Lenka22 Čichám čichám parfumaniackou posádku? ![]()
Cestování
Sweet Potato no to by mi muselo být tak dvacet (nebo aspoň třicet :-) Takhle nechám cestovat čistě jen fantazii....
Lenka22 Tady je třeba něco. Odkud a kam přesně, to se asi neví, záleží na větru?
Jen rámcově, já tam mám třeba Toskánské souostroví, odkud se bude vyplouvat, dají vědět těsně před odjezdem.
https://rezervace.lagrace.cz/SailPages/Details?id=151
můžeš být jako kaštan, co se jen veze , nebo jako jako kadet, to tě zaměstnají různou prací (je to levnější). Je tam myslím max 12 lidí mimo stálou posádku.
a dvacet ani třicet mi teda není, jsem už blíž padesátce (proboha!
)
Mulen kamarad byl (uz je to dyl, jeste, nez ztroskotali) a libilo se mu to. Vyplouval z Gibraltaru.
Mulen Jsi odvážná ![]()
moora Ztroskotali s La Grace? Jak se jim to povedlo?
Z Gibraltaru zní zajímavě. Třeba se mi to zalíbí a nebude to naposledy. I když ukrojí to týden z rodinné dovolené..
Mulen zní to všechno skvěle a na věku asi až tak nezáleží...
Mulen prej se jim uvolnila kotva a vitr je zahnal na melcinu. Byla tenkrat hodne znicena, opravovali ji dlouho (a bylo to drahy)
slniecko Zpětně děkuji za tipy v Bratislavě. Z Mint Pradiaren jsme byly nadšení. Nejen dobře vaří, ale ta budova s historií! Ach! Z Funki Punki jsme museli odejít, protože berou jen hotovost, ale popošli jsme do Pan Cakes a skvělé to bylo. Stejně tak restaurace na nábřeží Eurovea byly fajn a zmrzlina z Koun.
Bratislava byla moc krásná. A protože tam pojedeme asi znovu za rok v září, domluvili jsme se na kola a zúročníme tipy do okolí. Centrum máme asi už projité detailně. Měli jsme dvouhodinou procházku s průvodkyní. Užili jsme si i večer a v noci, protože zrovna probíhaly Bílé noci.
Jen je škoda, že některé historické a kulturní památky mají jen do 17,00 hod. To mi přijde zvláštní. S tím jsme nepočítali. Ale centrum, nábřeží Dunaje, vše bylo moc hezké. Učaroval nám Devín. Nelíbilo se nám jenom UFO
Měli jsme v plánu večeři na věži v Ufu, ale to jsme zrušili, protože to byl trochu šok. Vchod, výtah byl dost špinavé. Sice tam byla omluva za rekonstrukci, ale s tím to nesouviselo. Při výstupu z výtahu smard z kuchyně, zrovna připravovali mořské plody. A to já je ráda. A špinavá okna v restauraci tomu dala korunu, takže jsme tam nejedli. Vtipné je, jak na věži inzerují adrenalinovou procházku kolem těch oken restaurace. Jsem si říkala, že když tam mohou nadšenci adrenalinu, určitě by tam mohla i firma na mytí oken ve výškách. Na vyhlídce není vůbec popis toho, kam se člověk dívá, což by považovala za standard na vyhlídce. Museli jsme vytáhnout mobil a hledat.
A pokud někdo plánujete výlet do Bratislavy, doporučuji koupit si Bratislava Card. Zdarma doprava, některé vstupy a slevy.
Veľmi sa teším, že sa páčilo
!!!
A to s UFO si ukladám do pamäti, keby sa ma niekto pýtal. Škoda. Asi proste fičia na tom, že sú na rane a kašlú na všetko ostatné
.
Mulen Kamarád byl taky a dobrý!
Mulen Kombinace chyb při kotvení - příliš blízko pláže, kotva v písku, nový kapitán a nedbalá hlídka. Vlny ji zahnaly na mělčinu a dlouho se tam mlátila. Vyprošťování se organizovalo i dobrovolnicky odsud, byla sbírka.
Také znám pár lidí, co bylo, před časem jsem taky uvažovala. Bych tam asi chtěla být lodním kuchařem, do ráhnoví se bojím výšek.
Bude to určitě super zážitek, který nám tu pak musíš detailně popsat!![]()
Mulen taky se přimlouvám za psaní lodního deníku přímo a rovnou sem :-)
Mulen Asi už ne, minimálně v nejbližší době. Když vyrazím na moře, tak na malou sportovní plachetnici, abych si občerstvila znalosti a ovládání.
Třeba možná, až si dám dohormady fyzičku, zase začnu uvažovat :-)
Lenka22 jasně, bude to něco jako: lodní deník, hvězdné datum 42484.8. La Grace směřuje k pobřežní stanici India, aby se setkala se zdravotnickou transportní lodí Flotily...
andulka01 To zní taky skvěle. Já mám kamaráda, který taky jezdí na ty sportovní plachetnice a ten tvrdí, že by se nemohl plavit pod jiným velením. Ale to mi přijde škoda, velká loď bude asi trochu jiný zážitek.
Mulen spíš něco jako ...."v 6.15 vylezla na stěžeň, na pravoboku neznámá země....", prostě praktický zápis :-)
Lenka22
To zní pravděpodobě. S mým orientačním smyslem by pro mě asi každá země byla neznámá
Mulen
tak o to budeš mít výživnější zážitky!
Mulen Zápis souřadnic získaných pomocí sextantu a hvězd, měření hloubky olůvkem, rychlosti lanem s uzly a na každý den pintu rumu ![]()
Já sama ještě nekapitánuju, papíry mám, ale ty zkušenosti moc ne. Mám pár fajn lidí okolo, ale i tak bych jela na placený praktický kurz na moři - je to intenzivnější než dovča s partou.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje