Lenka22 Díky za tip, muž poslouchá mluvené slovo rád. Našla jsem pro něho na webu mujrozhlas.cz román na pokračování - vzpomínky stíhacího letce, už se u toho hodinu blaženě usmívá. Trefa!
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Jitka77jí, dá se tam najít podle chuti, záliby I kvality všechno možné. Je to fajn. Já jsem teď na chalupě a k mytí nádobí či vaření je to pro mě bezvadný doprovod.
MP Marge to je škoda , ale teď jsem si vzpomněla, že na webu Městské knihovny jsou ke stažení zdarma knihy v celkem větším množství, ale je to zhusta taková česká klasika, i kdyz I něco novějšího tam bylo taky. Už jsem na to dlouho nekoukala. Dám ti sem odkaz.
On-line katalog knih Městská knihovna
- jen jsem to prolítla, ale zdá se mi, že rozšířili záběr, tak se tam dá něco vybrat.
Došlo na Letnice a kniha mě vtáhla, za prodloužený víkend asi padne.
Lenka22 Diky ![]()
Ja uvitam i tu ceskou klasiku, rada si neco pripomenu! Hele, a to nemusim mit prukazku do te knihovny?
MP Marge Neviem, ako to funguje teraz, ale cca pred tromi rokmi išli e-knihy z Mestkej knihovny stiahnuť aj bez registrácie v knižnici, sťahovala som si odtiaľ Sienkiewicza, Doyla a ešte dačo.
MP Marge abych řekla pravdu, tak nevím, ale asi ne, stáhla jsem si jednu knížku na telefon, a nic to po mě nechtělo. Na druhou stranu já registraci mám a občas prodlužuju dobu půjčení právě telefonem, kde je v těle zprávy uvedeno číslo průkazky, tak leda by to bylo propojené, o čemž ale pochybuju. Suma sumárum bych řekla, že to jde bez registrace.
MP Marge Spoustu knížek ke stažení zdarma má i Databáze knih.
Ta databáze knih bude asi totožná s tou Městskou knihovnou, to je škoda, mohlo toho být víc.
Přečetla jsem od Klevisove Dům na samotě. Dobré to bylo. Určitě se k ni ještě o prázdninách vrátím. Tak ještě jednou díky za tip.
Precetla jsem Zila jsem s oddanym komunistou. To bylo tak strasne zajimave! Zajimavy osud, realie, myslenkove pochody, trochu jiny pohled (aspon do urcite faze), nez na jaky je clovek zvykly. A kdyby to tu nekdo kdysi nezminoval, ani by me nenapadlo si to precist. Takze dekuji a vyhlizim dalsi tipy![]()
Gatita Nebyla jsem to ja?
Cetla jsem myslim loni a byla jsem nadsena, jestli se to o takove knize da rict!
Jos je to mozne, knizni tipy od tebe mi casto sedi.
Garfie Myslim, ze tobe se to bude libit.
A ja tedy zas neco prihodim, pred chvili docteno https://www.databazeknih.cz/knihy/evropa-nas-domov-od-vylodeni-v-normandii-po-valku-na-ukrajine-526554
A ano bylo to dobre, ale cekala jsem asi malicko vic. Bylo to hodne letem svetem, z pocatku kapitoly navazovaly velmi volne a byly to spis jen takove stripky vyzobane z minulosti. Druha pulka uz byla ale skvela, treba kapitoly o Orbanove rozvratu demokracie, valce na UA, Brexitu nebo imigraci do EU obecne. Potesila kapitola o Havlovi, sam autor tam pise, ze kdyz se sesla velka skupina intelektualu a dali si neformalni hlasovani o nwjvetsim evropanovi doby povalecne, ziskal snad vsechny hlasy on
. Apropo nema nekdo tip na knizku o Havlovi, abych ho i ja lepe pochopila? Knihu od Zantovskeho jsem docetla asi do 2/3 a priznam se, ze jsem z ni byla dost rozpacita. To je jen takova vsuvka
Ted jsem slysela rozhovor L. Vyborne ohledne webu Mravencni chuva, kde doporucuji detske knizky a maji tam projekt proctene leto s doporucenim knih na kazdy tydne prazdnin, tak doporucuju, vypada to vyborne
Já jsem dočetla Vnučku od Schlinka, už je to druhá kniha od něj, Předčítače jsem četla v originále, Vnučku v čestině - trochu chyba, ten překlad je divnej (považuju za blbost překladat jména měst do češtiny..nebo slovo karibuřt ), a teda docela jsem padla na zadek z doslovu, očividně docela recentně psanej a vyřizuje si účty s 'bílym mužem' a se zástupci 'vzdělaného středu v německu' a tak vůbec se všema - to je běžný použít doslov k vyhejtění a k vyjádření osobních názorů na ostatní?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje