Sweet Potato A jeli jste se někdy na ten jižní kříž skutečně podívat? Nebo to čeká na nějaké kulaté výročí? ;o)
Cestování
Manuka přesně, nebo Severní koruna...
a když se k tomu přidá zvláštní pocit v kraji Rainbow serpent eggs (Devils Marbles). Jako absolutně mimo civilizaci, jen silnice. V podvečer se nám stal hodně mystický zážitek, musím říct, že jsem se v noci cítila jak opuštěný námořník.
DruIJeště jsme nebyli dostatečně jižně. A on už na tu noc tenkrát ani nevzdechne. Sbohem, romantiko...
Sweet Potato Tak mu tu romantiku připrav ty. Vyražte jakože na dovču a na místě to na něj vybal. Miluju tyhle promyšlený překvápka.![]()
KanKdyž já furt něco připravuju (teď třeba cestovatelský narozeninový dárek) A jo, vždycky to má úspěch. Ale furt jen já. Už mě to neba.
Sweet Potato Máme tvému muži poslat screenshot téhle diskuze? Třeba by mu to došlo ;o)
na skok u sousedu a jen lanovkou nahoru a dolu. Bylo krasne. A vratislav, kapustnaci byli top

já každého na ty kapustnaky posílám a každý na mě čumí jak sůva z nudlí, cože je to za blbost.
A přitom jsou ![]()
continuity Jeee, v Malaze je od soboty i dcera s muzem. A jsou nadseni. Predevcirem byli v Granade, Alhambra prej byla neskutecnej zazitek. Dcera si ho jeste okorenila fotkou s hercem ze serialu Koruna, kterej tam byl s rodinou. ![]()
barbucha zapisuju si!
brrr jak jste to vymysleli? Chceš detailnější popis nebo sem hodím jen fotky?
continuity Ještě nějak, to je naše klasika. Hoď sem fotky, já se zeptám, až to nějak naplánuju. Dík.
Jo a kamarád letí do Malagy v pondělí ![]()
Jak jste se měli?
Fakt dobrý, dnes trochu prší, ale doteď bylo hezky. Za 7 dní mám průměr kroků přes 19 tisíc a s tím bolavým kolenem se už fakt těším domů ![]()
Ty některé výlety byly pro batolata, v sezóně to takto nepůjde a určitě to natáhnete. To bych ti pak přesně napsala.
Gibraltar
Muž, který ten výlet planoval, mi jaksi zapomněl říct, že jde v podstatě o celodenní výšlap v národním parku, takže jsme měli na čtyři lidi litr vody a žádnou svačinu. Nakonec byl naštěstí otevřený nějaký kiosek. Půda je tam tvrdá a potřebovala jsem řidiče zpět.
Jinak se vyplatí jet po ty neplacený komunikaci A-7, je to dvouproudová s kruhacemi, takže rychle a ušetříte deset euro. My jsme tam byli v neděli a nebyla na hranicích žádná fronta, jinak se to nechá zkontrolovat na webkamere. Teď stačí na přechod hranice ID.
Europa point

Na Gibraltaru se vyplatí tu trasu trochu plánovat. Skywalk a ten visutý most jsou hezké, ale zas to nestojí za to tam zacházet speciálně - oboje však lze zvládnout cestou, pokud o tom trochu popremyslite. U vchodu dostanete zcela příšernou mapku, na mapách to taky není kdovico, ale dá se to zvládnout. Co je za mě povinné je jeskyně St. Michael's, ta je nádherná a neni tam zima, akorát ta světelná show by za mně ani nemusela být.
Dále je výborná O' Hara batery a Tunely, ty jsou dvoje - vchody jsou bohužel na druhé straně skály než ty děla.
Lanovka nejezdila, ale z Jew's vchodu to celkem šlo. Akorát jsme tam strávili čas od 13 do 19, vzhledem k zavřeným hospodám jsme nikde moc nevysedavali, nesvačili a ty druhé tunely jsme vůbec nestíhali. Chce to fakt celej den a možná vynechat ten Evropa point. Maják hezký, ale kromě kavárny a dobrého hřiště tam nic moc není.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje