Lenka22 četla jsem jen Literární poklesky a ty byly dobrý.
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
dzizisketa Od Štiftera teď vychází, nebo už možná vyšla:
https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/krajina-roztavenych-zvonu-534745
Rozhlasová verze (asi s časovým omezením) je tady:
https://www.mujrozhlas.cz/podvecerni-cteni/jan-stifter-krajina-roztavenych-zvonu-velke-drama-z-jihoceskych-trhovych-svinu
Mimochodem nevíte někdo, jak ze stránek výš skladby stáhnout? Add-on z Firefoxu ani starší ověřené záležitosti mi tu nefungují.
Náhodně v knihovně vypůjčená Jako tygr ve sněhu
Korea v letech cca 1916-1965, proplétající se příběh několika postav na pozadí historie.
Autora jsem zatím neznala. Přečteno na posezení, zajímavý příběh z prehistorických dob.
Isca Jaký jsi z toho měla dojem? Nevím, zda to dělá čtečka nebo nejsem momentálně tak pozorný čtenář, ale jakmile se ponořím do jedné postavy, tak už na řadě někdo další ![]()
Poslouchala jste některá audioknihu Ve službách zla? Na začátku každé kapitoly čte kus textu nějaké anglické písničky (pro mě k ničemu, tak dobře anglicky nerozumím) a hudba. Líbilo se vám to? Mně ta muzika moc.
Jitka77 to se mi líbilo. Přečteno za dopoledne. Jeho detektivky neznám., ale tato novela mně vrátila do dětských let, kdy jsem hltala Štorcha.
Malvin Taky jsem Labuť a lovce přečetla rychle, doznívalo mi ale docela dlouze. Pro mě tam byl zajímavý moment "velkého třesku", myslím mentálního, ve chvíli, kdy lovec pochopil, co vidí... u cizích. Jak to změnilo jeho dosavadní uvažování o tom, co ho potkalo, vlastně celý jeho svět. I když to tam vlastně nebylo řečeno. U Lovců mamutů jsem v dětství hltala spíš praktické věci ohledně způsobu života, milovala jsem i Setonovy Dva divochy, A. Ransoma nebo různé knihy o trosečnících hlavně kvůli tomuhle rozměru. Jak žili, jak si poradili v divočině, co vyráběli... Teď pro mě byl zajímavý hlavně způsob rozumění světu.
Náhodně v knihovně vypůjčená Jako tygr ve sněhu
Korea v letech cca 1916-1965, proplétající se příběh několika postav na pozadí historie.
Tak jsem to dočetla, nemohu říct, že bez dechu, docela zajímavé mi to připadalo, ale tak nějak ... ne přímo červená, ale spíš růžová knihovna...
To teda například toto bylo pro mě bylo o dost přínosnější
Ulička tisíce květů - Gail Tsukiyama | Databáze knih (databazeknih.cz)
Precetla jsem noveho Stiftera -Krajina roztavenych zvonu a opet nadseni. Ta knizka je nejen krasne poeticka, ale to zpracovani se velmi povedlo. Format, obalka, ilustrace, cleneni....skvostne. Jen varuju, opet je to spise smutne cteni.
Jos taky se mi to moc líbilo. Hodně mne baví ta grafická podoba. Stejně jako u Březinova Lovce a dívky.
Tento týden jsem přečetla Kašpárkovu Fosilii a novou Kesslerovou Eva. Obě mě hodně zaujaly, jak pracují s aktuálními otázkami.
Přečetla jsem teď nádhernou dětskou knihu-Sibiřské haiku a je to teda tak strašné a zároveň krásné, na moje labilní nervy asi moc silné. ![]()
https://argo.cz/knihy/sibirske-haiku/
Četla jsem Letnice a líbilo se mi to moc
Já mám rozečtenou nejnovější Annu Bolavou - Vypravěč, už mi zbývá posledních sto stránek. Hodně hustá záležitost, normálně se do toho pokaždé bojím ponořit...
Už před delší dobou jsem slyšela na ČRo audio knihu detektivku, kde hlavní postavou byla kriminalistka, žena ve středních letech, odehrávalo se to tuším v Jeseníkách. Neříká vám to někomu něco? Přečetla bych si nějakou detektivku, napadlo mě, jestli to není nějaká řada s touhle vyšetřovatelkou. Ale nedaří se mi to vygooglit.
Nebo prosím tip na nějakou pěknou detektivku. Nějaký obyčejný mord :-) Bez drsných scén, komplikovného děje. Agátu mám přečtenou.
notna Klevisová (na první dobrou mě napadl Prokletý kraj i když neodpovídá úplně zadání)? Ale tu máš asi přečtenou. Nebo starý dobrý kapitán Exner, nedávno jsem ho znovuobjevila, taková klasická prázdninovka.
notna ano Klevisova...Dům na samote a Zlodejka příběhu,ty jsou za mě nejlepsi
notna hodne byly chvalene Smrt prichazi na prohlidku a Smrt ciha na jarmarku
Garfie stes baltik Díky za tipy.Klevisovou přečtenou nemám. Protože jsem teď zjistila, že jsem si nevím proč myslela, že její detektivky jsou nějakou částí děje v 2. světové válce a to jsem nechtěla, protože toto období strašně blbě snáším, to by nebyla oddechovka. Tak teď jdu ještě pátrat, s kým jsem si jí to spletla...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje