Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 19:43

Victoria a bývalé "břicho Paříže" a Place Vendome a la Geode a ZOO ve Vincenes a Jardin de Luxembourg a Opera a parky a bulváry a... a...

Hned bych jela, jen mám trochu strach, že bych si zkazila dojmy. Byla jsem tam 3x, poprvé v roce 1988 a nějak se mi město zdálo pokaždé o něco špinavější. Ale stejně to stálo za to.

Offline 999
19619 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 19:46

notnaPokud bych si vybírala mezi Paříží a Barcelonou, tak Barcelona :-). Jinak navrhuji něco, co tady zatím nepadlo, a to Athény :-). Na Velikonoce tam bude příjemný počasí, ubytujte se v Place pod Akropolí, užívejte si výhledu na ni (a samozřejmě tam vylezte), projděte muzea, agory... fakt to stojí za to. A vlakem můžete je třeba do Korintu :-).

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 19:55

999 a masná a rybí tržnice, tu mám čerstvě zažitou. Uklouzla jsem tam po nějakém rybím blemcu a šla k zemi. Zvedali mě dva statní Řekové ještě než si rybama okouzlený manžel všiml, co se stalo, o překot mě ujišťovali, že podlaha je čistá, že ji několikrát denně stříkají hadicí, papírové utěrky nabízeli na otření... naštěstí jsem se v tom nevyválela, jen jsem dosedla na část zadku a na džínách to vidět nebylo.

Offline 999
19619 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 20:13

Kokoska No ale jinak Athény super, ne? :-)

Offline eM
1729 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 20:24

Sweet Potato Já teda pořád tápu, kam tě mám lokalizovat, ale zvířátka jsou to krásná

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 20:40

notna my byli v Paříži teď na dušičky. Sacre coeur narváno, ale my jsme šli nahoru zadem a holt jsme nešli dovnitř. Čekat v té frontě nám nestalo za to. Ale byla to sobota. Chtěli jsme děti vzít na Eifelovku. Tak lístky 'jen' do druhého patra kupované 3 týdny dopředu a měli poslední místo. Na výhled na Paříž je lepší věž Montparnasse a bez lidí. V Orangerii na Monetární jsme s lístky na čas čekali 20 minut, než odbavení lidi přes security. Do Louvre jsme nešli vůbec. 

Lidi bylo tak nějak normálně v dnešní době. Na známých a zajímavých místech je prostě plno vždy a všude.

V Barceloně jsme byli na Velikonoce. Letěli jsme tedy až ve středu po Velikonocích. Jinak bych tam přímo na Velikonoce být nechtěla. A zase je třeba lístky koupit dopředu, pokud chce člověk něco vidět zevnitř. 

V Barceloně tedy nemožné sehnat ubytování přes Airbnb, které by nebyl krátkodobý pronájem. V Paříži jsme bydleli v normálním bytě, to je naše preference.

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 20:53

999 jo, taky to ma atmosferu. Ale znam teda jen to centrum kolem Akropole, prosli jsme samozrejme Plaku (vecer a dopoledne to je jak dve ruzna mesta) a par ulic cestou k hotelu, nez jsme vlezli do metra. Dalo by se objevovat. My tam byli vzdycky jen na den, dva. Jednou asi pred vic nez dvaceti lety a ted. 

Offline continuity
42330 příspěvků moje polička 11. listopadu 2024 21:57

999 Atény mám taky na seznamu. Letos to uz asi vyhrajte ta Málaga, ale tak není všem dnům konec. 

Offline Sweet Potato
39936 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 06:58

eM I like to move it move it!

Madagaskar

Offline Sweet Potato
39936 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 07:00

8.březen tu berou velmi vážně, jako den osvobození žen.

Offline Sweet Potato
39936 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 07:11

Offline Sweet Potato
39936 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 07:12

Škola, na místní poměry jedna z nejluxusnějších.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 09:16

Sweet Potato taky jsem o něm přemýšlela, ale odradily mě recenze ohledně zažívacích potíží...jste s Čedokem nebo po vlastní ose?

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 09:39

Sweet Potato školu normalne ukazuji turistum nebo mate nejaky specialni program?

Online JankaM
3051 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 09:46

Mha Běloveskou cukrárnu . Jinak určitě zámek, Dobrošov a další bunkry, Jiráskovu chatu nebo za hranicí Kudowa Zdroj.

Online JankaM
3051 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 09:46

Mha Běloveskou cukrárnu . Jinak určitě zámek, Dobrošov a další bunkry, Jiráskovu chatu nebo za hranicí Kudowa Zdroj.

Offline Sweet Potato
39936 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 09:49

Offline Sweet Potato
39936 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 09:58

MermaidJsme s Čedokem. A absolutně nechápeme, za co dostali ocenění nej cestovka roku. Sama bych nejela, ale cestovku bych volila jinou, přizpůsobila jsem se kámošce. Před odjezdem informace nulové a náš český průvodce ví míň než nic, evidentně ho to tu nezajímá. A jeho angličtina je tristní. Tak jsem to za něj místy trochu převzala

Zažívací potíže hrozí v tropech asi všude, bojím se jich moc. Kamarádce bylo blbě jeden den. Já zatím dobrý, držte mi palce, ještě je jeden týden přede mnou.

Kokoska Tahle škola je na ostrově Nosy komba, jednom z nejnavštěvovanějších míst. Cestou k rezervaci jinudy než kolem ní jít nejde.

Děti (a vůbec lidé) jsou tu strašně milí, mávají, nenastavují rovnou ruce...jak dlouho to ale vydrží?

(Ano, jsem taky turista, součást problému)

Offline Sweet Potato
39936 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 09:59

Místní zebu jsou často strašně vychrtlá, po tukovém hrbu ani památky.

Offline Sweet Potato
39936 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 10:03