Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Jos
příspěvků moje polička 28. července 2024 21:01

Ounz Ja si ten doslov a preklad uz vubec nevybavuju (nemecky stejne neumim)! A knizka byla z knihovny, tak mi to ted bude vrtat hlavou, co v tom doslouvu vlastne bylo. Mne se to asi spis libilo, jak si vybavuju. Trochu jsem nechapala motivace nekterych postav, hlavne te babicky/manzelky. Jak se s takovym tajemstvim da zit a hlavne proc. A ze mohl autor trochu vic zabrousit do te neonacisticke tematiky, jak vlastne tyhle skupinky ziji a funguji...No nic, znova to cist nejspis uz nebudu.

Offline Ounz
20432 příspěvků moje polička 29. července 2024 06:33

Jos no mně se ta kniha taky líbila (překlad se dá asi odignorovat) - a ten doslov mi fakt přišel moc, jak o tom tak přemýšlím, četla jsem schvślně oak ješte recenzi na aktualne a ta se ani neblíží tý ostrosti..

teď mám v úmyslu přečíst ještě od juli zeh knihu, která by se toho tematu měla taky dotýkat, tak jsem zvědavá. Stačily mi teda i ty náznaky, je to docela hrozivy 

Offline Ounz
20432 příspěvků moje polička 03. srpna 2024 10:27

Četl jste někdo U severní zdi? Je to drsný moc? Lovím néjaký knihy do čtečky, ale váham po přečtení recenzí, nějak se to ve mně s věkem zlomilo (nebo jsem toho už zažila moc ) a pokud tuším, že film/kniha bude plná zla a utrpení, tak se tomu mám tendenci vyhnout..

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 03. srpna 2024 10:28

Ounz jo, hodne skarede historky

Offline Ounz
20432 příspěvků moje polička 03. srpna 2024 10:35

baltik děkuju za odpověď, no ještě to teda zvážím.. :) a zkusim najít něco jinýho..

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. srpna 2024 14:11

Ounz

Mne to tak hrozne neprislo, silne ano, ale da se to....

Offline eM
1729 příspěvků moje polička 03. srpna 2024 14:54

Ounz Já to poslouchala jako četbu na pokračování v rozhlase, to je oproti knížce zestručněné. Drsný to je dost, ale za přečtení stojí, řekla bych. Kdyžtak některé pasáže přeskočíš...

Offline Sweet Potato
39965 příspěvků moje polička 03. srpna 2024 16:12

notna Detektivky Jaroslava Velinského. 
Ze současných zahraničních Jean-Luc Bannalec, odehrávají se v Bretani.

Offline Ounz
20432 příspěvků moje polička 03. srpna 2024 17:30

Jos eM díky. Já jsem si nakonec prošla příspěvky za poslední půl rok a nasekala jsem si to podle toho :)

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 12:39

Hezké povídání o zajímavé knížce

Od Renáty Fučíkové 

Online brrr
12273 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 15:16

Amy_Mee Teď jsem ty Letnice dočetla a bylo to fakt dobré. Magický realismus v nich byl takový reálný, vtipné to taky bylo, já jsem spokojená velmi.

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 12. srpna 2024 21:20

Dočetla jsem Mutabor a docela mě to vzalo. Norbert Scheuer. Budu si muset sehnat i Zimní včely...

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 12. srpna 2024 23:18

Jitka77já prvně četla Zimní včely, které se mi moc líbily. Mutabor měl skvělou obalku, ale ten příběh mne nezaujal.

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 09:36

Malvin Já mám ráda tenhle styl vyprávění plný zámlk a prolínání různých vrstev... Překvapilo mě, jak zřetelný spád událostí se z něj nakonec vyloupnul.

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 15:09

Ještě k těm elektronickým knihám z MKP - vše z eknihovny je ke stažení zdarma i pro neregistrované čtenáře. Pro registrované knihovna pak navíc předplácí Boooport, kam se přihlásíte svými údaji stejně jako na webu knihovny a je tam větší výběr knížek. Licence se ale vztahuje jen na některé knihy z nabídky, ne celý obsah Bookportu.

Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 20:21

žluťásek Já mám pocit, že ten bookport nějak osekali. Měla jsem uložených pár knížek, který byly přístupný, že si je přečtu později, a už je k dispozici jenom ukázka.

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 13. srpna 2024 22:27

coralline to je možný, že ta licence je jen na nějakou omezenou dobu a pak je v nabídce zas něco jiného. Zdá se mi, že o téhle možnosti moc lidí neví, tak to občas vytáhnu na světlo

Offline Gatita
8557 příspěvků moje polička 14. srpna 2024 17:53

Tipy na cteni na dovolenou:

Ulf Kvensler: V zajeti divociny. Ctive, primerene napinave, trocha svedskych realii, hodne oudoorovych postrehu, odehrava se v konkretnim narodnim parku - no hned bych tam jela:)

David Nicholls: Tri na ceste. Mile, anglicky humor, o pokusu zachranit manzelstvi tripem po Evrope s pubertakem... teprv ctu a bavi me to, na prazdniny jako delane. 

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 14. srpna 2024 19:29

žluťásek díky za tip, to jsem vůbec netušila. Myslím ten Booport.

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. srpna 2024 22:48

Ctu dalsi absyntovku. Kamenne veze o valce v Cecensku a je naprosto fascinujici, jak se to Rusko v nicem nezmenilo. V dementni taktice, v naprosto stejnych motivech k vyvolani konfliktu a nejspis i ve vysledku, ktery nikam nepovede, jenom to bude trvat deset let. 
Putin byl tehdy cerstve u moci.