Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Muslik
545 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 06:34
Reakce na continuity:

Muslik no to je asi co mě zajímalo, díky. A ten Tanger?

​tam nemůžu sloužit, Maroko jsem procourala s batohem téměř křížem krážem dvakrát, ale Tanger jsme vlastně nevím proč nikdy nezaradili...

Kdyz se mnou to je těžké, ze mě úplné nadšení z Maroka nikdo nevyloudi (i kdyz řada mist nadhera, to bezpochyby!),  a to jsme mu dali šanci i po druhé...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 06:37

Mha Bych řekla zámek, ale ono tam bude zavřeno.

Online notna
9258 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 10:49

Nemáte prosím tip, kam během jarních nebo velikonočních prázdnin do nějakého evropského města, ale aby tam nebyly davy? To je asi nonsens v dnešní době, co? Loni o jarňákách se nám podařil Berlín, kde nebyly davy turistů, ale taky bylo parádně hnusně. Pršelo a foukalo celé 4 dny. Tak přemýšlím víc sever, ať už je ta zima pořádná, nebo naopak jih, ať je trochu tepleji než u nás. Chtěla jsem Talin, ale tam bylo dítě letos se školou týden.

Dítě by si přálo Paříž nebo Benátky nebo Amsterdam. To odmítám. Byli jsme Londýn, Vídeň, Berlín, Řím, Bratislava, Budapešť, Krakow, Gdaňsk.

Chtěla bych to vyřešit jako vánoční dárek a nevím, kam. Chtěla jsem už aspoň dva roky ten Talin, tak smůla. Pak Hamburk, ale tam to na courání asi taky moc nebude. Athény? Nebo cokoliv, potřebuji nakopnout. Já cestovatelské touhy moc nemám, tak v tom tápu.

Offline eM
1729 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 11:24

notna Co třeba Lisabon, Madrid nebo Barcelona? Bruggy?

Offline 711990
18291 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 11:28

notna Lisabon nebo Barcelona. O Velikonocich se v Barcelone i v Lisabonu uz vykoupete. Jarnaky zalezi kdy mate. My byli vloni v Lisabonu v tom poslednim jarnakovym terminu a bylo nadherne. Anebo Porto. 

Online notna
9258 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 11:33

eM Ta Barcelona a Bruggy patří k městům, které chtějí omezit turisty, ne? nebo si to pletu? Barcelona podle mě určitě. Do takových měst bych právě nechtěla. Já to mám s cestováním složité. My se s mužem před lety rozhodli, když jsme viděli jednu naši oblíbenou krajinu strašně poznamenanou turismem, že se toho účastnit nebudeme. A cestujeme fakt málo. Ale poslední dobou cítíme povinnost ukázat dítěti alespoň evropu. Tak občas někam vyrazíme. Ale právě nechci ty destinace, které přílišným turistickým ruchem už trpí a snaží se to vyřešit. 

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 11:36

notna Velikonoce bych nejela opravdu asi nikam. Ale jarní prázdniny jsou určitě z hlediska davů lepší termín. Uvažovala bych o Madridu nebo o Milánu třeba... Milán - jezera kolem, vlakem do Turínu třeba... Madrid - tam je toho opravdu kolem dostupné hodně - Toledo, Avila, Segovia. A pak bych uvažovala hlavně o menších a ne tak profláklých městech - Dublin, Bergen, Lyon, Bordeaux, Edinburgh... 

Mě se vždy vyplatilo se juknout, co jsou za možnosti kolem, takže do Googlu si zadat "a day trip from..." jsou dvě agentury, které dělají cesty "kolem" - Viator a Get Your Guide. Nevyužiju třeba jejich služeb, ale beru to jako inspiraci na výlet, co je za den z mé lokace realizovatelné.

Tady příklad, co vám nabídne třeba na Bergen:

https://www.viator.com/Bergen-tours/Day-Trips-and-Excursions/d4318-g5?m=28353&supag=127693238788&supca=12517297322&supsc=kwd-355346520624&supai=505225791497&supdv=c&supnt=g&suplp=1029155&supli=1010921&supti=kwd-355346520624&tsem=true&supci=kwd-355346520624&supap1=&supap2=&supfi=&gad_source=1&gbraid=0AAAAAD-gbd5towHnt0h8u0aaIvZUkxYyy&gclid=Cj0KCQiAire5BhCNARIsAM53K1hUh8dKrcsOUpBAGYiQylyCnoJSViTqicoTYTy279xlxfodZUbPkM8aAqquEALw_wcB

A tady na Edinburgh:

https://www.viator.com/Edinburgh-tourism/d739-r15694790771-s197688251?m=28353&supag=119941727195&supca=12519862798&supsc=kwd-1076470080&supai=693458334707&supdv=c&supnt=g&suplp=1029155&supli=1007326&supti=kwd-1076470080&tsem=true&supci=kwd-1076470080&supap1=&supap2=&supfi=&gad_source=1&gbraid=0AAAAAD-gbd4f3SkyjGg4wVovP9xy5PFGW&gclid=Cj0KCQiAire5BhCNARIsAM53K1huQvL2pfJiD1QN_nnl8SCa0FAhDMmPPkvud0_RCa-R9Cr7Cy91Ab0aArqlEALw_wcB

Online notna
9258 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 11:36

eM 711990 Díky, podívám se na ten Lisabon. Popravdě ale ta Barcelona by se dítěti určitě líbila víc, protože se učí španělsky. Asi ještě mrknu na ten Madrid.

Offline continuity
42330 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 11:37

notna

Velikonoce budou davy asi všude, ale jarnaky byly co se týče lidí fajn všude, kam jsme se hnuli. Není ještě úplně sezóna a počasí je na jihu přívětivé. proč odmitas Benátky? Z Benátek navíc jede VRT až do Neapole, za týden stihnete i něco dalšího. Bolognu nebo Florencii. 

Letos se chystáme na Španělsko. Akorát Lisabon ne, v únoru tam prý prší vertikálně. 

Online Karja
44192 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 11:53

notna já jsem byla v Barceloně před 6 lety, ale přišlo mi tam méně lidí než v Praze třeba:-). Myslíš, že bude v Madridu méně lidí? Plus Barcelona je u moře, má krásné výlety okolo, třeba ta hora Monserrat. 

Jo continuity má pravdu, mně se líbilo teda i centrum Neapole, jinak je to divoký, to jo... a pak tím vlakem můžeš vidět spouustu věcí, jseš tam za pár minut vlakem.. Vesus (ale nevím, jak se tam jezdí nahoru takhle v zimní sezoně), pak taky Pompeje, Amalfské pobřeží, Capri...taky jsou tam ty horké někde na těch ostrovech vedle. To bych se možná koukla na počasí a možná otevírací dobu/jízdní řády, jak to tam v termínu těch jarnáků žije.

Online notna
9258 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 12:03

Victoria Děkuji. Takové informace právě potřebuji, protože v cestování mi chybí rozhled.

continuity Dík. Jak jsem psala v předchozím příspěvku. Chci se vyhnout místům, kde už mají s turisty problém. A zrovna ty Benátky mi říkal už minulý rok jeden příbuzný, který v Itálii částečně žije a dělá i průvodce, sice jinde než v Benátkách, že se jim máme vyhnout, že pro mě to bude akorát stres v davu.

Karja nevím, jestli bude v Madridu méně lidí. Právě proto sonduju tady. Chci se vyhnout těm hodně exponovaným místům a na druhou stranu o cestování se moc nezajímám, nemám přehled, tak nevím kam. Určitě je spousta krásných měst, která mě nenapadnou a vy je znáte nebo máte i tipy, kam se z toh o městá ještě dá podívat a tak. jak už jste tady psaly. Tu na vás parazituju :-)

Online Karja
44192 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 12:08

notna No právě abys zbytečně nevyloučila tu Barcelonu;-). 

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 12:12

notna co nějaké kraje bez velkých měst? Třeba okolo jezera Como, tam by o Velikonocích mohlo být krásně a davy budou jenom ve Varenně (tam jsou vždycky), ale ty ostatní městečka jsou taky krásný. Pronajmout si na půl dne člun, vyrazit do kopců (hromada turistických značených cest), jeden den Miláno.
Nebo naopak sever, Stockholm by mohl být o Velikonocích super.

Online bublifuk
příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 12:19
Reakce na Mha:

Co neminout v Náchodě? 

​Waffle cafe. Dát si procházku kolem bunkrů na Dobrošov.. Jsem zvědavá jestli nějaký tip padne. Případně výlet do Nového Města.

Offline Lilly_Ku
4492 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 12:23

notna barcelona je velka, pokud se nebudes koncentrovat na ty hlavni atrakce (la rambla, sagdara, paseig de gracia), tak se tam da uplne v pohode vegetovat. je to z hlediska architektury, urbanismi a atmosfery top mesto, plus primestkyma vlakama se da dojet do okolnich mestecek na severu i jihu. za me

Online notna
9258 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 12:29

Karja Je to možný, že to není tak hrozný a jen podléhám mediálnímu tlaku.

andulka01Zní to lákavě. Ale na člunu jsme byli v létě na moři, teď jsme chodili po horách, jezerama puberťačku nenadchnu :-) Potřebujeme město. I já to mám ráda. Bydlíme u lesa, tak mi ten městský život chybí a líbí se mi to, když jednou za čas si dáme intezivně město s kavárnama, památkama apod.

Offline continuity
42330 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 12:36

Karja Vesuv jsme nedali,to bylo spíš na auto. 

Online Malvin
1643 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 12:44

notna jestli města, tak doporučuji Porto na Velikonoce. Ubytovat se blízko nádraží a vyrážet vlakem na vylety - Aveiro, Braga, Guimaraes. 

Případně, když neklapne Tallin, co Riga? Tam doporučuji pronajmout si auto. 

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 12:44

notna Barceloně bych se opravdu vyhnula. Tam je to opravdu momentálně ne úplně turisticky přátelské. A Vy řešíte, že nechcete podporovat, vlastně se účastnit , toho masového turismu, který ničí život obyvatel a nechcete být v tom "davu". Řešíte ekologickou stopu a tak a opakovaně to zde dáváte najevo. Jet proto do Barcelony, která je těch negativních aspektů overturismu příkladem, by mě osobně přišlo jako naprostý bizár. Vím, že je to hodně populární město, osobně to moc nechápu, ale to není důležité, každopádně já tam právě z těch důvodů overturismu už neplánuji jet. To by musela nastat nějaká radikální změna:-)

Offline baltik
4962 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 12:45

notna ja jsem teda taky slysela o zoufalych domorodcich v Benatkach, Amsterdamu a Barcelone a ocenuju tve rozhodnuti k tomu neprispivat

Mne se moc libilo treba v Lubecku, ale urcite to neni primo v tom meste na tyden, je to na projeti cele oblasti nebo treba ta Belgie  - Antverpy, Bruggy nebo Portugalsko?