Lilly_Ku Děkuji za ten příspěvek. Já proti tvým slovům nemůžu nic namítnout, nejsme vůbec ve sporu! Pokusím se ale svůj postoj jak k Barceloně, tak k původní žádosti notna , na kterou jsem reagovala, blíže a snad srozumitelně vysvětlit.
Já postoje notna znám, a zcela je respektuji,a v jednom z jejích příspěvků jsem cítila určité zdráhání tam jet. Mohu se samozřejmě mýlit. Proto jsem jí chtěla povzbudit v tom, že lze cestovat i jinam a také tam lze něco pěkného vidět a nemá to takový ten negativní punc masového turisty, že Barcelona nemusí být "must see"... to byla moje primární motivace.
Já cestuji dost, více než ohledy ekologické a podobné těm, které má notna , mám velmi přísné politické postoje. Takže třeba do Maďarska já bych teď nejela. Učím se už přes deset let čínsky, prospělo by mi jet do Číny, ale nepojedu, kvůli režimu.
Přesto ale cítím, že ten masový turismus je hrozný. A je mi jasné, že z tohoto důvodu do některých měst nepojedu, primárně kvůli vlastnímu pohodlí, neb se nechci prodírat davy batůžkářů. Nespím také proto v air'bń'b, ale pouze v hotelích. Zjišťuji, jak jsou některá menší města zajímavá a když je něco v okolí, tak je to fajn. Asi i trochu specifické je u mě to, že rádi jezdíme na 4 dny, takový "refresh" od stereotypu, nevyhovují nám s manželem delší cesty. Takže rádi častěji a na krátko než dvakrát za rok na dýl. Proto je fajn to spektrum možností. A také si už myslím, že když neuvidím nějakou památku, tak se to neposere... kavárna v baště francouzské kuchyně v Lyonu je fajn náhrada:-) Ale chápu, že notna chtěla ty památky kvůli dceři, proto jsem jí dala jako tip Madrid a Paříž.
A musím se přiznat, že Barcelonu ráda nemám, nelíbí se mi, nechápu tu popularitu a tak, ale to je subjektivní postoj, který je vedlejší.