Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline MP Marge
6787 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 16:34

Jdu se podelit o zazitky z povanocniho nakupu ceskych e-knih. Zatim jsem precetla obe Soukupove (Marta deti nechce; Nikdo neni sam) a byla jsem spokojena, ja mam proste Soukupovou rada

Osm od Radky Trestikove jsem do kosiku prihodila na posledni chvili, vubec jsem nevedela, co cekat. Nikdy jsem od ni nic necetla. Mela jsem matnou vzpominku na nejake negativni ohlasy tady, ale nemohla jsem si zaboha vzpomenout, jestli to bylo na jeji psani, anebo obleceni

No, precetla jsem a nelituju - za me dobry, koupim i jeji dalsi knizky. 

Co me ale prekvapive zkamalo, bylo  Ignis Fatuus od Petry Klabouchove. Pisu prekvapive, protoze pise muj oblibeny zanr a dle popisku to mela byt idealni kniha pro me! Navic ze Sumavy, kde jsem stravila podstatnou cast detstvi a mam to tam fakt rada. Takze jsem mela velka ocekavani, no ale prestoze se mi libil samotny pribeh, tak jsem se nemohla prenest pres styl autorky. Me proste fakt irituje, jak ta Klabouchova pise, kazdou vetu jsem v duchu opravovala

Otravilo me to tak, ze jeji dalsi knizky uz kupovat nebudu, trebaze namety ma rozhodne zajimave.

Ted ctu Ja jsem hlad od Soukupove, coz tedy neni zadna oddechovka na vikend. Zatim jeste nevim, co si to tom myslet, mam za sebou jen par kapitol. 

Offline MP Marge
6787 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 16:41
Reakce na Karja:

MP Margejestli to jde a nestojí to pro tebe raketu, tak ti jí můžu poslat do USA, koupím jí na eshopu a obratem pošlu. já jsem o ní četla nějaký krátký rozhovor a také mě to hned zaujalo

​Jeeee, promin, ja jak ted mam fofr v praci, tak to tady vzdycky prolitnu, a vubec jsem si nevsimla, ze me nekdo oznacil

Raketa to asi bude, no, maminka si kdysi, kdyz jsme si jeste posilaly vanocni darky, stezovala, ze postovne stoji vic nez ten darek.  A to uz bylo pred vic nez patnacti lety! Tak ale jedna knizka, to by nemuselo byt tak hrozne. 

Jako precetla bych si to fakt rada, je to z meho oboru! To bys byla moc hodna Ale jestli nemas PayPal, tak jsme v prdeli, nemam ti jak poslat penize. Moje banka totiz s ceskymi bankami odmita komunikovat, to uz mame s brachou vyzkousene, penize prevest z uctu na ucet proste nejde. 

Offline Karja
43715 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 18:10

MP MargeJá mám PayPal ucet, roky nepoužívaný, ale teď jsem na něm byla, zda tam nemáme nějakej zbytek (no nemám), ale mám ho prostě:D

Offline MP Marge
6787 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 18:22

Karja Tak v tom pripade bych se knize z CR nebranila

Offline Karja
43715 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 18:53

MP Marge Tak já to dneska večer objednám a ty pak musíš mi napsat naprosto přesne pokyny přes co se to posílá. A nechceš si ještě neco promyslet a rovnou bych ti poslala víc než jednu?

Offline leona mp
příspěvků moje polička 19. ledna 2025 19:12

MP Marge No vidíš. A pro mne Ignis fatuus skvělé, moje nejlepší loňská kniha, zato Osm byla poslední kniha od Třeštíkové, za kterou jsem dala peníze a ztratila s ní čas. 

Offline olte
731 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 19:30
Reakce na leona mp:

MP Marge No vidíš. A pro mne Ignis fatuus skvělé, moje nejlepší loňská kniha, zato Osm byla poslední kniha od Třeštíkové, za kterou jsem dala peníze a ztratila s ní čas. 

​mám to úplně stejně, i s tou Třeštíkovou, už se mi od ní nechce nic číst

Offline Samantha
3193 příspěvků moje polička 19. ledna 2025 19:35
Offline MP Marge
6787 příspěvků moje polička 20. ledna 2025 15:12
Reakce na Karja:

MP Marge Tak já to dneska večer objednám a ty pak musíš mi napsat naprosto přesne pokyny přes co se to posílá. 

​Postou!?

To je tak asi vsechno, co k tomu mam

Pockej, dneska volam mamince, tak ja se ji zeptam, jak to pred temi roky delala!

Offline MP Marge
6787 příspěvků moje polička 20. ledna 2025 15:19
Reakce na Karja:

A nechceš si ještě neco promyslet a rovnou bych ti poslala víc než jednu?

​Jejej, tak ono by se toho naslo, co by se mi tady hodilo - ja jsem treba pred lety morila tatinka, aby mi zakoupil dopisy Bozeny Nemcove a soudnicky od Karla Polacka, ale on to tenkrat nemohl sehnat, a pak jsme na to zapomneli.

Ja bych tady potrebovala spis klasiku, ktera se kupuje v antikvariatech! Z tech modernich knizek, no, ono ja bych si rada precetla leccos, ale jsem chronicky nehromadic, takze si ponechavam jen ty knihy, u kterych bezpecne vim, ze je budu cist opakovane. Jinak je posilam dal, a to by tady s ceskymi knizkami neslo, ledaze bych je nabidla v muzeu

A v kterem knihkupectvi nakupujes, ze bych se podivala na web, co tam maji?

Offline MP Marge
6787 příspěvků moje polička 20. ledna 2025 15:20
Reakce na leona mp:

olte olte 

No jo, sto lidi, sto chuti  

Offline Karja
43715 příspěvků moje polička 20. ledna 2025 15:31

MP Marge Nemám ještě vybráno, ale takhle z fleku vidím, že jí mají na Alze. Ale nemám problém nakoupit na jakémkoliv jiném knihkupectví, když tam budeš chtít i něco jiného. STejně si to nechám poslat někam do boxu a už to dneska stojí plus minus stejně.

Offline Karja
43715 příspěvků moje polička 20. ledna 2025 15:34

MP Marge Na ty dopisy se zkus podívat třeba tady https://knihobot.cz

a ty soudničky jsem našla v nějakém online antikvariátu, i s poštou za 320 , jak nic. 

Offline leona mp
příspěvků moje polička 20. ledna 2025 19:03

Karja Knihobot je skvělý, prodávám a hned z peněženky nakupuju. Hlavně se mi líbí spolupráce s rohlíkem. 

Offline amalfi
47 příspěvků moje polička 20. ledna 2025 19:21

MP Marge  Ignis fatuus mi nešlo ani dočíst.Přitom Prameny Vltavy se mi od ní libily moc.

Offline clothilde
2026 příspěvků moje polička 20. ledna 2025 19:55

Já si od Petry Klabouchové koupila knížku Anglická zahrada (podtitul Takhle asi vypadá peklo). Přečetla jsem si cca 20 stránek, knížku jsem založila hluboko do knihovny a nebudu se k ní vracet. Je to o zmizení dvou malých kluků a vyšetřování, co se s nima stalo... 

Od stejné autorky jsem měla audiokniku U severní zdi. Taky nic veselýho

Offline Karja
43715 příspěvků moje polička 20. ledna 2025 21:04

leona mpJá tam nakupuji 90procent knížek, je to prostě fakt výrazně levnější. Hlavně děti rády knížky střídají, pak z toho odrostou, tak na to je to ideální. 

Offline Samantha
3193 příspěvků moje polička 20. ledna 2025 22:13

clothilde "U severní zdi" jsem četla vždy jen po kouskách. Pak jsem šla do prodejny knih a natrefila na knížku "Musí to být happy end" a hned jsem po ní sáhla

Offline leona mp
příspěvků moje polička 20. ledna 2025 22:20

Samantha Tak pro mne kolikrát happy end zkazí dojem z celé knihy. Nějak okolo sebe v tom reálném životě happy endy nevidím, tak proč v knihách. Připomnělo mi to názor někoho na seriál Kdysi dávno v Americe. ( skvělý) - prý kdyby to mělo happy end, je to mnohem lepší. Já si to nemyslím. Takhle to bylo skvělé. 

Offline Jitka77
1857 příspěvků moje polička 20. ledna 2025 22:26

Zpětně se omlouvám novému Hájíčkovi, Drak na polní cestě. Šlo mi to jak psovi pastva, ale od dočtení musím na knížku pořád myslet. Zdá se mi, že účinek vzniká až tím, jak si čtenář skládá dohromady životní příběhy postav a jejich vzájemnou souvislost.

Teď jsem dočetla Staré odrůdy, Ewald Arenz, vydal též Host a taky je to knížka spíš stylisticky jednoduchá, bohatěji dějová, ke konci až napínavá. Dospívající dívka na útěku najde útočiště u svérázné osamělé farmářky a obě je to promění. Docela slušná věc.