Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 12:32

Anemajá obojí poslouchám, jak to tam přijde, a je mi to otravný, že to tam není celý a nejednou, člověk je zhejčkanej z audioknih. Občas se mi stane , že zapomenu něco doposlouchat, načež za týden už to tam nenajdu.

Offline Marbuša
1400 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 12:41

stes Hanu jsem dočetla, zato Vyhnání Gerty Schnirch jsem nedala.

Offline stes
9040 příspěvků moje polička 06. prosince 2024 01:02

Marbušatak tu já ani nezkousela

Offline Mha
příspěvků moje polička 06. prosince 2024 18:57

Marbuša

Vyhnani G. Schnirch jsem dočetla, ale myslím, že některé věci tam byly snad zbytečné (zneužívání), že sám příběh byl dost drsný. 

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 10. prosince 2024 17:21

Komu by se hodily tipy na příští rok - Tipy 2025

Offline vanilka
2160 příspěvků moje polička 12. prosince 2024 16:43

Poslední dobou mám docela štěstí na výběr knih, všechny se mi hodně líbily. Tak kdyby někdo chtěl trošku inspirace...

Šikmý kostel - všechny 3 díly. Obávala jsem se, že mě to nebude moc bavit, když mi havířina ani ten kraj nic neříkají, ale Karin Lednická je výtečná vypravěčka. Skvěle napsané, poutavé, čtivé. 

Jezero - Bianca Bellová

Gazely - můj první Hartl a dobrý

Kde zpívají raci - jedna z nejkrásnějších knížek, co jsem kdy v životě četla

teď čtu Peníze od Hitlera od Radky Denemarkové a teda uff, náročný téma, ale výborný, Denemarková má skvělý styl a bohatou slovní zásobu

A chystám se na Když přišli psi a Torčíkovo opěvované dílo Rozložíš paměť

Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 22:34

Loni jste mi tu na dovolenou skvěle doporučili Kde zpívají raci - knížka báječná vanilka

co mi doporučíte teď? Nechci žádné moc těžké čtení ani morbidní severské detektivky, spíš lidské osudy, pokud možno ne depresivní, ale klidné hezké čtení bez množství hrubek a blbeho prekladu. Moc dekuji!

Offline Gatita
8557 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 22:51

Malenge zrovna jsem docetla Ctyri zeny a jeden pohreb, doporucovalo se to tu. Osudy nelehke, ale depresivni to nebylo. Hrubek tak moc nebylo, i kdyz bez chybicky to taky myslim nebylo.

A ted si ctu Zapisky z maleho ostrova, je to docela mile, vtipne, vhodne pro milovniky vseho anglickeho.

A taky mam rozectene Nevratne poskozeni. To urcite nesplnuje tve pozadavky. Jednak z toho mam depku, ale hlavne ten preklad je tak straslivy, ze se to skoro neda cist. Autorka hodne vychazi z rozhovoru s rodici nactiletych transgender deti a casto je tam cituje po 2-3 vytrzenych vetach, uplne mi to rve oci (za to teda asi prekladatel nemuze). 

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 07:31

MalengeDoporučím Pačinko, rodinná sága korejské rodiny v Japonsku. Dále Sběrači borůvek, podobna atmosféra jako v  Kde zpívají raci (ale raci byli lepší). Hezká byla i kniha Džinové, osudy turecké rodiny v Německu v devadesátých letech. 

Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 08:17

Gatita Malvin dekuju oběma! Odpoledne se podívám a něco si vyberu.

Offline olte
737 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 10:44

Malenge teď jsem dočetla Kdo odejde, už se nevrací od Shulema Deena a fakt doporučuju. O životě chasidů v současné Americe, strašně zajímavé a čtivé.

Offline stes
9040 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 13:11

Malvin Pačinko je i seriál a pro mě lepší. A ta úvodní znělka je boží. Raci jsou best a to i film. Moje srdcovka je Čas mezi šitim, snad jen ten závěr...jakoby nevěděla, jak to ukončit. Ale to mi přijde docela častý jev..možná je to tím,že  bych chtěla číst dál a dál, tak mi ty konce nekonce štvou.

Offline dzizisketa
8869 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 15:35

Malenge 

V tom případě opakuju Kočovný biograf pana Saita

Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 19:36

dzizisketa píšu si na seznam

Offline Gatita
8557 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 08:52

Malenge jeste jsem si vzpomnela na jednu knizku, ktera spada do kategorie mileho nenarocneho cteni. Docela jsem se u toho bavila: Tři na cestě

Offline amalfi
49 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 15:32

Čas mei šitím se mi líbil, a pak Potrhaná křídla od Sepetys a Nultá hodina od Poncarové.

Offline Mha
příspěvků moje polička 25. prosince 2024 19:57

Kainova čelist. 

Kdo to byl, kdo mě navedl? Ha?

Těch slibovanych 10 000 teda určitě nedostanu, protože to je těžký jak prase. 

Offline viktorka_od splavu
49127 příspěvků moje polička 25. prosince 2024 20:03

Mha ja to nebyla! ja ji na popud zde koupila jako darek a predam zitra, tak dam vedet s jakym uspechem (ocekavam nejspis joo tohle uz mam v anglictine, ziiv;)

Offline Mha
příspěvků moje polička 26. prosince 2024 13:05

viktorka_od splavu

Tak to dej vědět

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 19:31

Mha haha u nas ji Jezisek taky nadeloval. Sambo zvazuje koupi druhyho vytisku, aby z toho jednoho mohl vytrhavat a radit to do spravnyho poradi