Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Sweet Potato
39674 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 21:43

andulka01 Ananas jsem nikdy nejedla, až jsem ochutnala čerstvý právě na Zanzibaru.

Já mám tohle s nápoji - v Turecku mi strašně chutnal čaj (Rize), dotáhli jsme ho plný batoh, doma už tolik ne. V Egyptě jsem pila ibiškový karkade, přestože jinak čaj s ibiškem nesnesu. V Peru nám maté dost zachránilo život ve vysoké nadmořské výšce, doma jsme si ho uvařili jednou.

Jedině přeslazenou marockou mátu piju pořád.

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 21:52

Sweet Potato tak některé země si žádají své. V Anglii piju zásadně čaj s mlékem, doma mě to ani nenapadne. 

Ale whisky klidně i tady, i když dobrá bílá pálenka je dobrá bílá pálenka. 

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 22:29

Sweet Potato Úplně přesný, karkade v Egyptě jsem měla dvakrát denně. Marocký čaj mi chutnal teda i v Paříži. Turecká káva s kardamomem  Doma vůbec, pytel ibišku nechtěli ani moli.

continuity v Řecku si dám ouzo úplně v klidu, v Normandii do mě Armagnac padal jak němci do krytu, tady mi to nechutná.

Teda ale výjimka je: australský a jihoafrický víno mi chutná i v naší zemepisný šířce.

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 22:39

Mrakoplas Mermaid My jsme tam žádný oběd nedostali!  

andulka01 Já si třeba pamatuju, jak jsem poprvé jedla ananas v Ghaně, to byla mana!!! A v Izraeli jsem se jednou musela vrátit, protože jsem prošla kolem stánku a ucítila mango, poprvé v životě, musela jsem si ho koupit a tam se do něj zamilovala, do té doby to patřilo mezi takové to "neurazí, nedadchne". No o sushi mluvit nebudu.

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 22:46

Garfie mně se na dnes zdálo, že jsme někde v Japonsku a jime sashimi. Nikdo to nechápal, ale já přesně věděla z Japonského vlákna, co si objednat. 

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 23:01

Garfie já jsem asi spoustu věcí ochutnala nejdřív tady nebo ve Francii a Anglii, jako dobrý, ale pak jinde to byla takova pecka! Zralý ananas se solí a chilli v Thajsku. Minibanany s vanilkovým aroma, karamboly rovnou ze stromu, krémové mango, ryby v Karibiku. Fíky z keře v Chorvatsku. Ale poslední roky s cestováním jen po vlastech zjišťuji spoustu dalších místních chutí. I když už navždy mi bude chybět ten zralý ananas se solí z igelitovýho pytlíku v druhé třídě vlaku z Bangkoku do Ayutayi. Podělili jsme se s mnichy co seděli naproti. A teda vlakem přes Bangkok je hustý.

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 23:44

andulka01  Myslím, že jsme jely tu samou trasu! Ale my, co jsme projeli vlakem Ghanu považujeme tento spoj za luxusní!  Ty chutě jsou na těch cestách nejlepší, zvlášť v těch zemích "třetího světa". Tady v Japonsku docela trpím, jak si obecně potrpí na česrtvost, tak zrovna ovoce je tu velký špatný. Děkuju za náš výlet do bohem zapomenutého okolí Wakayamy, kde rostou kaki stromy úplně divoce a u každého domu si můžeš koupit balík kaki přímo ze stromu za dvacku (v Jokohamě cena jednoho kusu). 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 14. prosince 2022 06:44
Reakce na Mrakoplas:

Mermaid to bol obed po tour de korenie, ze? Ten si presne pamatam a myslim, ze sme jedli to iste

Ale aj tak mi tam najviac chutili oprazene kesu co predaval typek na plazi. 

​kešu se tam prodává po kilech, i my jsme si dvě kg přivezli:) akorát kešu se teda nepěstuje na ostrově, ale dováží se z Tanzanie. Ten oběd bude určitě stejný:)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 08:39

Mermaidno toto! Ked sme tam boli, taketo balenia nepredavali! To by som si hned naplnila cely kufor

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 09:00

Garfie vy ste dobrodruhovia a isto isli na vlastnu past :) my sme si to kupili ako vylet u nejakej miestnej cestovky (rozumej jedneho cloveka :) a obed bol v cene.  Ja som sa bala jazdit osve, tie kontroly ma odradzali, najma po precitani skusenosti na tripadvisore.  Takze sme si vzdy radsej zavolali nejake taxi alebo vyuzili ponuky miestnych sluzieb.

Offline Garfie
28020 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 09:36

Mrakoplas Haha, tak to je asi ono!  Ano, byli jsme tam na vlastní pěst a vůbec si nepamatuju, jestli nám nabídli variantu s obědem, ale spíš ne. A kdyby ano, stejně to určitě odmítneme, my jsme strašní škrti!

Online Kokoska
34174 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 20:15

Tropicke ovoce, ktere se koupi tady, se s tim cerstvym konzumovanym tam, kde vyrostlo, chuti fakt neda srovnavat!

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 20:30

Mermaid asi jsem fotila ze stejnýho místa

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 14. prosince 2022 20:31
Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 20:32

Mermaid nejvíc se mi líbil ohňový strom

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 14. prosince 2022 20:35

Mermaid a fascinovaly mě ty drzý vrány

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 15. prosince 2022 02:03

crazydaisy těch ptáků tam bylo na můj vkus moc, někdy jsme se přes to krákání ani neslyšeli a na pláži nám kradli nedopitý kokosy

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 09:06

Mermaid chvilema to bylo jak od Hitchcocka, ty jejich nalety a krakani. U nas ty vrany kradly vsechno jidlo, ale kokosy milovaly nejvic.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 16:23
Offline stes
8882 příspěvků moje polička 28. prosince 2022 20:13

Příští rok budeme rejdit, pokud prace dovoli. Zatim dojednane 4 destince... Italie, Malta, Chorvatsko a Kefalonie. Moc se tesime a snad jeste pridame. Ten rok mame ruzna vyroci, tak je chceme slavit sami na cestach.  Romantika jak prase prej inc. ale romantiku si kazdej predstavuje jinak,ze.