Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline GChK
299 příspěvků moje polička 12. května 2023 18:25

Mrakoplas Jo, ona je taková mikro verze. Ale ano, šustivý papír velký hit, bageta nikoliv

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 12. května 2023 19:11

Mrakoplas to som mohla byť ja s tým Milánom, bola som tam pred niečo vzše mesiacom, ale bola som tentokrát len na veľtrhu. Takže skúsenosti mám len staršie. Čo mám na Miláne strašne rada je, že je strašne malinké.  Teda minimálne tá historická časť. Takže netreba robiť väčšinou extra plány, proste, kde sa zvrtneš, tam do pár minút niečo je. Ako Duomo je asi klasika a nepodcenila by som Galeriu Vittorio Emanuele, akože ono to JE nákupák, ale nákupák postavený pred vyše poldruha storočím a proste veľkolepý. Potom by som chcela dať do pozornosti, že La Scala (ktorá je tak nenápadná, že som okolo nej prvýkrát prešla asi trikrát, kým mi doplo, že to je fakt ona), mávala pomerne prekvapivo únosné vstupné, hlavne na predpoludňajšie a popoludňajšie predstavenia (ale tu musím skonštatovať, že sa mi na to nikdy nepodarilo vyšetriť si čas, tak to len držím v hlave, že najbližšie už fakt idem!).

Jo a taký úplne praktický hint, ak by ste potrebovali taxík, tak bežný je väčšinou výrazne lacnejší ako Uber, niekedy až o viac ako polovicu.

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. května 2023 21:30

Nemam procteno, ale jsme jen s prirucaky na par dni u jezera Como. Mame asi nejhorsi pocasi, co tu v kvetnu muze byt. Ale je to tu bozi! 

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. května 2023 21:35

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. května 2023 21:45

Mrakoplas K jezeru Como je to z  Milana asi za 40min vlakem. Od vlaku do centra pesky je to kousek. Jsme tu na tri noci. Takze dalsi zazitky teprve uvidim. Plavba po jezere je ale . Bergamo nas teprve ceka, ale taky jen na skok. Do prirucaku jsme se i s batoletem (ma nejvic veci) sbalili uplne v pohode. Priste bych ale zakoupila kufr navic, abychom odvezli vsechnu tu mortadelu a syry, co ted musime sezrat tady! 

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 12. května 2023 21:51

Naše dámská jízda na Maltě se opravdu vydařila. Vychytaly jsme krásné počasí, po odjezdu už začalo pršet. Takže jsem se i opálila a i mořské koupání proběhlo. V noci tam bylo krásně teplo, takže stačil svetřík. Nachodily a najezdily jsme toho za ty 4 dny dost a ještě bych se klidně na takový krátký pobyt vydala. Takže všechny barvy modré, bílé, květiny, úzké uličky, ale vše určitě umocněné tím krásným počasím. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 13. května 2023 09:26

slniecko ty jo, mně teda Miláno připadalo velký dost, dokonce jsme se na chvíli ztratili, když jsme hledali Navigli a nějak špatně vystoupili z metra. Na orientaci mi úplně friendly nepřišlo, ale možná to bylo tím, že jsme tam nebydleli a jen ho za odpoledne proběhli

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 13. května 2023 18:38
Reakce na Mermaid:

slniecko ty jo, mně teda Miláno připadalo velký dost, dokonce jsme se na chvíli ztratili, když jsme hledali Navigli a nějak špatně vystoupili z metra. Na orientaci mi úplně friendly nepřišlo, ale možná to bylo tím, že jsme tam nebydleli a jen ho za odpoledne proběhli

​No, tak úprimne, ktoré väčšie mesto si prebehneš za odpoledne:) ?

Ok, Navigli je trochu od ruky, no, keďže do už existujúceho mesta sa kanály kopú pomerne blbo..

...a veď som to nemyslela v zlom, naopak, ja mám Miláno práve preto veľmi rada, že je také skôr kompaktné a živé a asi je to aj uhol pohľadu, ja som tam pred rokmi chodievala služobne a mala som pocit, že čokoľvek chcem vidieť, mám to ako príjemnú prechádzku.

Je možné, že keby som si dala za úlohu "dať Miláno za jedno popoludnie", tak sa sypem.

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 14. května 2023 10:42

GChK Obložený mimino je super!  A jestli jsi s ním byla sama, tak všechna čest! 

Renusatko Malta je krásná, mám na ni takové trochu rozporuplné vzpomínky, protože jsem tam byla s borcem, se kterým jsme se těsně před odletem rozešli a dohodli se, že když už máme všechno zařízené, že teda poletíme...bylo to oboustranně náročný. :-) Ale jsem ráda, že jste si to tam užili, ona je tak akorát velká na pohodovou dámskou jízdu!

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 14. května 2023 22:02

Mám takový přízemní dotaz - snad to vyjde a příští měsíc budu v USA (východní pobřeží - NY - Miami a zpět) -  je něco, značka, obchod (oblečení kabelky, boty), která se vyplatí navštívit? Co tu třeba nejsou, ale jsou zajímavé, případně tu jsou drahé? 

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 14. května 2023 23:33

Ignis dooney and bourke. Mají některé vzory dost šílené, ale nenech se odradit.  nám dvě jednoduché věci: batoh a kabelku do ruky a jsou teda prakticky nezničitelné, slavné Furly jsem za tu dobu vyřadila asi tri. Do Evropy pošlou, ale to clo a doprava, navic se na to člověk nemůže podívat. 

https://www.dooney.com/home

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 14. května 2023 23:54

Ignis Neporadím, ale závidím! :-) Užij si to! 

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 15. května 2023 10:57

Garfie Byla. A jako hustý do bylo, ale zas jsem zdokonalila kojení v šátku

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 15. května 2023 11:03

Ignis Určítě tamní Ulta/Sephora (včetně jejich narozeninových dárků a dárků k registraci), potom by už mělo tou dobou být otevřeno Century 21

Pokud máš v okolí (sama jsi) outdoorového nadšence, tak doporučuju obchod REI

Já si z USA vozím hlavně elpíčka, knížky a věci z Blešáků. Jo a teda malý desinfekční gely z Bath and Body Works a deodoranty od Native.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 15. května 2023 11:20

continuity Díky. Mě šílené vzory spíš zaujmou než odradí a ty na internetu vypadají dobře.

Garfie díky. Už se nemůžu dočkat a chytám trochu nerva

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 15. května 2023 11:40

GChK Taky děkuju. Začínám si psát seznam

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 15. května 2023 11:41

Garfie ještě doplním, že já už nějakou dobu závidím to Japonsko

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 15. května 2023 11:43

Ignis Škoda, že nebudeš na západním, mohly jsme si aspoň zamávat!

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 15. května 2023 11:44

Garfie To jo, to je škoda

Online barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 15. května 2023 14:51

Ignis 

Dooney+Bourke můžu vřele doporučit, souhlasím s continuity . Nejsou z nejlevnějších, ale jsou krásný (když se prohrabeš těmi tisíci modelů), vydržej věky jako nový... a platit za ně nekřesťanský clo a poštovný je zbytečný.