Evaeva nebudem nijak narocni, klidne by stacila pizza nebo burger, ale tohle nabizi vetsi vyber. A ten burger maji taky :)
Cestování
andulka01 dik, to Pomodoro je taky celkem v centru. Budem jen projizdet, za tyden v nedeli jedem s vnukem na Lipno a protoze vloni cestou do Trebone jsme byli v Tabore, vzala bych to tentokrat na jih pres Pisek.
Kokoska kolegyne to napsala za me
mne bylo z toho placateni na slunci blbe uz jako decku a to se tehdy jeste opalovani povazovalo za zdravi prospesne
Kokoska Na Ostrově to je fajn. Jinak v Písku na klasiku k Reinerům, indická bude v neděli zavřená. Pizza na náměstí taky jde. Jinak bych se podívala, co mají ve Sladovně za aktuální výstavu, jsou zaměření na dětské a hodně interaktivní.
brrr diky!
Zdravim, damy, dnes jsem mela dalsi zazitek: Navstivila jsem jeskyne, ve kterych se ztratil Tom Sawywr s Becky Thatcher ![]()
Krasne jeskyne, ale ztratit bych se tam fakt nechtela!
Mark Twain se tam v mladi opravdu ztratil s kamaradkou, ale myslim, ze byli trochu starsi nez Tom a Becky, a ze tam nezustali tak dlouho.
Co jsem nevedela bylo, ze se tam taky nejakou dobu taky schovaval Jesse James. Tak jsem se dozvedela neco noveho ![]()

Steny i stropy jsou doslova pokryte podpisy a monogramy. Jeskyne byly objeveny v roce 1820 a od te doby tam chodi navstevnici; zakaz cokoliv psat nebo vyryvat do sten je relative novy. I podpis Marka Twaina tam je, akorat ze se podepsal svym puvodnim jmenem "Samuel Clemens" a podpis je v casti jeskyn, ktera neni pristupna. Videli jsme ho jen na fotce.
Je to takovy divny pocit, divat se na steny a videt vsechna ta jmena... Nekdy navstevnici pripojili i datum, tak clovek vidi treba rok 1872 vedle 1935. Vzdycky, kdyz se moje skupina zastavila na vyklad, tak jsem koukala po tech jmenech a rikala si, kdo asi ti lide byli. A jestli tusili, ze se nekdo na jejich podpis bude divat za sto padesat let.
Foti se to ale spatne, protoze se v jeskynich nesmi pouzivat blesk.

Zitra jedu domu a vubec se mi nechce. Klidne bych tady jeste nejakou dobu zustala, i kdyz je tu vedro. Ale uz jsem dostala od deti z prace nekolik vycitavych telefonatu, ve kterych se ujistovaly, ze v pondeli uz tam urcite budu!
A Chico mi dava pri kazde prilezitosti najevo, ze to jsem si mohla odpustit, tahat ho do takoveho hnusneho horka ![]()
Jeste si rikam, kdyz uz tady plevelim, ze bych mohla jeste dat fotky toho naseho airbnb. Fakt se mi tu libi ![]()

Je to jen jedna mistnost, krome koupelny a satniku, ale velmi prostorna a je tam vsechno, co clovek potrebuje. Kuchyne je plne vybavena.

Chodi se pres zadni terasku, ktera je otocena k kesu. Naproste ticho a soukromi ![]()
MP Marge To je super výlet, hrozně ti ho závidím! ![]()
Já kvůli Johnu Steinbeckovi táhla muže do Salinas (pěkná díra mimochodem). ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje