Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 23. července 2024 11:43

Makara Jo, to je taky hezounký. Pěkný výlet je z Dolánek na koloběžce do Malé Skály, oběd u Boučků, kafe v Ičku hned naproti a zpět do Dolánek po řece. Byla jsem dvakrát v sezóně o víkendu a celkem se tam ty lidi rozprskli, kromě U Boučků, tam je štěstí si v době oběda sednout.

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 23. července 2024 13:07
Reakce na andulka01:

Gatita Naprostá klasika Sázava z Týnce n/S do Pikovic, je to asi nejhezčí část Sázavy, bez volejů, jezy většinou sjízdné, na některých super koupání.

​Jenom ti ten přípěvek upravím na: Je to nejhezčí část Sázavy bez volejů. Protože nejhezčí část Sázavy je u nás a ty to musíš vědět!:-D

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 23. července 2024 13:53

Karja no dobře, dobře, ale dobře víš, že to "bez volejů" je hrozně důležitý.
Přítel je z Týnce, členem vodáckého oddílu, takže to jezdíme moc rádi. 

Sázavu jsem poprvé jela s oddílem, asi v sedmé třídě. Vůbec už nevím odkud, bylo to na týden, měli jsme duše z kol od letadel (velikost asi jako od traktoru) a na místě postavili tři vory z nějakého odpadního dříví. Bylo to úplně boží, od někoho jsme dostali pytel letních jablek, bylo krásně a dost vody, po večerech jme si předčítali "Proč bychom se netopili" a kamarád nám hrál na španělku. Na jezu v myslím Choceradech byly ostré kameny, ty nám ty duše prořízly, takže jsme skončili tam.

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 23. července 2024 14:20

andulka01Jako ty Pikovice mám taky hrozně ráda, chodívali jsme pěší výlet tam tu stezku, a je to tam krásný. My jsme ted udali děti na hlídání a šli jsme tady u nás "mojí procházku" a přítel se mě ptal, proč už to jako moc nechodím a já mu říkám, čekám na podzim a hnusný počasí, až mi odsud vypadnou lidi:-D. Já miluju procházku, kde nikoho nepotkám a necloní mi v krajině:-D. A na vodu to taky mám ráda hrozně tady ten tok, jak je to takový prázdný, nikoho dalšímo moc na lodi nepotkáš, prostě taková vyjiždka přírodou.

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 23. července 2024 14:35

Karja naznačíš co je "tvoje procházka"? Až nebudem mít chalupu, musím mít v zásobě výlety, abychom nehnili doma.

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 23. července 2024 15:17

Archivářka andulka01 Makara dekuju moc. Musime se letos uz vykopat, dlouho mam na wishlistu vodu s detmi. Asi dame tu Sazavu nebo Berounku (tam asi od Krivoklatu), abychom to nemeli tak daleko:)

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 23. července 2024 15:22

andulka01 Ty jo, ale to není na tom spodním toku, to je normálně tady u nás nahoře, jak jste byli vloni nebo předloni na té vodě. Nic objevnýho, i to mám projitý do hodinky, ale je to hlavně blízko;-)

Gatita Já jsem jela Berounku před 7 lety a nevím, moc lidí a takový, mám radši tu Sázavu;-)

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 23. července 2024 15:38

Karja jasně, horní tok je taky fajn. Naše první rande bylo na Stvořidlech, pěšky do Světlé, zpět vláčkem, super to bylo. A pak zámek v Ledči, krásný.

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 23. července 2024 15:52

Karja lidi jsou ted uplne vsude, taky to nemusim. Mam v planu jet v patek, snad to nebude tak hrozne...My letos vymetame takove krute destinace, co do prelidnenosti, tak jsem zvykla. 

Offline rasaNori
8796 příspěvků moje polička 23. července 2024 19:37

andulka01 mivali jsme v rodine chalupu v Osadě starých kamarádů, přímo u Sázavy pod Lukama pod Medníkem, každé léto jsme tam jezdili na voleyballovy turnaj, chalupa to byla hodne v nadnesenem slova smyslu, fakt jak kapesnik. A jezdili jsme Sazavu na staré matraci právě do pikovic z Týnce, a z Pikovic vlakem zpět na Luka...nasi nas porad hlidali, presne si pamatuju jak jsem porad musela hlasit kam jdu a v kolik se vratim a vsem deckam z party jsem zavidela ze je maji rodice absolutne na haku:D

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 23. července 2024 20:43

Karja ja vzdycky zapomenu, z ceho nad Sazavou ty jsi, jestli  Ledec, Svetla nebo Zruč. U Ledce jsou Stvoridla, tam je to moc pekny.

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 23. července 2024 21:33

KokoskaJá moc Stvořidla nemám ráda, pro mě je to moc dotčené už tim člověkem, jak je tam ten kemp a tak. Takže jedine proti proudu nebo ještě po proudu. Ale hodně se to lidem líbí, třeba pracovně, když se mě někdo zeptá odkud jsem, tak ty Stvořidla hodně zmiňují, že tam třeba byli na cundru nebo na výletě. 

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 23. července 2024 21:51

Karja no já tam byla tak před padesáti lety, věřím, že se to hodně změnilo :)

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 23. července 2024 21:53

rasaNori to muselo být úplně nejvíc!

Offline rasaNori
8796 příspěvků moje polička 23. července 2024 22:46

andulka01 jako jo, ale uplne si vzpominam, jak nasi vzdy rikali ze je to strasne daleko od Ostravy (rozumej 3 hodiny cesty) a proto tam muzeme jen jedenkrat za prazdninyme to dnes prijde uplne neuveritelne, mozna proto si to ted vynahrazuju:D

Offline moora
8661 příspěvků moje polička 23. července 2024 22:56

rasaNori me Ostrava prijde furt daleko. Jezdivala jsem tam za babickou, tetama, sestrenici a bratrancema taky akorat jednou za rok, o prazdninach. Cesta vlakem trvala 6 hodin a bylo to bozi!

Offline rasaNori
8796 příspěvků moje polička 23. července 2024 22:58

moora no, asi to neni tak neobvykle:D

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 24. července 2024 07:12

rasaNori muj manzel je z Prahy a jejich deda mel dum v Ceskem Sternberku a kdyz se sam rozhodl jit do domova senioru, tak ten dum prodali, ze je to z Prahy strasne daleko, kdo by tam jezdil (nemeli auto)

dneska by tak klidne nekdo dojizdel denne do prace

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 24. července 2024 08:35

Tak byly časy, kdy jsme z Olomouce jezdili na výlet do Prostějova!

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 24. července 2024 11:46

Garfie nebo z Prostějova do Šternberka. To byla panečku dálka!

Ale víš co? Já si skoro všechny ty výlety a vzácné dovolené pamatuju. Na rozdíl o těch mých pacholků, kteří byli všude možně a nepamatují si nic!