Mám dotaz, dá se na konci října někde v Evropě ještě koupat a pěkně pobýt u moře? moje děti jsou poměrně otužilé, takže kafe to být nemusí. Pohrávám si s myšlenkou, že bychom konečně nekam vyrazili letecky, že bych se zkusila podívat po nějakých levných letenkách v období podzimních prázdnin, do nějaké destinace, abych i já tam něco viděla:-D. Ale nevím, zda to vůbec má smysl kvuli tomu počasí a nějaký vyloženě jako dovolenkový resort v Turecku atp., kde je jen hotel s bazénem u moře, to nechci.
Cestování
Karja Ty jo, konec října....já bych tipla tak Kanáry, možná Kypr nebo Sicílie. Byla jsem kdysi v prosinci na Maltě a tehdejší přítel tam vlezl, ale já teda ne. :-)
Garfie No jako nad tou sicílií nebo jihem Itálie přemýšlím, ale víš jak, asi tak že to mám v hlavě a nedívala jsem se ani na průměrné teploty.-D
Victoriaa další
Norsko bylo skvělé až na poslední dlouhý přejezd z Malmö do Čech (včetně trajektu do Rostocku).
Jelimjsme po trase Oslo, Preikestolen, Bergen, Geirangen, Kristiansund, Trondheim, Malmö.Ubytování v apartmánech nebo chatách, tři řidiči ze 4 účastníků, dva týdny. 1-2 noci na každém místě. Ubytování zamluveno půl roku dopředu.
Nadchlo mě muzeum Framu, botanická zahrada v Bergenu, horská krajina, skanzeny (Vos a Trondheim). Je to tak obrovská země, příroda ohromující, ale nestihli jsme žádné pořádné túry v horách.
Horami jsme projížděli potzv. scenic road a stavěli a kochali se všude, kde se nám líbilo. Na Atlantické cestě manžel rybařil, vytáhl mořského ďasa, který mu přerval vlasec a uplaval.
Díky za odpověď, musela to být parádní cesta:-)
Karja Loni v říjnu Mallorca, předloni v listopadu Kypr. Obojí chození po kopcich prokládané koupáním v moři. Teplotně to bylo fajn, občas vedro až moc. Předpokládám, že podobné lokoatity ve Středomoří na tom budou stejně.
Akorát je teda třeba počítat s tím, že už jsou oproti létu výrazně kratší dny.
Karja Byla jsem kdysi v polovině října na Kypru a bylo to fajn, prostě léto, večer možná chladněji. Byla to oblast kolem Larnacy. To počasí je nevyzpytatelné, ale čím víc na východě (myslím toho Kypru), tím větší šance, že to bude fajn.
Karja jezdivali jsme bezne konec zari na recke ostrovy, to byvalo uplne v pohode
na druhou stranu s tim oteplovanim a s tim kolik stupnu tam bylo ted pres leto, je mozne, ze ted more zustane vyhrate dele a bude to v pohode i na konci rijna, asi zkus prohlednout ty teploty z minuleho roku
ale patrne uz bude zavrenych spoustu restuaraci, obchudku...
v rijnu jsem byla v Egypte na pamatkach, pro nas bylo more uplne OK, na vylety horko, egyptani chodili ve vetrovkach :)
Karja Já mám v plánu Malagu, ale na koupání to teda nestavím. Že by se nešlo okoupat, to mě popravdě nenapadlo.
brrr okoupat se pujde určitě, ale já je musim vyhodit na pul dne na pláž aspon:-D
Karja tak to naštěstí u nás nehrozí, resp. pro puberťáky už je těch možnoatí zábavy víc (a všechna bude hroooozná
)
Karja koncem rijna uz je to trochu teplotne vachrlate, meli jsme stesti na pocasi predloni na Mallorce a drive na Krete, zvazila bych Sicilii, jak je doporucovano vyse a nebo Kypr, ale tam uz se koncem sezony z Prahy moc neleta, co tusim
Byli jsme opakovaně poslední týden v říjnu v Chorvatsku a byla to vždy velká pohoda. Málo lidí, počasí příjemné, zmizely stánky a ten dovolenkový plastový smog kolem, klid. Voda osvěžující, ale koupat se dalo v pohodě
Edit teď to čtu znova, no na vyhození dětí na pláž na půl dne už to tam asi neni
Archivářka Nádhera!
Karja Kapverdy?
Sweet Potato To už je dlouhý let.
Karja ja se v pulce rijna koupala v mori na sicilii. Meli jsme tehdy apartman v centru catanie a k mori se dalo kamkoliv dojet, vlakem jsme byli za cca hodinu v Letojani, kde to z nadrazi na plaz bylo doslova par minut. A nebo pri spojeni s pamatkama jsme byli na plazi v syrakusach nebo taormine. Bylo teplo, more vyhraty... jen teda v podvecer slunicko zalejzalo za obzor driv, tak to odpoledne na plazi nebylo tak dlouhy
Karja taky bych zkusila Sicílii (neb tam jsem ještě nebyla), ale jihovýchodní řecké ostrovy asi taky nebudou špatné
Archivářka Teda to Norsko
. Myslím, že mám fotku na stejném nebo podobném místě u řeky u Trollí stěny.
A i stejně hrozný zážitek s těmi obrovskými loděmi ve fjordu.
Victoria Ty tvoje fotky Kodaňe jsou opravdu kouzelné, až tak, že přemýšlím nad tím, že bychom tam koncem srpna nebo v září zajeli. Na kolik dní jste tam byli? A využili jste tu jejich Copenhagen card? Co jsem se dívala, tak je sice drahá, ale myslím, že bysme to asi využili. A koupali jste se v moři u toho Kastrupu?
Karja byly jsme koncem října na Kypru a kromě sluníčka zapadajícího v šest, žádná újma. Domácí si teda dělaly starosti, aby nám děti v tom moři nenastydly (ty jejich naplazi už akorát hráli v bikinách fotbal).
Muž jezdil na Sicílii kvůli lezení pravidelně na konci letního řádu (to je vždy na konci října) a taky se koupali pokaždé.
Jediné si pohlídej, aby ještě byly spoje tam i zpět.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje