Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 14:46

Evaeva Aha, tohle je Itálie, já Rakousku nefandim :) Ale pošlu, třeba se bude hodit.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2022 15:10

MP Meri kdybych měla jet sama, taky volím Itálii, ale s dětmi nechceme jet tak daleko. Ono popravdě ani to lyžování nebude úplně super, budeme se u nich střídat, navíc nevím jak bude reálné, že jeden bude zvládat na lyžích oba. Takže v reálu sjedeme sjezdovku tak šestkrát za denAle ráda se kouknu, třeba nás to zaujme. A nebo příště.

Offline continuity
42330 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 17:01

Evaeva s malinkyma dětma jsme to dělali tak, že vzdy rano jeden vstal, aby byl na kopci hned od začátku a ten druhý vypakoval děti na nějakou půl jedenáctou, jak to vyšlo. Pak jsme se tam placatli chvili všichni a někdo se párkrát sklouznul se starší, dali jsme si oběd a tak. A buď večer buď šel muž na běžky nebo já na večerní, když se mi chtělo. Jiný systém, jak si alespoň trochu zajezdit jsem nevymyslela. 

Už si nepamatuji, odkdy to šlo tak, že jsem s nima jezdila sama a zalyzovala jsem si. 

Teď už mě starší několik let újezdi. Těm opicím totiž nevadí boule. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2022 17:34

continuity no jasně, to je v plánu, proto chceme bydlet "na sjezdovce". Jenže právě nevím, jestli aspoň na tom dětském pásu to s nimi zvládne jeden, aby z toho taky něco měli. Na večerní lyžování nejspíš nebude síla:)

Offline continuity
42330 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 18:25

Evaeva otázka je,jestlimtam starší bude ochotný jezdit. U nás, jakmile se dítě naučilo bezpečne zastaviť a udělat oblouček, už tak nebylo ani jedno. 

Druhá věc je, že ve chvíli, když obě uměli zastavit, vůbec jsem se s tím nepárali, posadili jsme je na lanovku a učili, že na sebe čekáme. Starší za odměnu pak jela pár jízd se mnou nebo s tatínkem svým tempem.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2022 18:29

continuity no k brzdění na čemkoliv má mladší dítě vlažný vztahloni to syna v tom dětském parku víc bavilo, objíždět ty zvířátka, navíc mu asi vyhovuje, že je ta sjezdovka krátká. Ale ono to není jen o čekání na sebe, taky je musíš na tu lanovku nějak dostat, na konci třeba potáhnout na stranu, to v jednom asi nedáme.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 18:39

continuity Někomu boule, někdo i přes zákaz prosvištěl lesem. Sám jezdil asi od třetí třídy, ono hodně záleží na šlepru, nebo lanovce, jak tam dokáže vyskočit, hůlky poctivě čekaly pod sjezdovkou teda.

Offline continuity
42330 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 18:40

Evaeva to jsme jezdili právě ve dvou nebo v jednom na vlečku (ale to je dřina zas pro mně). Až později jsem starší naučila na lanovku vyskocit. Ale já mám ty deti malé vzrůstem, normální dítě, které už dosáhne, nasedne, oni jsou ti vlekaři zvyklí jim pomáhat i tady a v zahraničí ještě víc. 

Vysedání problém nebyl téměř vůbec, to dávali lépe než mnohý dospělíno uvidíte, užijte si to. My vůbec letos nevíme. Ještě máme ty jarnaky strašně brzo, muz nebude ani rok po operaci. Ani jsme zatím nic neřešili, asi budou běžky.  

Offline Sweet Potato
39936 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 18:55
Reakce na Mermaid:

​Kdepak jsi, mořská panno?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 19:00

Evaeva Jasný, já si radši ty dvě hodky popojedu do Itálie, v Rakousku jsme se skoro vždycky spalili s počasím. A taky je mi Rakousko nesymoaticke celkove, to je teda úplně čiste osobní averze

Tady kam jezdíme my, je prave geniální, ze je to uprostřed sjezdovky a plna penze. Takže jsme se normalka střídali, dopo lyžoval jeden a druhej se placatil s deckem, spolecnej oběd, odpo vystřídat. Po lyžování sraz na bombardinu na sluneční terase a večer sauna  Ale bylo jen jedno, no. Se dvěma těžko říct, láká mě to i letos, kdybych se nebala, ze mimino v noci revem vzbudí celej hotel.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2022 20:42

MP Meri však ona nám ta Itálie neuteče, s tím počasím máš pravdu, že je slunějšíMy teď s malými dětmi chceme mít aspoň dva pokoje a zrovna vařit mi nevadí. Ale ty dva budou letos fakt otázka, za rok už budou výkonnostně nastejno. Mladší loni ještě vůbec nelyžoval, když nepočítám ty dvě sklouznutí, starší už sjel normální dlouhou sjezdovku.

continuity no já znám svý lidi, starší se nejspíš zasekne, že určitě nesleze, mladší je zas šídlo. No uvidíme. Jedeme před tím ještě do Čech, tak třeba to nakonec půjde dobře.

Kan já jsem na vleku sama jezdila v necelých pěti naprosto s přehledem, pak jsme jezdili s takovou partou a jako děti jsme jezdily sami, takže lesem samozřejmě, přes skokánky, blbly jsme na vleku a tak, to nám bylo tak 7 až 12. Bylo to boží

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2022 20:43

MP Meri ale ukládám si to, díky. Za pár sezón se ozvu

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 21:09

MP Meri Prosim, prosím, taky ráda "bydlím" na sjezdovce......

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 21:21

Evaeva Ty jo, tak v pěti bych měla strach. Já jednou viděla jak lanovková sedačka při nasedání to dítě požďuchla a ono spadlo a to s ním jeli oba rodiče. Možná tak dvojmístná kotva, ale v pěti byl mladej trdýlko teda, permici ztrácel pořád a starší.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2022 21:32

Kan na vleku!!! Lanovkou jsem sama jela určitě později, ostatně jich taky tenkrát tolik nebylo

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 09. prosince 2022 05:30

Sweet Potato byla jsem na Zanzibaru, na předchozí stránku už jsem dávala pár fotek 

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 06:11
Reakce na Sweet Potato:

https://www.horolidi.cz/svet/babicka-gatewoodova/

to je odvaha.. Jen s pytlem přes rameno!

Offline continuity
42330 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 09:38

Sweet Potato babka super nejvíc mě na tom neděsí tenisky keds ani sprchový závěs, ale ten "pytel přes rameno". 

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 21:54
Reakce na Sweet Potato:

​Naivně si myslím, že to tak mají všichni, jen každý jinak striktně.

​To je možné, ale obávám se, že těch pár příspěvků v diskuzi ukázalo, že spíše asi ne.