Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Archivářka
příspěvků moje polička 17. února 2025 06:43

Karja Safari v Tanzanii je bych řekla už úplně snadné a dostupné.

Jen pro srovnání: Kdyby bylo období dešťů a křoví zelené, tak ty lvy prostě neuvidíme (Botswana 2023).

Offline notna
9259 příspěvků moje polička 17. února 2025 12:10
Reakce na Victoria:

notna Tak to je skvělé, že se výlet povedl, mám radost! A co dcera? Byla nadšená? Jaký to v ní zanechalo dojem, když si Paříž tak přála vidět?

​Omlouvám se, za pozdní odpvěď. Dceři se Paříž moc líbila. Možná je to tím, že to je momentálně nejčerstvější zážitek, ale líbila se jí prý nejvíc z evropských měst, které jsme naštívili. Dosud si prvenství držel Londýn a ten má obrovské plus za studia Harryho Pottera :-) Když jsme si povídali, co jsme nestihli, říkala to nevadí, já se sem vrátím. Nejvíc ji mrzel Monet v l´Orangerie, muzeum je zavřené do března, a ve Versaille jsem nezvládli dojít /dcera byla po úrazu/ až k vesnici Marie Antoinetty. Z toho, co jsme stihli, se jí libilo všechno a nic nezklamalo, naopak prý bylo lepší než očekávala. Paříž ji nadchla celkově, nejmenovala jednu nebo pár věcí, které by nějak převyšovaly ostatní.  Mimo klasických památek jsme stihli i tu Galerii Diora, kde se samozřejmě musela vyfotit na schodišti, jeli jsme linkou metra č. 6 a stihla natočit video, když Eiffelovka zrovna v celou hodinu blikala, fotila se v Rue Buenos - Ayres, byli jsem ve dvou obchoďácích, tak se nám podařilo Paříž namixovat hezky i pro tu marnivou stránku dívčí duše.

A dceři učaroval zákusek eclair. Myslela jsem, že budeme testovat croissanty, ale ne. Po návratu už byla i babička požádána, aby ho upekla :-) A ochutnala šneky. Takže i na poli gastronomickém měla Paříž úspěch. I ostatní francouzská jídla měla úspěch.

Překvapilo mě, že dceři i muži dost lidí říkalo, abychom se v Paříži připravili na smrad, který je snad všude, špínu a obtěžující prodejce a žebrající. Oni mi to řekli, až jsme tam byli, aby mě prý nestresovali :-) My zápach cítili jen na jedné stanici metra od bezdomovců. A to jsme těch stanic viděli hodně. A prodejce "suvernýrů" jsem viděli jen v okolí Eiffelovky.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 17. února 2025 17:05

Archivářka Karja Manuka my jsme tam byli po období dešťů, vlastně ještě doznívalo a z té přírody fakt byla cítit vláha a svěžest, ale taky mě ta zeleň překvapila. Fotky nejsou vůbec nijak upravované ani dobarvované

Kokoska víc živočichů tam mělo modelingové sklony

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 17. února 2025 20:43

Mermaid Gueréza

Offline Karja
44197 příspěvků moje polička 17. února 2025 21:08

Mermaid No úžasný! 

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 18. února 2025 09:07

Cestovanie, hlavne nízkonákladové len s batohom, začalo byť mojou vášňou. Minulý rok Alghero, Trapani, tento rok to bola Valetta, chystáme sa s kamoškou ešte do Bosny a Hercegoviny Banja Luka a na grécky ostrov Skiathos. Myslím, že neostane len pri nich. Berieme všetko, čo ponúka Ryanair. 

Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 18. února 2025 17:42

Mermaid krasne modely!

Offline Manuka
647 příspěvků moje polička 18. února 2025 22:45

Včera jsem ho ulovila

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 19. února 2025 11:31

notna Díky za obsáhlou odpověď. Měli jste to rozmanité! Pro dceru to zřejmě byl důležitý výlet, tak je skvělé, že jste jí to přání splnili:-)

A co se týče smradu a špíny v Paříži, myslím, že to byl ještě důsledek olympiády.

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 19. února 2025 11:31

A pěkně se tu cestuje, parádní fotky:-)

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 19. února 2025 11:44

Manuka Pardon, koho?

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 19. února 2025 17:51

Manuka počítám, že Mars?

Offline Manuka
647 příspěvků moje polička 19. února 2025 19:19

Sweet Potato , andulka01 Jižní kříž. Kdysi jsem o něm čítávala v dobrodružných knihách. 

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 19. února 2025 19:28

Manuka ajo, nojo, to je ta, pro nás, naprosto neznámá obloha. Teda, musela jsem si najít hvězdnou mapu a zorientovat to, ale je tam :-)

mi pod jižní hvězdnou oblohou bylo regulerně úzko, v buši, kvůli horku jsem blbě spala, koukala do nebe, a jak jsem tam neměla žádný známý tvar...

Offline dorota
1223 příspěvků moje polička 19. února 2025 19:31

Manuka mne Južný kríž napadol, ale nebola som si istá. Tiež si to pamätám z kníh, ktoré som čítala a ktoré sa odohrávali v Austrálii.

Offline Manuka
647 příspěvků moje polička 19. února 2025 19:33

andulka01 taky jsem tady už zažila noci na místech kde nebyl světelný smog. A bylo to přesně jak píšeš, přes ty miliardy se těžko hledal nějaký konkrétní tvar. 

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 19. února 2025 19:38

Manuka Aha, z knížek a písniček... A taky mne kdysi dávno jeden lákal z plné chalupy pod hvězdnou oblohu, že prý mi ukáže Jižní kříž. No sice jsem se mu trochu vysmála, ale vylákat jsem se dala. Jsme spolu dodnes. 

Offline Sweet Potato
39940 příspěvků moje polička 19. února 2025 19:39

andulka01 Tento problem my krátkozrací nemáme.

Offline Manuka
647 příspěvků moje polička 19. února 2025 19:43

Sweet Potato ale to je milé

Offline Manuka
647 příspěvků moje polička 19. února 2025 19:46

andulka01 promiň blbě jsem to pochopila. Chyběl Velký vůz že?