hledání i komiks Kytice, a tu koupím určitě. Nejdřív pro sebe, a možná ji pak půjčím i dvojčatům, když budou hodný ![]()

Krása! ![]()
luciole ten barák je fujky hnujky! Opláštěním připomíná PRIOR v Jihlavě mixnutej jezédáckejma bytovkama.
Tohle sem musím zapsat za moji neinternetovou maminku. V 76 letech poprvé čte Nevrlýho Karpatské hry a líčí mi, jak je nadšená. Jako by se konečně pojmenovaly pocity, které celý život má. Ona čte celkem všechno kromě slaboduchých zamilovaných románů, Karpatské hry si vyžádal po přečtení Náčelníka (rozhovoru s Nevrlým od Aleše Palána).
Archivářka
to je skvělé. A může pokračovat Knihou o Jizerských horách!
Pokud tu tahle kniha ještě nebyla zmíněna, doporučuji k pozornosti...
Eli Beneš - Nepatrná ztráta osamělosti

euridike to vypada dobre, to si pisu na seznam, dekuji.
Ja ted docitam Pameti divky od Annie Ernaux a nejak me to neoslovuje, cte se to dobre, ale uplne me to miji.
A docetla jsem Kde jsi, kdyz nejsi od Trestikove. A taky nejak nevim. Je to svizne, bavilo me to, ale vadil mi tam ten manzel, to byla uplna karikatura k neuvereni... no mozna proto me to tak bavilo, ze jsem musela cist dal - jako ze vazne?!:))
Ted planuji neco z jineho ranku, ale nevim co.
euridike uz jsem o ni slysela spoustu chvaly. A vizualne vypada nadherne. Cetla jsi?
Četla. Podstatu příběhu pro mě vystihují Krylova slova o tom, že návraty nejsou, není-li kam, plus Brechtův citát "obtíže hor leží za námi, před námi leží obtíže rovin". Vychází mnoho autobiografických i beletristických příběhů zachycujících "život" v koncentračním táboře, ale jen málo takových, které by zprostředkovaly, jak obtížný byl návrat do normálního, svobodného života, v němž se ovšem všichni museli nějakým způsobem vyrovnat s tím, co prožívali ve válečných letech.
Mně se u Kde jsi, když nejsi nejvíc líbila grafická úprava obálky. :)) A zjistila jsem jednu věc - mně velmi vyhovuje styl, jakým RT píše, vše, co popíše, charakterizuje, to vidím, což je super, problém je, že příběhy, které ona kreslí, já vidět nechci.
Jsem zklamaná z knihy Sudetenland od Kyšy. Nápad perfektní, první třetina dobrá a pak to začíná ztrácet dech a konec je odfláklý, jak kdyby autor nevěděl, co s tím. Moc nechápu ten hype kolem.
brrr mne se ani nepodarilo se do toho zacist, a to se mi ten napad moc libil.
Gatita U mně hrálo dost roli, že jsem ty místa znám.
andulka01 Torrah Sweet Potato přesouvám sem Zdeňka Šmída, protože jsem úplně náhodou zjistila, že vychází jeho monografie od Ladislavy Lederbuchové. Křest je zítra v městské knihovně v Plzni. Hrát bude Lubomír Brabec a pokusím se tam dostat.
Archivářka to je moc hezká náhoda
já to určitě nestíhám, ale přeji hezký zážitek. Včera jsem na Knihobotu zakoupila sedm Šmídovek, pohádky i tu Portu, kam to dám nevím, ale těším se moc!
Archivářka Ooo, děkuju za info, tu si budu muset koupit. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje