Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 12:24

Friganeříkám nic. 

Tohle je v Praze na letišti. 

A minule jsem nastoupila na blbý směr tramvaje. V Praze. Alespoň mi to došlo, protože když jsem jela tu samou trasu před půl rokem, vůbec jsem nepochopila, kde se stala chyba

Třeba si to příště už zapamatuji.

Offline Friga
2043 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 12:31

continuity ja jsem taky v Praze nekolikrat nastoupila do spatnyho smeru metra na becku To becko je pro me nejaky zaklety 

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 12:38

Frigav metru?

Tam je to na prestupu hned. Stačí použít jiné schody. 

Spíš se mi to nestává v cizině, protože to hlídám. Ale Praze jednou za měsíc určitě, minimálně přejedu, když nic jiného. 

Offline Friga
2043 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 14:42

continuity jo, na prestupu, clovek vleze do metra a najednou z niceho nic jede na opacnou stranu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 14:48

continuity komu se to nestalo, ať hodí kamenem

Když jsem začala jezdit víc sama, pořád se mi pletla Národní třída a náměstí Republiky. Béčko už mám teď zmáklý, ale Pankrác x Prosek kontroluju vždycky třikrát

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 14:50

Evaeva to se plete muzi a to je rodilý Pražák. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 14:56

continuity však já jsem taky rodilý. 

Offline Sweet Potato
39936 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 19:40

Offline Sweet Potato
39936 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 19:41

Hlásím, že jsem šťastně doma.

Offline Janulik03
19996 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 19:45

Sweet Potato hmmm tak to ti muselo chvíľu trvať, ísť na tom záprahu . Netriaslo to moc? Vitaj .

Offline barbucha blogger
35458 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 23:10
Reakce na Evaeva:

continuity komu se to nestalo, ať hodí kamenem

Když jsem začala jezdit víc sama, pořád se mi pletla Národní třída a náměstí Republiky. Béčko už mám teď zmáklý, ale Pankrác x Prosek kontroluju vždycky třikrát

​Nikdy jsem si nespletla směr v metru, ale nedávno se mi stalo, že jsem na Zličíně vylezla ze stovky autobusu z letiště, samozřejmě s obřím kufrem... abych do tý stovky omylem nastoupila znova a jela zpátky na letiště a že ta první stanice je dlouhá jak sviň!

Offline barbucha blogger
35458 příspěvků moje polička 20. listopadu 2024 23:16
Reakce na Friga:

Nastesti nas napadlo se zeptat ridice a ten nam poradil. Celkove ridici umeli radit. 

​Úplně nejvíc nejlepší řidiči jsou ve Stockholmu. Většina je z Indie apod., anglicky uměj perfektně, že se nebohej turista až zastydí... a raděj jak profesionální průvodce a vůbec jsou veskrze milí a vstřícný.

Vždycky si na ně vzpomenu, když pražskej autobusák řve na nebohý cestující jak smyslů zbavenej a cizincům radí, aby "se naučili česky"

Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 08:52
Reakce na Evaeva:

pořád se mi pletla Národní třída a náměstí Republiky

​Tam se mi povedlo ject špatně, i když jsem to třikrát zkontrolovala

Offline Friga
2043 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 09:27

barbucha no jo no, takhle jsem jednou vystupovala v Nymburce z rychliku, byli jsme v predsince 4, dva cizinci, ja a Cech. A omylem jsme vystoupili na opacnou stranu vlaku, na 1. nastupisti je vic koleji a maji mezi sebou chodniky. Nesli jsme nekam pod vlak, ale normalne na ten chodnik. A vybehla ven nadrazacka a zacala na nas rvat, nadavala nam do debilu a idiotu, ty dva cizinci se na me nechapave divali, co se jako deje, bylo to takovy trapny. Ja si s nima v ty predsince predtim trochu povidala, takze se koukali na me, tak jsem jim rekla, ze jsme omylem vylezli na opacnou stranu a pani to vadi. No porad ten vystup nadrazacky nechapali

Offline Sweet Potato
39936 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 09:31

Janulik03

Tam jsou cesty tak strašné, že ani s hranatými koly by už to horší nebylo.

Toto jsou taxibusy, které jezdí ze severu na jih do hlavního města. Je to cca 1400 km. Dříve prý cesta trvala tak 24h, teď, vzhledem k čím dál horšímu stavu cest, i 3 dny.

Vevnitř lidé, nahoře náklad. Pokud je na taxibuse státní vlajka jako na těchto, převáží na střeše mezi zavazadly i nějakého nebožtíka.

Na tom bílém autě se veze někdo movitý, má střechu sám pro sebe.

Offline barbucha blogger
35458 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 10:12

Friga 

To nechápe nikdo. U nás má bohužel většina zaměstnanců dopravních služeb chování řeznickýho psa... já si pravidelně dopisuju s pražským dopravním podnikem, protože co si kolikrát dovolí autobusák k lidem, to je až k nevíře. Neměli by ti šoféři chodit i na nějaký psychotesty? Fakt některý jsou na tom psychicky dost divně, a to mají vozit lidi...

Nedávno na mě jeden řval, ať se vrátím do špitálu vraždit lidi! (máme u baráku konečnou, takže tam nastupuje většina zaměstnanců) Jako dopravní podnik se mi hluboce omluvil, ale co z toho, když toho magora zas pustěj na silnici?!

Offline Tabea
7858 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 10:13

Friga já myslela, že dveře jsou odblokovaný jen na tu správnou stranu.
Kdysi jsem takhle měla výstup v autobuse z letiště. Cizinci neměli drobný na lístek, řidič na ně řval, ať vypadnou, že nemá na vrácení. Tak jsem se pustila do toho řidiče. Byla jsem strašně rozlícená. Ale už je to tak dobře 15 let, teď už určitě všechno funguje jak na drátku.

Offline continuity
42332 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 10:29

Tabea tad je to chování k cizincům příšerný obecně.

Tuhle jsem zachraňovala dva s kufrana, kteří chtěli na letiště, ale seděli v busu, který končí dřív a na letiště jeden jen každý druhý spoj. 

Bavila se s nima nějaká babka, místo, aby jim řekla, že jim fakt nerozumí, tak je nějak zkoušela z češtiny. Vložila jsem se do toho a vyřešila to a když vystoupili tak začala: jak to, že si to neprectou, vždyť tam není letadylko, tak je to snad jasný a taky se jim nic nestane, když se kousek projdou. 

Tvl: jsem si v tu chvíli predstavovala, jak se bába teleportuje někde uprostred Paříže nejlíp s 25kg kufrem a dostane se jí místo pomocí těchto kydu. 

Offline Tabea
7858 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 10:45

continuity

Já chápu, že třeba řidič byl frustrovanej, že nemá drobný a pořád tam lezou lidi, co neumí česky a chtějí platit papírovýma penězma a on jinak než česky neumí. Ale jak to měli řešit ti cizinci, když vylezli z letadla, vybrali si peníze z bankomatu a neměli drobný? Lístek kartou koupit nešel, automat na rozměnění tam taky žádnej nebyl. Tak holt leda aby mě řidič od zaměstnavatele pokladničku s drobnýma. 

Offline Friga
2043 příspěvků moje polička 21. listopadu 2024 10:55

Tabea ja jsem taky myslela, ze spatny dvere budou zablokovany, ale ocividne nebyly

Celkove nechapu tohle vyzadovani cestiny od turistu, vzdyt to naprosto nedava smysl. Taky vim od muze, ze nektery lidi se posklebujou, kdyz se snazi mluvit cesky a mluvi lamane. Takze dle nekterych maji cizinci mluvit cesky a jedine bezchybne nebo co.