Docetla jsem U severni zdi a je to sila, moc se mi libil jazyk a zpusob psani, tezke se odtrhnout a soucasne clovek nechce pokracovat. Hrozny zverstva, fakt, imo by si to mel precist kazdej, kdo horuje jak uzane se za komunistu zilo. Zustane to se mnou jeste nejakou dobu urcite. Ted dva dny jen muzika asi, nez nacnu dalsi knihu.
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
0zero7
Já mám teď trochu problém věnovat se klientům v domově bez ostražitosti ![]()
Četla jste některá "Až na ten konec dobrý" ? A můžu se zeptat na názor?
já to taky poslouchala jako DruI. A líbilo se mi to moc, trefilo se to do mého smyslu pro humor. Ale teda konec už si nepamatuju, ale s tím mám obecně problém, hodně bych mohla na knihách ušetřit a číst pořád to samé dokola
.
Teď třeba poslouchám Šikmý kostel 2 a z jedničky už nevím vůbec nic
.
Četla jste některá "Až na ten konec dobrý" ? A můžu se zeptat na názor?
Já jsem to četla a líbilo se mi to moc. Konec byl divný, to jo ![]()
Děkuji všem za vyjádření. Co se týká toho konce (který neznám, právě se připravuji to koupit), tak to bude asi dobrý marketing, pojmenovat tak knížku ![]()
Anema Taky poslouchám dvojku kostela. A musela jsem si vygooglit obsah jedničky. Netušila jsem, kdo je kdo.
notna no, jo, já si to taky googlila, ale našla jsem jen hrubá shrnutí. Např. nevím nic o Tomkovi nebo o ostatních sourozencích Barky.
Anema To samé. Podrobný obsah jsem nenašla. Ale i to málo mi pomohlo. A abych četla jedničku znovu, to se mi zase nechce. Doufám, že tu trojku dají zanedlouho jako audio taky.
Anema Až na ten konec dobrý se mi moc líbilo... skvělej humor.. docela si na tu knihu vzpomenu, zůstala se mnou.
Samantha konec je dobrej, neboj![]()
Jak jsem se tu nedávno ptala na knížky zasazené do reálného kraje naší republiky, tak jsem znovuobjevila Zdeňka Pošívala a jeho historické detektivky z Pelhřimovska po třicetileté válce. Kdysi jsem četla dvě, teď jsem zjistila, že celkem jich napsal pět. Teď čtu celkově čtvrtou a je to taková čtivá oddechovka. A jak to mám ráda, obsahuje místní výrazy a konkrétní místa se dají najít na současných mapách (nebo na historických, co jsou volně na internetu).
- ten mě minul, připisuju si na svůj wish list Co půjčit v knihovně.
Právě jsem dočetla Černočerné srdce a musím přiznat, že se mi to líbilo. Nevadila mi ani ta rozvláčnost a ani ty chaty. Téma moc zajímavé.
I pres nic nerikajici nazev Milenec, doporucuju tuto knizku od Rebeccy Sacks
baltik Milenec se četl dobře, ale rozporuplné pocity po přečtení převážily. K hlavní hrdince jsem postupně ztrácela sympatie. Vyrostla v Kanadě, studovala v New Yorku, taková multikulturní místa. Ale v Izraeli je vykulena z Palestinců, jakoby jiné kultury vůbec neznala. Sice v rámci studia pátrá po smyslu slov, ale o Izraeli má jasno. Pokud si pokládá nějakou otázku, vyslovuje ji ve své hlavě a málokdy nahlas. Jakoby z odpovědi měla strach. Jasně, je submisivní, ale stejně mě rozčilovala
Malvin ja jsem to vnimala jako vykresleni toho konfliktu, ze to neni cernobile a stejne tak tapou ty postavy (krome toho jejiho manzela) a ona tam prijede jako nepopsany list, sice s zidovskymi predky, ale bez nazoru a postupne nasava to prostredi a utvari si svuj postoj, podle toho koho zrovna potka
Malvin mimochodem doporucis mi koho sledujes na ig? Prijde mi, ze cteme stejne knihy, tak abych mela jeste vice inspirace
Právě jsem dočetla Černočerné srdce a musím přiznat, že se mi to líbilo. Nevadila mi ani ta rozvláčnost a ani ty chaty. Téma moc zajímavé.
A Hladový hrob je prý také skvělý. Podle někoho nejlepší . Ale já tedy musím počkat na překlad.
baltik ona mi přišla hodně ovlivnitelná. A to co tam udělala, bylo by hodně přes čáru i u teenagera.
Z izraelského prostředí (i když nejde primárně o Gazu) jsem tento měsíc přečetla Kde číhá vlk. Mnohovrstevný příběh s malinko pomalejším začátkem, ale plný otázek k přemýšlení. To se mi moc líbilo.
Já na Instagramu sledují hodně účtů, ale inspiraci k novinkám, které by mne mohly bavit, mám hlavně od zanícenyknihkupec, Zazie_v_metru, barbarkasimova, Ann_reads_books, jeduvknize, bary_cteni. Budu ráda, když taky nasdilis své oblíbence, neb inspirace není nikdy dost.
Malvin jo, to se mi taky libilo. A jeste "Vsechny reky" se mi k tematu libily.
Ja mam instagram zatim chvilku (snazila jsem se odolovavat), takze jsem spis poslouchala podcasty Tldr; zelene svetlo, knizni klub, dobre knihy, knihkupectvi luxor, lit, a youtube radsiknihu
Na ig zatim sleduju: lhartmannova, bookishsoiree, _dzejny
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje