Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Muslik
545 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 09:48
Reakce na Evaeva:

Muslik to byla dobrá volba.

V Budapešti jsem viděla (teda jako na internetu) hodně krásných hřišť, tak si to určitě užijete všichni.

​jo, Budapest pro děcka fajn. To město je moje srdcovka, jsem tu třeba po dvacáté, asi jediné město po Praze, kde bych chtěla případně (teoreticky) žít...(Když pominu ten hrůzný jazyk)

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 10:41

Muslikdobře jste to vymysleli. 

Offline rasaNori
8796 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 17:02

continuity já byla v Loro parku před těmi 8 lety, nicméně kosatky vypadaly v pohodě, ale na začátku představení dávali krátký film a tam byly ve volné přírodě a ta nesrovnalost mě fakt dostala, bylo mi z toho dlouho smutno ještě. Srovnání s gorilama třeba není moc fér, reálně nemají takové nároky na prostor a volný pohyb jako zrovna ty kosatky/delfini/sloni...

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 17:23

rasaNori

No já na to fakt moc pevný názor nemám, hlavně se těžko hledají relevantní informace.  S gorilami to právě nesrovnavame, spíš s těmi šelmami. 

Například tam jsou všechny kosatky narozené v zajetí - ze San Diega, kromě jedné, kterou našli na moři jako mládě samotnou, dezorientovanou a ještě se zjistilo, že neslyší. O jejím přesunu tam rozhodoval dokonce soud a aktivisté stále tvrdí, že to nebylo v souladu s mezinárodními dohodami, že se kosatky nesmi lovit. Když o tom vím prdlačku, těžko hledat, kde je pravda. 

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 30. srpna 2024 20:10

Pardón, ty gorily jsem zmínila já a není to dobrý přiklad. 

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 20:13

Muslik Pisu si na příští rok, mě Balaton nikdy z fotek neupoutal, nepřišlo mi to moc hezke jakože ta příroda, okolí a tak, takže budu rada za tipy. My jsme teď v Chorvatsku a je tu teplo dost, pro mě je to tak hraniční, ty prázdninové termíny na jihu jsou už prostě moc teple;-).

Offline Muslik
545 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 20:30
Reakce na Karja:

Muslik Pisu si na příští rok, mě Balaton nikdy z fotek neupoutal, nepřišlo mi to moc hezke jakože ta příroda, okolí a tak, takže budu rada za tipy. My jsme teď v Chorvatsku a je tu teplo dost, pro mě je to tak hraniční, ty prázdninové termíny na jihu jsou už prostě moc teple;-).

​a kde přesně jste? My měli pořád kolem 33C, a přiznám se, že jsem si právě místy připadala jak v chorvatsku, takovou tou vyprahlosti koncem léta.

A tím Balatonem,asi záleží jak kde, ale v té oblasti, kde jsme byli (taková "prdel" Zankai; pak poloostr. Tihany už větší turistarna) to bylo takové rodinné, ne moc turistické, zahlidli jsme různé levandulove "farmy", byli v takovém pidi military venkovním muzeu, různé zvireci farmy, vinarstvi i nějaký ten hrad atd (za me podobne - v necem- Palave), já jsem v tomhle nenáročná (a hlavně to malé dítě beztak nic moc extra zatím nevyžaduje), pro mě bylo podstatne, že tam byl dobrý a zastíněny vstup do vody pro prcky a v okolí toho cela rada hřišť se stíněním. Uvidíme jak za rok, ale letos to pro triletou asi vážně byla lepší volba než to Chorvatsko. Vzdyt ona ani v te vode moc nevydrzi, furt prebihala hriste - voda - hriste, je holt desne neposedna po....obou rodicich. Ale asi to fakt byl ideal spis pro ty menší...

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 20:47

Muslik No tak to je taky dost teplo to bychom si nepomohli. Jsme na Krku a je tady tak 33,34 jasno každý den. Jeden den bylo 31 a oblačno, to byla pohoda. No, na hřiště je už moc neuzije, tady je jedno pekny (navíc fakt s výhledem na moře, takže pro maminky ideál, a vůbec je to nenadchlo, už jsou prostě velký, ta klasická hřiště je už nějak neberou...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2024 21:02

Karja musí mít kamarády, že? U nás už to taky začíná

Ale Maďarsko bude teplejší než Čechy, to je jak jet na jižní Moravu. Možná spíš ten polský Karibik nebo jak tomu přezdívají (nějaký ten obří zatopený lom)

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. srpna 2024 21:17

Karja vcera i v Polsku bylo pres 30. Balt jak kafe. Vlastne cely tyden slunecno a dalo se byt cely den na plazi. Chladno nylo jeden den...

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 21:26

Evaevaten zatopený lom je pro lidi, co ráno vstávají v šest. Snažili jsme se tam probojovat v deset nebo tak nějak a už tam bylo všude narvano a fronta na vstup

Třeba to zpoplatni a bude to lepší. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2024 21:33

continuity taky se to trochu okouká, teď jede druhou sezónu (?)

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 21:35

Evaeva je to v podstatě v Krakově, tam prostě bydlí plno lidí. V Praze jsou ty biotopy taky pořád plné. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. srpna 2024 21:35

continuity kde to prosim je? Zatopeny lom je i Berzdorfersee a tam je to celkem ok. Ale byli jsme jednou no...

aha, uz jsi doplnila

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 21:38
Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2024 21:38

continuity jasný, to je naprd 

Offline Tabea
7852 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 21:48

My byli včera cely den ve Skansenu ve Stockholmu a děti i já absolutně nadšení. Zvířata na velkém prostoru, k nim spousta informací, hřiště se zajímavými prvky, do klouzačky hada jsem si vlezla i já. Byl tam i vnitřní prostor na hraní se zakomponovanými zvířaty. Ten jsem si taky prolezla se zaujetím jako děti. A k tomu samozřejmě klasika skanzen a spousta kytek všude. Pro milovníky koček zařízená kuchyně, kde žily kočky. A kdo se chce zbavit dudlíku, může ho hodit do propadla a "dudlíkodráha" ho dopraví ke kočkám a dítě dostane diplom. S dcerou jsme si zablbly při skákání přes překážky s koňskou hlavou ze dřeva na tyči, ...

Offline continuity
42325 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 21:55

Tabea jj, je skvělý. To určitě víš, ale pro ostatní dodám, že Skansen ve Stockholmu je matka všech skanzenů, místo, podle které se jmenují všechny ostatní podobné muzea v přírodě.

Stejně jako slovinský Kras dal jmeno všem ostatním krasovým oblastem.  

Offline Gatita
8551 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 22:03

Vsechny prispevky vypadaji skvele, rovnou jsem si zapsala par tipu;)

My jsme ted v Kaprunu a je to nadhera, to Rakousko je vazne neuveritelne nadherne. Uchvatne hory a vse v tak dokonalem poradku jak z obrazkove knizky o venkove pro deti. Zvolili jsme Kaprun/Zell am See prave kvuli detem a turisticke vybavenosti, cehoz jsem se zaroven trochu bala, protoze nemam rada davy lidi a cirkus kolem. Ale lidi tu moc neni, v pensionu jsme jedini hoste, u lanovek nejsou fronty, na plazich zadna hruza. Mozna uz tu nejsou prazdniny nebo cim to je, ale kazdopadne doporucuju konec srpna. Je tu teda taky velke teplo, skoro 30 Karja . Pro deti to je skvele, hodne se tu na ne mysli, vsude hriste, kulickodrahy. Takze povyjedem lanovkou, udelame maly okruh a sjedeme zpet, vecer se koupeme v jezere. S muzem se smejeme, ze jsme jak ti arabsti turiste (tech je tu dost), ze tu skoro nechodime, jen se vozime lanovkami a svacime. Ale prekonalo to nase ocekavani.

Offline Karja
44183 příspěvků moje polička 30. srpna 2024 22:35

Tabea Teda to vám závidím, tam to bylo fakt super!

Gatita Tak to je taky dobrý tip, asi to chce fakt vychytat ten dobrý termin. Ale vis co, my bysme se ve 30 C nedostali od jezera, to by zbytek osazenstva vůbec nechápal o co mi jako jde:D