Janulik03 Neboj, ještě to z holkama rozjedete! A vnuk jako parťák je super! Moje kolegyně si teda vzala vloni dvě vnoučata do Chorvatska a říkala: Už nikdy, jsou hrozný! :D Podrobnosti teda nesdělila.
Cestování
mirajo krása, já mám Madeiru na seznamu jako první místo, kam pojedeme, až budeme mít hlídání alespoň na týden.
barbucha ten výlet by som ti aj trošku zazavidela.
Měla jsem trošku obavy, jak to zvládnu s tou ostruhou, moc se mi to ještě nezlepšilo... ale správná žena si vždycky ví rady: koupila jsem si nejdřív lístek na vyhlídkovou jízdu tím patrovým autobusem, šněruje křížem krážem celý to starý město a můžeš v tom jezdit třeba celej den, vystoupit, pozevlovat a pak zas nastoupit do dalšího a pokračovat... tak jsem tu trasu projela asi natřikrát a pak jsem věděla aspoň zhruba kde co je... a chodila už najisto. Samozřejmě, jak bylo krásně, tak s mnoha zastávkama na občerstvovacích zahrádkách
Noha mi tudíž neupadla, takže cajk!
barbucha tak to je super. Treba sa vynájsť. Tak nech už noha je lepšie.
Garfie prosím tě, teď se mi vybavilo, že jste byli na tom Borneu, mohla bys mi dát nějaké tipy? Beru vlastně cokoli, máme koupené letenky a zatím žádný plán, jen jsem zběžně prolistovala lonely planet, takže prvotní základnu vidím asi v Kota Kinabalu a zbytek je ve hvězdách. Určitě pojedeme s batohy a máme rádi vše, moře - šnorchlování, džungli, vodopády, zvířata, kopce i sem tam městskou civilizaci, kluci jsou celkem zdatní, loni jsme je otestovali na Sumatře a baví je všechno možné, takže myslím, že by neměl být problém.
Malenge Letíte do Kota Kinabalu? My tam byli jen na týden a většinu z toho strávili na Labuanu, protože jsem vyrostla na Sandokanovi.
Takže asi zase tak moc nápomocná nebudu.
Labuan je nádherný, žádní turisté, nekonečné pláže, kde se nikdo nekoupe. Ale je to trochu z ruky a nevím, jestli stojí za to se tam hnát, když to nemáš jako já splněný sen.
Původně jsem myslela, že bychom vyšplápli Mt. Kinabalu, ale pak se ukázalo, že je to dost náročné a trvá to minimálně dva dny, ehm....![]()
Měli jsme půjčené auto, takže s dopravou moc neporadím, ale KK je spíš takové provinční město, asi nemá cenu se v něm úplně zdržovat, krásná je Masjid Bandaraya mešita, ale spíš z venku než zevnitř, největší zážitek jsou asi noční trhy, jinak se všechny atrakce dají projít prakticky za den. Je tam taky, téměř v centru, mangrovový les, tak to je asi taky docela zajímavé (KK wetland).
Určitě se běžte podívat do některé z těch Cultural herirage village, mám v mapě u KK bodnuté dvě, ale už si nepamatuju, ve které jsme byli. Bylo to ale moc zajímavé, dozvíte se o různých kmenech a hlavně lovcích lebek, což kluky určitě nadchne! :-)
Určitě si najděte nějakou plovoucí vesnici, my byli na Labuanu, ta byla opravdu nádherná, nevím jak na té "pevninské" části. Byli jsme taky na nějaké river cruise po pralese, to bylo super zajímavý, viděli jsme spoustu opic, včetně nosatých a večer světlušky. Bylo to na cestě na Labuan, zastavili jsme náhodně a domluvili si super cenu (jak jsme pak zjistili asi čtvrtinovou proti turistických zájezdům). Bylo to tady, ale určitě je tam takových společností víc.
Mám pocit, že když jsem plánovala, tak jsem litovala, že nemáme dost času přejet na druhou stranu ostrova, který mi celkově přišel nějak zajímavější. Chtěla jsem taky do Bruneje, když už tam jsme, ale po pečlivém studiu jsem to vyhodnotila, jako zbytečně komplikované.
Hodně nápomocné byly tyto stránky tady a tady.
Kdybys chtěla vidět fotky, tak mi napiš, otevřu ti je na FB.
Jo a ještě, lidi super milí, ale jídlo super pálivé, ale jakože fakt. I když jsme 3x zopakovali, že je to pro děti a nechceme žádné koření a překvapení Malajci se 3x ujistili, jakože fakt žádné???? tak se to nedalo jíst a většinou to končilo tak, že muž jedl 3-4večeře, já tak napůl a děti ovoce....![]()
Garfie moc děkuji, super info pro začátek, od čeho se odpíchnu. Obzvlášť mě teda pobavila ta část o jídle, to bude s klukama veselo ![]()
Nemáte tip kam v Itálii k moři? Ideálně menší město a klidně divočejší pláž. Ne úplně na jihu, spíše po cca oblast Pisy. Kam po městech a městečkách bych měla naplánováno hned, ale potřebuju to spojit i s hezkým koupáním. Děkuji.
Okolo Pisy je to brutal s dopravnymi zapchami smerom k plazam
miuu oblast okolomCinque terre? Lerici, Baia Di Fiascherino, a oblast mezi Janovem a Monakem? Zalezi teda take kdy...

Za dvě hodiny z Ostravy, Girona

MPLee kolem Cinque ale absolutne mimo sezonu. A pocitat s tim, ze se do tech hezkych mest neda dostat autem. Je to tam i pomerne drahe to ubytovani. Jinak ano, ta mestecka jsou kouzelna
. Ale jako cil bych tam nevidela plaze no.
miuu my byli tri dny v Cinque Terre, ale z toho dve noci v La Spezii a delali jsme vylety. Pak jsme to vzali autem po pobrezi a na par noci skoncili nad Pisou v Cecine. Ale v tom useku La Spezia -Pisa je to jednotna placka plazi a navazujicich letovisek. Nic divocejsiho. Co ale muzu doporucit je Elba. Tam si vybere kazdy, nicmene je to uz dost daleko a ceny vyssi. Jinak jsme byli v polovine cervna a uz bylo na koupani, lidi jeste snesitelne. V Cinque uz ale mraky, tam bych sezonu zazit nechtela
Jos , přesně!!
Ale mezi těmi městečky jezdí vlak a je to pohodlné. My do jednoho z nich udělali i pěší "túru".
KOupání tam v žádném případě, to by mě zabilo - mraky lidí, nejsou to místa určená na pobytovou, válecí dovolenou (za mě teda).
Ale za vidění to rozhodně stojí, bydleli jsme taky v La Spezii.
Děkuji za pomoc. Tak na koupací dovolenou zůstaneme věrní Chorvatsku a Itálii si opět užijeme o jarních prázdninách. Letos jsme zvládli train trip Linz-Innsbruk-Bologna- Modena a bylo to úžasné.
Jos prosím tě, pamatuju si to dobře, že jste loni byli s malým v Gdaňsku? Máš nějaké postřehy typu, v jaké lokalitě se určitě (ne)ubytovat a podobně? Chtěli bysme ideálně bydlet nějak poblíž moře, tak kde je dobré koupání nebo tak?
Evaeva nevím úplně jak to myslíš,ale centrum Gdaňsku je od moře asi 10km. Pokud chcete do mesta jen na výlet, budou lepší na koupání Sopoty. Westerplate, což je nejbližší od Gdaňsku je v podstate muzeum. (Vykoupat se tam dá, ale není tam žádná infrastruktura).
continuity jojo, bydlet budeme určitě někde v okolí
Evaeva no tak se podívej na ty Sopoty nebo Gdyni. jeden rok jsme projeli téměř celé pobřeží. Jako nejlepší byly Medzizdroje, ale to není Gdansk.
Molo v Sopotech je za vstupné, což naštve. V Gdyni jsou dvě válečné lodě, muzea. Ale jinak je to v podstate jedno, pláže všude stejné, jídlo dobré všude a koncem sezony všude mraky komárů. Bydleli jsme v Polsku asi na šesti místech a nikde nebyl problém.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje