Kokoska Super fotky! ![]()
Lilly_Ku Dobrej zážitek! ![]()
Přešoupla jsem to sem
Garfie
Byli jsme tam strašně dávno, takže detaily ti asi nedám. Týden jsme bydleli u přátel na Gold Coast, odtud pár výletů, pak jsme letěli do Alice Springs a soustředili se hlavně na centrální a cestu do Darwin. Ale zkusím zahrabat v paměti:
Rozhodně pro mě TOP je Fraser Island! V Hervey Bay si půjčíte terénní auto a objedete ostrov po plážích i pralesem. V tý době se dalo na plážích kempovat, nevím, zda to ještě jde. Z Hervey Bay se také jezdí na pozorování velryb (včetně překonání obřích vln z pláže, kdy člun rozjedou na podvalníku traktoru a šoupnou do příboje).
Gold Coast je fajn, takový malý L.A., zkusit si surfování je povinností. Někde tam jsou tři obrovský zábavní světy (třeba Sea World by nebyl pro Garfíky špatný?). Sunshine Coast dtto. Pěkný výlet mimo pobřeží do kopců jsou vodopády u Springbrook. Byron Bay je nejvýchodnější místo Austrálie a je to tam fakt pěkný.
Z Cairns plavba a šnorchlování na Great Barrier Reef nebo Kuranda Train.
Queensland, zejména pobřeží, je kosmopolitní, jídlo z celého světa, skvělý víno, hodně pohodoví lidé. Z Gold Coast do Hervey Bay, Brisbane a pod jsme jeli autobusem, jsou to teda hodně dlouhý štreky, ale to v AU všude. Často jsme bydleli v hostelech, super to bylo. Na tábořištích a odpočívadlech bývají veřejná griloviště na plyn, za pár dolarů.
Garfie Uluru je fenomén, výlet okolo v těch největších vedrech, zakončený nabídkou sňatku byl fakt epický, ale možná o trochu více se nám líbilo Kata Tjuta (bývalé Olga's Rock), také posvátné místo. U Uluru jsem poprvé viděla moderně pojaté návštěvnické centrum, hodně nám to dalo.
To ještě někdy stihnete, určitě. Centrální Austrálie je velice magická.
andulka01 Díky moc! O Kata Tjuta jsem nikdy neslyšela, ale vypadá krásně! My přiletíme do Cairns, na Gold coast je to nějakých 20 hodin cesty...je to těžký rozhodování, kterým směrem se vydat! :-)
Je Madeira s dětma 6 & 8 teď na podzim dobrej nebo blbej nápad?
continuity Vy jste tam letos byli, nebo si to špatně pamatuju?
Tabeajj,byli. Já bych tam s dětma, co už něco málo ujdou a jsou si trochu jistější v terénu (= nespadnou do levady po prvním metru) klidně jela. Když dojde na tu túru, tak je až na vyjímky všechno po rovině.
Vemte si čelovky pro každého a nepromokavé boty.
Kokoska krasny, ted jeste vic lituju, ze jsem tam v srpnu nevyrazila aspon na denni vylet z Albanie
continuity dekuju!
razorblade jako je to dobry videt,ale ta Albanie se mi libila vic. Tohle je podobne, ale jeste o neco chudsi, a Kosovo tuplem. Ale obcas se vyskytne moc hezke misto, napr. mesita v Tetovu- krasne malovana zvenku i zevnitr, ale nesmi se tam fotit a nechali nas tam jen chvilicku, protoze mela zacit velka patecni poledni motlitba. Rozhledy z hor na jezera taky parada, fotky teda moc nevysly, byl ranni opar, ale ty postupe za sebou se radici hrebeny hor byly uchvatne. Malovane pravoslavne kosteliky, napr. Gracanica nebo Nagoricane, i ta mista, ze kterych uz jsem davala fotky. Jo, hezky to bylo. Zitra jedem domu.
Zamlzeny vyhled na Prespanske jezero, vzadu hory uz Albanie, vic vlevo uz by byly recke hranice

Kokino, tak se to fakt jmenuje! Vic vicnamu
Asi nejaka pradavna observator, ve dnech slunovratu a rovnodennosti se slunce ukazovalo v urcitych mistech toho zadniho hrebenu a te zubate skaly.

Souteska Matka na rece Treska u Skopje

Mesita v Tetovu,jedna tajna fotka zevnitr, chlap pod "kazatelnou" koukal dost divne.

Taková roztomilá perlička....objednávala jsem teď nějaký hotel s onsenem jako dárek pro muže. Je tam storno poplatek, když to zruším po nějakém datu...vtipné ale je, že jsem tam nezadávala žádný účet ani kartu, ani nic podobného. :-) Je to nějaké šíleně tradiční místo, mají stránky jen v japonštině, nejsou na bookingu, agodě, nikde. A po hostech vyžadují japonštinu!
objednávala si pomocí automatického překladače? Aby ses pak nedivila, co si objednala ![]()
Mulen Ty se směješ, ale když mi přišla odpověď kompletně v kandži, tak jsem fakt znervózněla a poprosila spřátelenou Japonku, ať mi to zkontroluje. Tak prý "všechno je v pořádku, ALE...."
Naštěstí žádná trága, jen že patnáctileté dítě považují za dospělého. A že to musím opravit, jinak mě nemusí ubytovat. Tak jsem ji poprosila, aby tam zavolala a to byl opět zážitek. Protože na recepci jí řekli, že to musím vyřešit já, Japonka vysvětlila, že neumím japonsky a oni, že v tom případě se tam nemůžu ubytovat!
Moje Japonka naštěstí zareagovala velmi pohotově a prý, že japonsky umím, ale bojím se telefonovat, protože nerozumím úplně stoprocentně. Tak prý teda že jo, že to by šlo...no mazec. Pak nahlásím, jak to celé dopadlo, jedeme na začátku listopadu.
Garfie to je drsný, na tvým místě bych se potila až na...
tak dej pak vědět.
Já dneska odklikla rezervaci na týdení plavbu na historické plachetnici la Grace.
Po Toskánských ostrovech. Tak snad to vyjde...
Mulen No já jsem taky dost nervózní! ![]()
Plavba zní nádherně, pak sem dej nějaké fotky!
Garfie jestli to dám, dám
. Je to až na příští červen a jedu sama, nikdo do toho se mnou nechtěl jít.
Mulen Já bych jela hned!!! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.