Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 13. února 2024 13:03

Fakirka viktorka_od splavujá budu zatím pokračovat a uvidí se. Mě drtí už jen ta šílená tloušťka knihy, shodou okolností jsem jako poslední fyzickou knihu četla Neklidnou krev, a to jsem odkládala rok, nez se mi chtělo se do toho pustit. Teď jsem se byla po letech přihlásit znovu do knihovny, a jako první si půjčím zrovna 900 stránkovou knihu. 

Offline viktorka_od splavu
49127 příspěvků moje polička 13. února 2024 13:21

Lenka22 za me naopak cim tlustsi tim lepsi

Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 13. února 2024 13:38

viktorka_od splavu přesně tak, na hubené knihy se v knihovně skoro ani nedívám

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 13. února 2024 14:03

viktorka_od splavu Fakirka tak 400-500 stránek v pohodě, ale těch 900 je už prostě moc. Blbě se to drží,  musím si to v posteli podkládat, prostě samá negativa :-). A pak, prostě je to už moc ukecaný a vetšinou by tomu pomohlo krácení.

Online olte
737 příspěvků moje polička 13. února 2024 15:03

me teda zacatek i celkem zaujal, ale pak to bylo jen horsi

Lenka22 rozhodne bych se do toho nenutila

​přečetla jsem, ale musela se teda donutit, a nenadchla mě

Offline dzizisketa
8869 příspěvků moje polička 14. února 2024 14:36

Alena Machoninová, Hella.

Není moc tlustá, ale úchvatná.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 14. února 2024 15:24

Dočetla jsem Posledního kacíře od M. Chadimy a opravdu nedoporučuji. Myslím, že srovnávání se Jménem růže je absurdní v mnoha ohledech. 

Chystám se ke čtení Letních sester /M. Peetzová/ a Kdo seje do sněhu /Tina Harnesk/, na druhou jmenovanou se vyloženě těším.

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. února 2024 22:36

Docetla jsem Otcinu od R.Harrise, ktereho mam vazne rada. Skvele to bylo! Melo to neco navic, co porad postaradam u Babylonu Berlin. A byla jsem napnuta az do konce, i kdyz bylo dost jasne, o cem cela zapletka vlastne bude. 

Offline Mini
příspěvků moje polička 16. února 2024 07:48

OliveOyl shodli jsme se s tatou ze je ten Winterberg strasne hutna/intenzivni kniha Clovek nema chvili klidu Porad je treba se soustredit

takovy pocit jsem mela kdyz jsem cetla cokoliv od Rushdieho Po peti stranach dojem ze jsem v pulce knihy

Offline OliveOyl
1960 příspěvků moje polička 16. února 2024 08:55

Mini to je vlastně pravda. Proto mi to nešlo přečíst úplně rychle. Ale líbilo se mi to moc.

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:14
Reakce na DruI:

continuity Tak ono je na trhu i hodně komiksů vhodných pro děti (dcera miluje My little ponny :), 

​No, ty Disneyovky jsou takový... jak to říct, jednodušší? Nechce se mi takový kraviny vůbec kupovat.

My jsme jich samozřejmě moc neměli, ale pamatuju Rychlý šípy, to bylo super (ještě od Fischera, ne ty zmodernizovaný Čermákovy figurky, fuj). 

A pak taky doma chovám Nepraktova Seka a Zulu, o dětech z pravěku, a ty jsou úplně bezvadný. Už se mi na to nedávno sápaly dvojčata

Offline DruI
5508 příspěvků moje polička 16. února 2024 10:13

barbucha Buď v klidu, jestli budou mít vnoučata ráda komiksy, tak snad pro každou věkovou kategorii se dají sehnat hezké a rozumné věci :o)

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 18. února 2024 17:46

Zhltla jsem Rváčov. Napřed jsem si musela oživit děj 1, vychutnala jsem si 2. Skvělý to je. Chci být Vont a zvoník a vůbec

PS: znám dvě holky, které mají ke Stínadlům blízko a angažují se v boji proti nové zástavbě kolem Anežského kláštera. Jedné děkují i autoři toho komiksu za spolupráci. Prostě je to celý dobrý a napadá mě spousta souvislostí.

Ale úplně pro děti ten komiks není.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 18. února 2024 20:00

Znal tu někdo časopis Kometa? Byly to jenom komiksy, většinou na pokračování. Měli jsme je všechny, ale obávám se, že skončili při stěhování v koši.

Offline brrr
12273 příspěvků moje polička 18. února 2024 20:18

bublifuk Znám, ilustroval je Saudek. Ale už je dávno nemáme.

barbucha Teď je spoustu krásných komiksů i pro děti, namátkou třeba Kůstek nebo Amulet. Myslím, že dvojčatům budeš mít co kupovat.

Offline Sweet Potato
39965 příspěvků moje polička 18. února 2024 21:23

bublifuk Kometa, to byl zázrak, když začala koncem 80.let vycházet.

Offline Sweet Potato
39965 příspěvků moje polička 18. února 2024 21:25

Lenka22 Nevím, jestlis v mezičase už nedočetla, přečetla jsem to tenkrát celkem rychle, ale žádné velké wow se nekonalo.

Offline luciole
1213 příspěvků moje polička 19. února 2024 03:11

Archivářka 

Tak bohužel, včera jsem byla v Anežském klášteře a úplně jsem se lekla, co se developerovi "podařilo" nacpat do ulice U Milosrdných...

edit: foto

https://www.skyscrapercity.com/threads/praha-prague-projects-and-construction-updates.210761/page-223

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 19. února 2024 06:39

Sweet Potato nedočetla, zatim stale na strance 90, a protože se mi do toho dál nechce, tak asi ani nedočtu. 

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 19. února 2024 08:40

luciole to je mi líto, tak aspoň malá náplast o jedné zahradě Na Františku:

Zahrada U Cenzorů