Muslik Prosím tě, zeptám se k tomu Balatonu, jak jste se tam domlouvali? V Maďarsku jsem byla už několikrát, jezdíme tam s našima na společnou dovolenou do různých lázní, a mimo vyloženě hotel mi přišlo, že se lépe chytne člověk s němčinou (kterou nemluvím, z naší rodiny jenom mamka) než s angličtinou. Taky jsem o dovolené u Balatonu, nebo třeba pár dnech tam spojených s tou dovolenou zase jinde v lázních, uvažovala.
Cestování
Gatita ten zell jsem měla taky v merku, díky za recenzi
Karja a takové ty vodní hrátky, to holky rády nemají? To totiž v Rakousku bývá nahoře u lanovky. Kolikrát je tam i umělé jezírko, kde se taky dá trošku vykoupat.
U nás samozřejmě stačí lanovka, pokud je nahoře ještě kuličkodráha nebo vodní hřiště, budou na lanovce v půl devátý![]()
Karja no tak muzes jit jeste sankovat na ledovec;) Ono se to da i bez celodenniho koupani - jeden den jsme vyjeli na ledovec, to bylo dost atraktivni - lanovka, snih v lete. Pak do mezistanice pesky zajimavym terenem. Dalsi den jakasi 3km stezka s prolezackami (celkem narocnymi, takze i oro vetsi deti). Dalsi den nejaka stezka po salasich. Vzdycky tam figuruje lanovka a u lanovky nejake pekne hriste. Nase deti leckdy neni lehke potesit, ale tady to je tak krasne a vymazlene, ze jsou nadsene a tim koupanim nam staci den zakoncit. Taky jsou tu single traily, takze treba muz jede se starsim a pak se nekde potkame. A teda chce to ubytovani se Summer card, tu vyuzivame hodne moc na lanovky, bus, plaze a tak.
Gatita vy jste asi v hotelu, že? Já měla problém tam sehnat ubytování s tou kartou, ale chtěli jsme apartmán pro 8 lidí.
Evaeva Jasně mají, taky se tím zabaví. Ale velká voda je velká voda...
Gatita Jo, tak to je super tip, ještě by to chtělo aby to někdo odzkoušet i jine terminy:D
Karja my to právě děláme jako gatita, ale kluci na tu velkou vodu moc nejsou no.
Karja my jsme tam byli o dva týdny dřív, to bylo taky v pohodě. On teda nějak končil covid, ale u Salzburgdkych jezer jsme se kvůli lidem nechytli. Kaprun a zeel am See ne úplně bez lidí, ale rozhodně se nekonali žádné davy.
Byli jsme ta I v zimě a taky v klidu.
Evaeva U nás právě začala plavat bez rukávku i ta menší (a jako styl ma treba mnohem lepsi nez ta starsi)...a je to hrozný, dva neplavci co si mysli, ze jsou plavci. Naštěstí jsou mi nějak furt za zadkem i na souši, tak se to jakžtakž drží i v té vodě, že to tam stíhám lovit.
Karja a ty molitanové pásky by nesnesly? Nekazí to styl a pod vodu nezaplují.
Potřebuješ ten,co se z něj dají tyilky odendavat

Karja no nezávidím ti
Ale kluci začínají ty kurzy, tak možná příští rok si na tebe vzpomenu.
Myrtila jj, Maďaři hlavně německy, mám s tím docela problém v projektu. Kdyby rakouský leader fungoval,nějak by to šlo, ale ten je úplně marnej.
Kafe si po půl roce s duolingem nějak koupím, ale odbornou věc jim nevysvětlim.
Karja já si to taky pamatovala jako super z doby před 12? lety. Ale včera to moje vzpomínky ještě překonalo. Bavila jsem se tam s jednou Němkou, říkala, že každý rok přidají něco novýho pro děti. Včera teda bylo i super počasí, 23 stupňů a modrá obloha. Dneska už většinou šedo a chvílema pršelo.
continuity Jo to máme a normálně to nosily nekolik let. To je fakt super pomůcka a na to, jak je to super pomůcka se divím, že to tak málo často potkávám. Prvně to měly jako pásek a rukavky spolu, to je takový přesně když chceš mít jistotu, protože toho máš víc, mně třeba na koupališti vyjely z rukavku nebo na skluzavce a při skakani se to stava casto..a pak pozdeji nosily uz jen ten samotný pásek. Teď to nechtěj. Koupajií se s takovou kachnou a zizalou (presne s takovýma krvainama, co jsem vždycky odsuzovala proč to rodiče dávají, že je to k nicemu) a nebo plavou bez niceho
Karja já myslím, že v bazénu je uhlídáš, když už trochu plavou. To bych bála hlavně v rybníce, kde ve vodě nevidíš. Ale už to nejsou batolata a ve vodě se evidentně orientují.
Karja jo já nechápu ty zas nafukovací kola, to je vysloveně nebezpečná vec.
Musím teda říct, ze jsem si letos pořídila bojku na plavání, takovou, co funguje jako vak a je to super. Nemusím už nikoho otravovat, aby plaval se mnou a když jsme byli na pláži ve městě hodila jsem si tam i telefon.
Sice to teda v protivětru cítím, ale já zas nikam extra nespěchám.
continuity No, na jednu stranu jsem ráda, že jsi mi moje pozorování potvrdila, že kdyžtak vím, co čeho jdu, na druhou stranu radši bych byla za tu angličtinu
Německy umím napočítat do deseti, pozdravit a poděkovat, na nákup kafe to stačí, ale třeba ubytování bych domluvila leda s google translatorem, kdyby byla protistrana ochotná to tak udělat ![]()
continuity kruh je prostě hračka, tak se to musí brát. Jako matračka nebo podobné věci.
Karja já si to taky pamatovala jako super z doby před 12? lety. Ale včera to moje vzpomínky ještě překonalo. Bavila jsem se tam s jednou Němkou, říkala, že každý rok přidají něco novýho pro děti. Včera teda bylo i super počasí, 23 stupňů a modrá obloha. Dneska už většinou šedo a chvílema pršelo.
continuity A slovo skanzen je od Schanzen, ten stockholmský skanzen je totiž založený v prosotru bývalého opevnění.
Tabea Nezapomeňte na Vasu!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje