Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Kokoska
34402 příspěvků moje polička 05. dubna 2025 11:11

continuity "koncem sezony" je u Baltu co? Srpen? Zari?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2025 11:15

continuityatrakce si najdu, resp. už jsem koukala. V mezizdrojích už jsme byli, teď bych chtěla sem. Jestli je to všude stejný, tak tím líp. Pojedeme v srpnu, tak doufám, že to s těmi komáry nebude tak horký

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 05. dubna 2025 11:20

KokoskaČím později v létě tím horší. V Lebe jsme byli 23 a bylo to dost strašné. V Mezizdrojích začátkem července a ještě to šlo. 

Offline continuity
42333 příspěvků moje polička 05. dubna 2025 11:25

Evaeva

Vemte si dost repelentu. U Baltu ta koupací sezóna končí v srpnu. No uvidíte, čím míň sladké vody kolem, tím lepší. Blbý je, že tam jsou různé potůčky a retenční nádrže téměř všude. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2025 12:08

continuity já si vůbec žádné komáry nepamatuju, byli jsme tam na přelomu června a července a ani nebylo moc teplo, na koupání vůbec. 

Nám o to moře zase tolik nejde, spíš počítám s tím, že odpoledne po "vzdělávací" části se děti pohrabou v písku a třeba i vlezou do vody, když bude teplo. Proto chci bydlet nějak poblíž pobřeží, aby jsme to večer neměli daleko.

Online Karja
44197 příspěvků moje polička 05. dubna 2025 13:35

EvaevaAle děti vloni vypadaly, že JIM o to koupání teda jde:D. To bude hezké, já bych do toho Polska jela hned, ale zbytek rodiny nemůžu přesvědčit, že je to dobrý nápad:D:D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2025 14:04

Karja no ale do moře by nevlezli, nechtěli ani do Lipnastarší se teď teda úžasně rozplaval, ale mladší se naopak začal bát. Mimino teda plave, ale z tolika vody bude asi překvapený. Po cestě plánujeme zastávku v termálech, tak to je snad uspokojí. Právě si myslím, že dvě hodiny v moři vždycky odpoledne jim budou stačit. My bysme to s mužem nevydrželi celý den, v tomto složení určitě ne

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. dubna 2025 16:42

Evaeva nene, to asi nebyli my. My byli predloni pobliz Helu, ale v Gdansku zatim ne

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2025 16:45

Jos ok, to je hned vedle My to chceme prozkoumat až k lebě

Offline DruI
5503 příspěvků moje polička 05. dubna 2025 17:44

Evaeva My si v Gdaňsku pronajali apartmán v téhle čtvrti. K moři to bylo procházkou přes park. Za kulturou jsme vyráželi MHD. Za mě ideál :o) Ale my tam teda byli až v září a to tam sice nebyli komáři, ale už to fakt nebylo ani na plavání v moři

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2025 17:53

DruI díky, prozkoumám to. Asi bych radši bydlela někde v menší obci okolo, ale je pravda, že takhle bysme nemuseli každý den používat auto

Offline DruI
5503 příspěvků moje polička 05. dubna 2025 18:04

Evaeva My když jsme tam byli, tak polovinu pobytu měl manžel konferenci, tak jsme vymýšleli ubytování tak, abych mohla bez větší námahy za zábavou vyrazit s dětmi sama :o)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2025 18:05

DruI to je rozumný! Ale není to blbá myšlenka, určitě to zvážíme 

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 06. dubna 2025 18:29

V pátek nachozeno v Barceloně 19,3 km, plus interiér Sagrady a P. Marie del Mar

Offline Tabea
7863 příspěvků moje polička 06. dubna 2025 20:10

Sezona budiž zahájena. 

na hodinkách 15,3 km. Středně těžký terén, děti ani neusnuly cestou domu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. dubna 2025 20:23

Tabea to je hezké! Kde to je?

Offline Tabea
7863 příspěvků moje polička 06. dubna 2025 20:51

Evaeva

Weißensee, Allgäu. Jsou tam 4 jezera celkem blízko sebe, z některých míst je možno vidět je všechny. Taky jsou tam zříceniny, což je vždycky dobrej cíl. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. dubna 2025 20:57

Tabea našlo mi to něco na pomezí Německa a Rakouska, to je ono? Vypadá to na zajímavou lokalitu.

Offline Tabea
7863 příspěvků moje polička 06. dubna 2025 21:12

Evaeva jj, došli jsme do Rakouska. Od toho jezera tam je tech tras víc, i nízká obtížnost. Mě nejvíc zaujala trasa "Brauereien und Sennereien" (pivovary a mléčný farmy). Na jednu stranu je zřícenina Falkenstein, na druhou dvě zříceniny vedle sebe (Eisenberg & Hohenfreyberg). 
Kousek je Füssen, tam je stezka v korunách stromů a na zemi stezka pro děti, s prolézačkama a tak. Myslím, že tam dole se dá jít i s kočárem. Neuschwanstein taky coby kamenem dohodil. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. dubna 2025 21:15

Tabea to je fakt pěkná lokalita. Určitě si to uložím!