Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 11. února 2023 15:26

999 Super!

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 11. února 2023 15:36

999 to je krása

Offline Makara
3554 příspěvků moje polička 11. února 2023 20:09
Reakce na continuity:

Sweet Potato už jsme naštěstí v Polsku v takovém montovaném domečku za vesnicí. Udělala jsem si pořádný kafe a čumím z okna. Kdyby tam nebylo 12C, tak sedím venku. 

Konečně dovolená podle mého gusta, my ty hotely nějak nedáváme ani jeden. 

​Mohla bys mi prosím poslat odkaz na to ubytovani? Uz teď jsi mi ušetřila dost času - tak trochu jsem opsala itinerar vaší lonské dovolené.

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 11. února 2023 20:32

Makara

Funguje?

https://www.booking.com/Share-YEIaf5

klidně se ptej i na tu dovolenou. Něco si snad ještě budu pamatovat. Hlavně nevynechajte ty ryby. 

Smażalnia Ryb Kudowa-Zdrój - Czermna, Polsko 

https://mapy.cz/s/pupakojape

Offline Makara
3554 příspěvků moje polička 11. února 2023 21:04

continuity Díky moc. Ryby už mám na seznamu. 

Ubytování vypadá úžasně, ale o prázdninách lze rezervovat min. 6 noci. My máme v plánu putovní dovolenou do Gdaňsku a zpět se zaměřením "vojenská historie". Ten kout Kladska plánuju na poslední 2 noci /anebo někdy na víkend, když zjistím, že se to nedá stihnout při výletu až na sever/.

Tipy na Gdaňsk jsem pro změnu vytěžila od andulka01

Jestě bych potřebovala něco po cestě okolo Poznaně či Lodže. Poradila by bram 

edit. asi spíš brrr

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 11. února 2023 21:07

Makara tak to mě zajima, my váháme mezi Polskem a někam letět. Muž navrhoval Portugalsko, když se nám tak hezky povedla Madeira, ale mě to přijde už příliš městská turistika, resp. všechny tipy, co jsem našla byly buď města nebo pláže. 

Offline Makara
3554 příspěvků moje polička 11. února 2023 21:26

continuity tak my naše zlatíčka podělíme, každému co jeho jest. S dcerou all incl. na Korfu, což  by kluky teda fakt nebavilo. No a pevnosti a muzea zase nemusí ona. (A ani jedno není moje vysněná dovolená, ale tuším, že jsou to už jedny z posledních s dětmi, tak se přizpůsobím.)

To Portugalsko se asi dá udělat zajímavě jako kombo - města, pláže, příroda. Soudím podle postů od Kokoska , ale s autem na celý týden a spíš ne z jednoho ubytování. 

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 11. února 2023 22:10

Makara věnovala jsem tomu zatím asi hodinu, tak jsem to ještě úplně nezavrhla, ale Polsko bylo v plánu od léta a tam ty vole nemusím ani hledat. Vyskakuje to na mě samo. 

Co nás trochu odrazuje je ta plackovitost, my rádi hory. 

Offline brrr
12154 příspěvků moje polička 11. února 2023 22:19

continuity Co Biesczady?

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 11. února 2023 23:14

brrr to je strašne daleko, úplně mimo trasu. pokud už do Polska, chci do Gdaňsku, určitě Malbork a nějaká jezera ( buď Mazurky nebo Tucholske Bory musím si to ještě načíst). Ty Bieszczady asi fajn, ale to už bych se vyhrabala jinam po Evropě, buď Dináry nebo Retetezat. Ale to si spíš už nechám bez dětí a na bydlika. 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 11. února 2023 23:35

continuity v Portugalsku najdes vsechno, sever je prirodnejsi, najdi si narodni park Peneda - Geres. Malo lidi, male vesnicky, ale najdou se i hezka mesta, treba Braga. A zajimave jsou stare obilne sypky v Soajo nebo Lindoso, tam je pokud se pamatuju i nejaky hrad. Pokud byste zajeli k mori, pobrezi je skalnate, utesy, majaky, moc hezke treba mestecko Viana do Castello. Pekne je i udoli reky Douro, no a Porto taky stoji za videni. 

Ten sever se mi libil moc, prave je to min lidnate nez na jihu v Algarve, bydleli jsme vzdycky v malych penzionech, jednou na takove samote uprostred vinice, to bylo moc pekne. Na chozeni spousta moznosti, mestska turistika to fakt byt nemusi.

Online continuity
41790 příspěvků moje polička 12. února 2023 01:04

Kokoska díky moc, já jsem na tebe i myslela, že se zeptám. Pak tě zmínila Makara .

Do Porta stejně budeme asi muset doletět, mě město nevadí, ale třeba na dva dny. 

Offline Garfie
28017 příspěvků moje polička 12. února 2023 07:11

999 To už je pravěk, co jsem tam byla....:-) Paráda, závidím ti moc, užij si to i za mě!!!

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 12. února 2023 07:51

continuity vcera jsem kus preskocila, tak ted docitam o madeirskych bramborach. Krome nich je tam vyborna bila cibule, jedna pani, co s nama byla, si vezla domu asi 5 kg! Ja to neocenim, ale pry nikde neni lepsi.

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 12. února 2023 07:53

continuity a Retezat je nadhernej

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 12. února 2023 08:01

999 taky nadhera!

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 12. února 2023 08:19

continuity v botanicke zahrade ve Funchalu jsme byli, pak dalsi den odpoledne tam nekde v tech svazich zacalo horet. Docela vazny to bylo, nastesti jsme bydleli na opacnem konci mesta, tak nam nic nehrozilo. Jen padal popel, kdyz foukalo, a vsude bylo plno koure. Shorel prave taky kus te zahrady. Ale ona primorska flora je dost zivotaschopna, asi se to podarilo hezky obnovit? Nekolik dalsich dni byl kour citit vsude, i v horach. Jeli jsme za par dni do kopcu nad Udolim jeptisek nad Funchalem, ve meste uz to uhasili, ale dole se jeste tahnula takova clona koure.

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 12. února 2023 11:14

999 Barcelona a husy v klášteře!!! Jedna z mých nej vzpomínek

Offline Lilly_Ku
4453 příspěvků moje polička 12. února 2023 11:21

moora cast toho trailu jsem sla, je nadhernej