Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline clothilde
2038 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 19:30

brrr 

continuity 

Ještě v Malaze doporučuju navštívit Arabské lazne

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 20:18

clothildedíky za tipy.

Já bych se v Malaze asi zabavila, navíc u nás se nabízí letět před Madrid a udělat si tam stopover na dvě noci.

Spíš, že jsem vždy chtěla do ty Casablanky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 20:25

continuity rodiče byli v Malaze teď a mnohem víc je zaujalo okolí (široké). Je to tam prý dost hornaté, vám by se tam mohlo líbit.

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 20:32

brrr no já si hlavně spocetla, že s dvěma platicima dětma ty jarnaky v Itálii na 5 dní lyžování budou stát to co deset dní ve Španělsku letecky. 

Muž řekl, že pojedeme na prodloužený víkend, nejsem proti, ale neobetuji na to celé jarnaky. 

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 20:40

Evaeva no tak jsem to myslela, s těmi deseti dny. ono se toho nabízí víc, třeba doletět do Madridu a vlakem přes Córdobu do Málagy a pak se nějak vrátit letadlem. 

Těch možností je asi jenom milion. Musím si na to pořádně sednout, asi to budu řešit podle letenek. 

Offline Muslik
545 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 20:49
Reakce na continuity:

clothildedíky za tipy.

Já bych se v Malaze asi zabavila, navíc u nás se nabízí letět před Madrid a udělat si tam stopover na dvě noci.

Spíš, že jsem vždy chtěla do ty Casablanky.

​No za sebe říkám, že Casablanca je vcelku o ničem. Mě se to město prostě nijak nelíbilo, jako kdybych nevěděla v Maroku co s časem, tak ok, ale jinak vcelku zbytečná zastávka.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 21:04

continuityoni byli na deset dní a měli teda půjčené auto. Kdybys chtěla něco vědět, tak se můžu zeptat, byli i se ségrou, takže podobné složení jako vy

Jinak přesně takhle hodlám řešit ty pozdní jarňáky taky až budeme na řadě. Aspoň se podívám do středomoří.

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 21:17

Muslik no to je asi co mě zajímalo, díky. A ten Tanger?

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 21:21

Malvin Nadhera, my jsme tentokrat byli v Benatkach. Za me ale Florencie a Bologna asi o kousek lepsi, asi tim, ze jsme tam byli bez deti, kdezto tentokrat jeli draci s nama.

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 22:00

continuity Andalusie je krasna cela, Granada, Sevilla... 

Offline ankou
257 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 00:00

continuity 
Do Casablancy bych nejela – proč si kazit dojem z filmu... a proč si kazit dojem z Maroka.
Film se netočil v Casablance (většina v Kalifornii). 

Myslím je taky užitečné zmínit jiné vnímání času - pokud máte na Maroko dva tři dny a naplánujete si itinerář "evropským" způsobem, nebudete ho asi stíhat ("Vy máte hodinky, my máme čas.")

Tanger - historicky se opakovaně přelévaly evropské a arabské vlivy, atmosféra je víc evropská než v ostatních částech země, podle mě by to byl ideální začátek dovolené v Maroku, taková první hezká ochutnávka :) Určitě příjemnější než Casablanca.

Záleží, jakým způsobem rádi cestujete - já třeba raději jedu na méně míst, ale pobudu si tam déle, zatímco někdo toho rád objede co nejvíc.

Užila bych si Andalusii :)

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 07:24

ankou

Diky moc!

já právě vůbec nevím jestli bych chtěla do Maroka třeba na těch deset dní. Moc tyhle země "neumíme" ani jeden. Takové nakouknuti člověka buď rozhoupe nebo to vzdá úplně. 

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 08:22

continuity syn se chystá do Maroka někdy v únoru a stežuje si, že týden je málo. Jeho přesné plány neznám - tedy on taky ne! Řeší to až na místě.

Ale vaše postřehy mu předám - dík ankou Muslik 

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 08:30

Makara tak přesné plány taky nemivam. Spíš seznam věcí, co by se dali, jak tam funguje doprava a tak. Mimo sezónu běžně cestujeme bez napevno zablokovaných hotelů, mám nějaké srdíčka na bookingu, ale rezervace předem nedelam. Co z toho zvládneme se uvidí na místě. 

Ono se tak líp cestuje i po jižní Evropě, natož nějaká země, kde panuje úplné bezčasí. Jen právě v tom Maroku tohle neumím odhadnout. Chce to trochu zkušenosti s danou kulturou. 

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 13:15

My asi mame moznost jet do Maroka zase s tou nasi malou skupinou, pry by to bylo spis na jih, let snad do Agadiru. Casablanca ne, to pry uz je moc turisticke,  Marakes jen pokud by nebyl primy let do toho Agadiru. Ale jeste to neni jiste. Bylo by to v dubnu, az po ramadanu.

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 13:32

Kokoska to zní fantasticky

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 13:54

andulka01 no uvidime, muz je vsema deseti pro.

Offline Mha
příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 17:39

Já sem do vší exotiky přijdu s obyčejným dotazem:)

Co neminout v Náchodě? 

Offline Ginevra
909 příspěvků moje polička 07. listopadu 2024 20:59
Reakce na continuity:

ankou

Diky moc!

já právě vůbec nevím jestli bych chtěla do Maroka třeba na těch deset dní. Moc tyhle země "neumíme" ani jeden. Takové nakouknuti člověka buď rozhoupe nebo to vzdá úplně. 

​Mně se zdá, že tu kdysi MP Meri psala o svém vztahu k Maroku, že tam jezdí opakovaně. Tak třeba by poradila. 

Offline eM
1729 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 00:42

Mha Škvoreckého lavičku