Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 20:18

brrr taky si nevedu statistiky, neb to není žádná vypovídající informace. Ale letos jsem četla víc než vloni. Omezila jsem Netflix a tv. I na knihy jsem měla větší štěstí. Abych měla přehled, co jsem četla a jak se mi to líbilo, tak to házím na instagram. 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 20:33
Reakce na Lenka22:

​To je úctyhodný výkon, nevím, jestli jsem tolik četla ve svých nejčtivějších letech.

​Dekuju, no jak rikam, mohlo to byt i lepsi. Ja proste ctu jako dycham, casto na ukor jinych aktivit, ve kterych bych se mohla angazovat

Ale aby to nevypadalo, ze se tady jen vytahuju, tak se musi vzit do uvahy, ze mam zlehcene podminky, neb jsem bezdetna a single, takze toho casu je proste vic. A pak je jeste otazka co ctu! Vy tady jedete kvalitni literaturu, zatimco ja jsem uplne zpustla a uz fakt ctu jen same thrillery, horory a detektivky

Offline Mha
příspěvků moje polička 01. ledna 2025 20:41

brrr

Jo tak, dva díly jako dvě knihy.

Jak se ti četly ty přepisy chatu u Cernocerneho srdce? Já to četla po dvou stránkách po sloupcich (moc dobře mi to nešlo) 

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 20:49

MP Margejá jsem taky hodne čítávala za mlada, resp. bezdětna, pak už to bylo jen horší, a ani ted k stáru už tolik nečtu, hlavně díky sítím a.ostatnimu podobnému.

Teď jsem si udělala výpisky z knih, co si chci půjčit v knihovně a hned zítra tam razím a budu číst knížky. Posledních x let totiž čtu knihy jen v mobilu. Už mě to unavuje. Ale má to výhodu, že můžu číst vedle spícího manžela a nemusim svítit.

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 20:50

Mhajá jsem ty přepisy chatu prakticky přeskákala :-)

Offline brrr
12270 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 21:10

Mha Já jsem to četla anglicky, nevím, jak vypadá to české vydání. Ale asi jsem je četla, protože jsem tehdy byla zavřena v pokoji s covidem.

Jinak já mám takovou vlastnost,čtu rychle,ale poměrně záhy zapomínám, co jsem vlastně četla.

Offline dzizisketa
8869 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 21:32

baltik 

Já letos,teda loni!, četla Hellu od A. Machoninové, o životě Heleny Frischerové, která byla předobrazem Ri z Moskvy-hranic, to byla jedna z top loni čtených knih. Tak se do té Moskvy už musím taky pustit.

Offline Fiction
1635 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 21:45
Reakce na Mha:

brrr

Jo tak, dva díly jako dvě knihy.

Jak se ti četly ty přepisy chatu u Cernocerneho srdce? Já to četla po dvou stránkách po sloupcich (moc dobře mi to nešlo) 

​Já vám do toho vstoupím, protože jsem to taky četla a neměla s kým probrat. Docela dlouho mi trvalo, než jsem se pořádně začetla (asi 300 stránek, haha)..  ty chaty mi zpočátku dávaly zabrat, zvlášť když byly 3 paralelně, ale nakonec jsem vždy četla každý chat zvlášť a potom jsem ještě koukla na časové souslednosti. Někdo zmiňoval (i v recenzích na databázi knih), že chaty přeskakoval .... no ale bez nich by přece unikla spousta detailů...   nakonec mě docela zklamala osoba vraha.

brrr 

Lenka22 

Offline leona mp
příspěvků moje polička 01. ledna 2025 22:00

dzizisketa olte Ignis Fatuus byla asi moje nejlepší letošní kniha. A připadá mi moc sympatická i autorka, se kterou jsem si chvíli psala na FB. Ale chápu, že hodnocení knihy je ovlivněno mojí láskou k Šumavě. A ta místa zde popisovaná jsou nádherná. 

Offline leona mp
příspěvků moje polička 01. ledna 2025 22:03

Archivářka S Třeštíkovou už odmítám trávit čas. Je tolik knih, které čekají, až si je přečtu a tuhle paní vážně nemusím. Skončila jsem u ní s knihou Osm. Takže asi ani tahle poslední nijak pozitivně nepřekvapila.......

Offline leona mp
příspěvků moje polička 01. ledna 2025 22:05

olte A Hájíček se mi líbil. Nebyla jsem tedy tak nadšená jako u Selského baroka, ale četl se mi dobře. 

Offline leona mp
příspěvků moje polička 01. ledna 2025 22:10

Fiction Mně ty chaty překvapivě nevadily. Ale zpočátku jsem z toho měla strach, že jak Rowlingovou miluju, tak tohle nedám. A nakonec se mi tenhle díl líbil asi nejvíc. A už jsem si předobjednala další- vyjde v únoru. 

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 22:32

Fiction 

Ty chaty mi přišly strašlivě otravne, až tak, že buď nebudu 

číst vůbec nebo to vynechám. Občas jsem je přejela jedním okem, víc ne. Mě prakticky se ta knížka nelíbila, jako nemá nárok na 1000 stránek ani omylem, chybí jí odpovědný redaktor, který jí polovinu vyškrtá.

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 07:18

dzizisketa jojo, presne kvuli tomu jsem ji cetla :)

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 02. ledna 2025 07:30

leona mp Jo jo, Třeštíková půjde z domu. Zabírala by místo v knihovně.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 02. ledna 2025 07:33

Mha Chaty v Černočerném srdci jsem taky nedávala. Muž naopak jásal, jak je to boží. Ajťák...

Offline Marbuša
1400 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 08:11

Asi bych mohla spočítat přečtené knížky, vyjela bych si historii půjčených knížek z městské knihovny plus knížky z knihovny, kterou vedu v práci. Ale jak tu někdo už psal, je to číslo k ničemu, protože jsou to v drtivé většině oddechovky. Tipla bych si, že 100 - 120 to bude. Často si ani nepamamatuju, o čem knížka byla, protože hned sahám po další. I když pár výjimek bude, třeba Šikmý kostel.

Offline Samantha
3288 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 12:20

Archivářka

Třeštíkovou už jedině půjčenou. Tak trochu se rozloží ta rozpačitost za "vyhozený" peníze.

Abych nebyla za vyžírku - samozřejmě kupuji a půjčuji i já jenom jiné autory

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 12:34

brrr Letnice byly osvěžující. Jsem zvědavá, jestli knížka obstojí v čase.

Offline olte
737 příspěvků moje polička 02. ledna 2025 13:57
Reakce na leona mp:

olte A Hájíček se mi líbil. Nebyla jsem tedy tak nadšená jako u Selského baroka, ale četl se mi dobře. 

​už se na ni těším