Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 20. července 2024 13:13
Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 20. července 2024 13:21

Jinak tedy Kodaň mě opět přesvědčuje, jak vlídné město to je pro své obyvatele. Špičková architektura, promyšlený veřejný prostor tak, aby se v něm dalo užívat života - mola na koupání v centru města, křesílka, všude dobolené i pidi kavárny či stánek s pitím. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 20. července 2024 15:24

Victoria v kodani jsem byla pred x lety a uz tehdy jsem z toho mela hodne privetivej pocit. Jen to tam teda byl hodne zasah do sebevedomi, protoze tam byli vsichni dokonale krasni, na tech svych kolech :)))

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 20. července 2024 16:22

razorblade Rozumím tomu. Máme s mužem teorii, že v Dánsku je nejvíc nejhezčích lidí na světě

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 20. července 2024 16:29

Trávíme autentické letní odpoledne na ikonické plovárně Kastrup Sea Bath alias šnek. Její design nejlépe vynikne z výšky... 

Offline barbucha blogger
35447 příspěvků moje polička 20. července 2024 19:28

razorblade 

Skandinávky (i ty na kolech) mi pijou krev už roky

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 20. července 2024 21:12

barbucha no, je pravda, ze jako seredna cuchta z vychodu jsem si vzdycky pripadala i ve svedsku. Norsko docela cajk, tam chodi vsichni v outdooruale v kodani byli vsichni uplne nadpozemsky

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 20. července 2024 23:35

razorblade No, mně přišly nejhezčí lidi v Izraeli. Jako taky tam byli takoví nějací malí, plešatí a obtloustlí, ne že ne. Ale zírala jsem tam dost často, na muže, na ženský... Taky byli dost často krásně oblečený, nádherný šaty a tak. O tom, jak mě balil surfař, co byl o tři třídy vejš, jako snadnou kořist, jsem tu psala, to byl regulérně nejhezčí kluk, co na mě kdy promluvil, ale jako minimálně nějakej herpes by z toho byl jasnej, tam bylo dost jasný, co je jeho hobby. Ve Švédsku mi právě přišli všichni moc unylý:-D Jakože jo dobrý, ale takový nudný zjevy:-D

Offline rasaNori
8796 příspěvků moje polička 21. července 2024 07:31

My máme za tyden vyrážet směr Tallin, lístky na trajekt teda už máme, a na cestu Ova - Tallin máme 4 dny, plán je projet Pobaltí. Nějaké tipy by byly? My jak pořád jezdíme na jih a východa aby to nejlépe bavilo i děti 4 a 6 let:D

Offline brrr
12260 příspěvků moje polička 21. července 2024 07:56

rasaNori Park Sooma, rašeliniště. Jde se vykoupat v jezírkách.

Offline Potrefenáhusa
38520 příspěvků moje polička 21. července 2024 08:01

rasaNori já už tam byla fakt davno, takže aktuálně neporadim, ale vynechala bych ty hrady (Trakai, Turaida), naopak obe hlavní města, Riga a Vilnius, mi přišly obecně boží

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 21. července 2024 08:18

Victoria Ten kostel je úžasný! 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 21. července 2024 09:00

Karja ja jsem prave na ty svetly unyly typy

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 21. července 2024 09:00

rasaNori a já tě zase na hrady pozvu. Všude se chodí bez průvodce, takže s mrňaty ideální. Turaida, hrad průměr, ale je součástí skanzenove vesnice, takže v některé chalupě se udí ryby, někde něco sušší, zvířátka. V Cesis se chodí s lucernami se svíčkou, je tam skvělá video show o historii. Hrad v Bauska je velký a moc hezky opravený. Simulace požáru ve věži. 

Offline stes
9014 příspěvků moje polička 21. července 2024 11:19

Připojím se k obdivovatelkam Kodaně. Moc se mi tam líbilo, je to tam prostě takový od všeho akorát a mrzí mi ten protestansky kostel, ten mi utekl. 

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 21. července 2024 14:20

Pro ty, kdo cestují i za uměním si sem dovolím dát poslední dva tipy. Jeden je muzeum Glyptoteket. Je zaměřené primárně na sochy, výstavní prostory samy o sobě jsou krásné a instalace je parádní. Jako člověka, který k sochařství moc vztah nemá, mě to úplně uhranulo a dodalo až povznášející pocit. V atriu je zastřešená zahrada.

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 21. července 2024 14:27

A druhý tip je výlet mimo Kodaň, do galerie moderního umění Louisiana. Je to asi 40 minut vlakem, v krásné zahradě je několik pavilonů, kterými se postupně prochází, samotná upravená zahrada je plná moderních soch, má výhled na moře a pobřeží Švédska.

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 21. července 2024 14:27
Offline Mini
příspěvků moje polička 21. července 2024 19:32

Victoria Louisiana je skvela Po prohlidce jsme jeste strasne dlouho jen tak sedeli v zahrade a uzivali si klidu a zelene 

Pro milovniky sladkeho doporucuji Conditori La Glace :)

Offline Mini
příspěvků moje polička 21. července 2024 19:37

Jinak my vzdy s muzem sedime nekde s drinkem na zahradce a "videla/s toho krasnyho chlapa/zenu ?" :)))

Italie a Dansko/Svedsko vedou!