Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 31. prosince 2024 06:51

olteDrak je hlavně obchodní thriller, takže plno času je věnováno této lince. 

Offline olte
737 příspěvků moje polička 31. prosince 2024 07:49
Reakce na Malvin:

olteDrak je hlavně obchodní thriller, takže plno času je věnováno této lince. 

​aha, no uvidím

Offline dzizisketa
8869 příspěvků moje polička 31. prosince 2024 17:48

Archivářka 

Já jich zvládla 78 nebo 79, dvě jsem přečetla teď během svátků, ale zápisník je uvězněn za stromečkem

Že bych si na příští rok dala závazek 100? 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 31. prosince 2024 23:48

Vcera me informovali z Goodreads, ze konec roku se blizi, a ze jsem splnila zavazek. Ale ja ze sebe moc radost nemam, protoze jsem dala jen 114, coz je vyrazny pokles proti roku minulemu (152) a predminulemu (140).

Vinim z tohoto upadku Netflix, YouTube a podcasty, zejmena Crime Junkie

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 31. prosince 2024 23:48

Hele, ted jsem docetla detektivku, takze 115

Offline Anema
1275 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 08:28

Jitka77 Aranel já Café Groll poslouchala někdy loni, přišlo mi to zajímavé tématem i místem, protože mám k ČB vztah. Ale teď zjišťuju, že už si vůbec nepamatuju ani zápletku, ani to rozuzlení, takže to po mě asi taky sklouzlo .

Offline Anema
1275 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 08:31

Doporučuju k poslechu Až uvidíš moře, je to příběh řeckých emigrantů v Československu. Ještě nejsem na konci, ale vtáhlo mě to a téma hodně zajímavé.

ČRo Radiokniha - Až uvidiš moře

Offline Aranel
6498 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 11:33

Jitka77 Tak já myslím, že Hájíček víceméně píše pořád dokola to samé a kdo to má rád, těší se.

Ježíšek nedonesl, tak jsem si novou Soukupovou koupila sama. První kniha, na kterou jsem použila embosované razítko ex libris (nevím, jak se tomu správně říká, ale není to razítko s inkoustem, jenom "vytlačovací"). Těším se.

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 12:34

Aranel nechceš ukázat fotku razítka? Mě se to moc libi. Já mám taky svoje ex libris, klasické inkoustové. Ale nepoužívám je, neboť hodně knih po přečtení pouštím do světa. A když ne hned, tak do pár let. Takhle ho mám aspoň na bookstagramu.

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 14:02

Aranel Malvin Taky mám razítko ex libris! Někde v šuplíku. Inkoustové, jen se jménem, žádný obrázek nebo symbol.

Možná je správné označení razítko embosovací? Embosovaný pak bude papír. Takhle mi to logicky vychází.

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 15:34

Ja mam letos 86, cil byl 90. 

Nejlip jsem hodnotila: Letnice, A laska samotna, Rozlozis pamet, Detaily, Moskva-hranice, Hard land, Zavojnatky, Zlozvyk, Kde ciha vlk

Offline stes
9040 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 16:58

Anema já to četla, krásný příběh 

Offline Stará existence
285 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 17:02

I já jsem letos poprvé zapisovala přečtené knížky. Mám jich na kontě 95, poslední je České cizinky (dárek).

Offline Aranel
6498 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 17:29

Jitka77 Jo, asi to je lepší slovo.

baltik Letnice a Moskvu bych si taky chtěla přečíst!

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 18:06

Já jsem si začala přečtené knížky štosovat na prádelník vedle knihovny. Jakmile dosáhnou její horní hrany, hromádku si vyfotím a potom ji rozbourám - něco do knihovny, něco do knihobudky. Kolikrát když jdu kolem, připomenu si nedávné zážitky... nebo když nahoru přidávám další kousek. Tohle je letošek cca od března do půlky září:

Offline Mha
příspěvků moje polička 01. ledna 2025 19:04

Taky jsem si letos počítala knihy v Databázi knih, vyšlo mi dobré číslo, příští rok budu míň číst

Z letos přečtenych byly dobré 

Až na ten konec dobrý od Tomeše

Neviditelný od Havlicka

V zajetí zimy od Novik

Slečny od Baronove

Kniha o venkovanech, ilustrace Sempe

A samozřejmě Kainova čelist, která teď rozhodně zpomalila mé čtecí tempo.

Jak jsem si přečetla, kolik jsem kniham dávala bodů /hvězdiček, jsem vlastně ráda, že si knihy až na výjimky nekupuji, ale půjčuji, asi by mě to přišlo dost draho a podruhé bych to stejně nečetla. 

Offline brrr
12270 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 19:40

Jitka77 Letnice se mi dost líbily.

Mha V zajetí zimy jsem četla a je to fakt povedene fantasy.

Už loni jsem si říkala, že bych si začala dělat seznam, protože si nepamatuju, co jsem četla. Určitě čtu míň, než před érou chytrých mobilů a Netflixu. Na druhou stranu, počet knih pro mě není moc vypovídající, třeba loni jsem přečetla dvoudílnou Velkou knihu Zeměmoří, což bylo kolem 1400 stran.

Offline Mha
příspěvků moje polička 01. ledna 2025 19:49

brrr

Jo, já taky nečtu o závod, jen jsem byla zvědavá. A protože nemám Netflix ani televizi, tak jsem četla. 

Ta Velká kniha to je kompletní Ursula leGuine? Je to jedna kniha nebo box s více knihami? 

Moje nejtlustsi kniha byla letos Černočerne srdce od Galbraith, to jsem mohla číst jen v určitých pozicích a dvě hodiny po jídle :))

Offline brrr
12270 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 19:58

Mha je to box s dvěma knihama.

Tím Černočerným srdcem jsem se raky prokousávala dlouho, to je slušná bichle.

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 01. ledna 2025 20:13
Reakce na MP Marge:

Vcera me informovali z Goodreads, ze konec roku se blizi, a ze jsem splnila zavazek. Ale ja ze sebe moc radost nemam, protoze jsem dala jen 114, coz je vyrazny pokles proti roku minulemu (152) a predminulemu (140).

Vinim z tohoto upadku Netflix, YouTube a podcasty, zejmena Crime Junkie

​To je úctyhodný výkon, nevím, jestli jsem tolik četla ve svých nejčtivějších letech.