notna No tak to si užiješ skvělé prázdniny! :-)
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
notna s Klabouchovou Prameny Vltavy?
notna jo a nemyslíš komisařkou Výrovou od Míchala Sýkory? Ona je hlavní postavou, knihy se jmenují jinak, ale to dohledáš...teda až na to, že se to odehrává v Olomouci, ne v Jeseníkách:-)
notna jo a nemyslíš komisařkou Výrovou od Míchala Sýkory? Ona je hlavní postavou, knihy se jmenují jinak, ale to dohledáš...teda až na to, že se to odehrává v Olomouci, ne v Jeseníkách:-)
Děkuji! To je ono! A dohledala jsem si, že jsem poslouchala audio Nejhorší obavy, ve kterém je komisařka na dovolené na Jesenicku. To mi úplně vypadlo, že tam byla jen na dovolené.
Lenka22 Erbena jsem četla kdysi. Podívám se, jestli mám něco nepřečteno. Díky.
A taky jsem dohledala, s kým jsem si spletla Klevisovou. S Andronikovou, která napsala Zvuk slunečních hodin a nějak jsem to období 2.světové války přiřkla Klevisové. Pěkný guláš jsem tom měla ![]()
notna psala jsem dlouhej příspěvek s výčtem detektivek vhodných na léto, a ono mi to zmizelo :-(
Tak snad se k tomu znovu dostanu...
Garfie Lenka22 baltik A děkuji všem za tipy! Zítra jdu do knihovny. Nechám se překvapit, kterou z nich budou mít a tu si vezmu.
Aha, tak jen v rychlosti ještě - zkus mrknout na Petera Maye a jeho Ostrov Lewis, Skála, Šachové figurky. Má ještě hromadu dalších, ale tyhle jsou špičkové.
Lenka22 Díky! Klidně napiš další tipy, zapíšu si do seznamu. Já musím žánry střídat, tak na ně nepřijde řada hned, ale časem určitě.
Nebylo ono to nejak zfilmovane?
MP Margebylo, hrála ji Klára Melišková, ale byly to jiné příběhy než ten z Jeseníků.
Lenka22 Aha, ono je jich vic! Mne se to zfilmovani fakt libilo, tak to bych si mohla nejakou tu knihu taky precist, pokud tedy existuje v elektronickem formatu..
MP Marge Ona ta filmová verze se jmenovala nějak Detektivové od Nejsvětější trojice, a bylo tam zfilmováno několik jeho knih.
- tohle jsou ty jeho knihy.
Lenka22 Diky ![]()
MP Margezrovna jsem prohlížela četby na mujRozhlas a vyrojilo se tam, asi na prázdniny, dost různorodé četby, tolik toho tam normálně myslím nebývá - třeba Svatební cesta do Jiljí, Smrt na Nilu, Hotýlek a Hana od Morštajnové, Tři muži ve člunu, Bláznova smrt od Erbena, něco od Bolavé a i další zajímavé četby.
Kromě jiného jsem narazila na povídku Kletba Doroty Kaprálové od Michala Sýkory.
Lenka22 A to je k posluchani, nebo ke stazeni?
MP Marge myslim obojí, poslouchat rovnou můžeš určitě, vše na rozhlase, ale zase to tam bývá jen omezenou dobu.
Teď jsem se ještě dívala, a je to i ke stažení.
Edit Bohužel mi sem nejde dát odkaz nebo to neumím.
Lenka22 To najdu, diky! Ja knizky neposloucham, nebavi me to, ale rada si neco stahnu, hlavne ceske knizky ![]()
MP Marge myslím, že je to ke stažení k poslechu.. je to archiv českého rozhlasu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje