MP Marge to je krásnej vejlet! I to ubytování.
Tom Sawyer byl moje oblíbená knížka!
Garfie jo cesty po spisovatelích a knihách - Durrell a Korfu třeba.
MP Marge krásny výlet a ubytovanie vyzerá super. A v zdraví sa vráťte ![]()
MP Marge moc hezke jste to meli, a zajimave. Vsak se tam muzes nekdy vratit za mirnejsiho pocasi.
Archivářka No já bych teda na Hydru jela:D
brrr Jsou, a proto jsou Tom Sawyer i Huckleberry Finn na seznamu zakazanych knih (rozumi se ve skolach).
No to si děláš prdel ![]()
Dyk je to úplně neškodný, takový až naivní... mmch kdysi jsem se moc pobavila (myslím že ve Světový literatuře co tady vycházela kdysi, ty sešity - ale to je zmínka pro pamětníky
) u recenzí co Mark Twain psal například na J.F. Coopera... u scén kdy popisuje v Posledním Mohykánovi (nebo Lovci jelenů? teď nevim) např. kterak Indiáni skáčou na ten obytnej vor, to jsem řvala smíchy! Strašně vtipnej byl...
Jinak fotky krásný a vejlet zjevně super!
Dyk je to úplně neškodný, takový až naivní...
Naivni mozna, psano z pohledu tech chlapcu, ale neskodne, no, s Huckem byly problemy uz pri prvnim vydani; Twain to napsal jako protiotrokarske a do jiste miry protirasisticke manifesto, coz se mnoha lidem nelibilo. Proto mi tak vadi, kdyz se kniha dnes zakazuje jako "rasisticka", protoze je to nespravedlnost. To, ze autor neco popise prece automaticky neznamena, ze to schvaluje, naopak!
Pak je jeste problem, ze v anglickem originale tam je skoro na kazde strance "n-word".
Mimochodem, ze stejneho duvodu se ve skolach prestalo cist Jako zabit ptacka.
Jinak souhlasim, ze s Markem Twainem je sranda ![]()
MP Marge To je super výlet, hrozně ti ho závidím!
Já kvůli Johnu Steinbeckovi táhla muže do Salinas (pěkná díra mimochodem).
Dobre vedet do budoucna ![]()
Moje taky, proto jsem v tom Hannibalu byla ze vseho tak unesena!
Vidis, z toho by mohl byt zajimavy cestovatelsky projekt!
Ja uz jsem krome Marka Twaina v Hannibalu "navstivila" Betty McDonaldovou na Vashonu a Ernesta Hemingwaye v Oak Parku, tak mam dobrej zacatek, ale ten Oak Park se asi nepocita, protoze do Oak Parku jsem se pristehovala kvuli praci a Hemingwaye nemam nijak zvlast v lasce ![]()
MP Marge krásny výlet a ubytovanie vyzerá super. A v zdraví sa vráťte
Diky, v poradku jsme dorazili domu ![]()
MP Marge moc hezke jste to meli, a zajimave. Vsak se tam muzes nekdy vratit za mirnejsiho pocasi.
Vsak jo, uz planuju, ze bychom se tam mohli zase podivat koncem rijna a prochodit okolni lesy ![]()
Já jsem podnikla cestu na Capri kvuli knížkám Axela Munthe, ale těžký zklamání. Z atmosféry nezbylo nic, kdepak rybáři, kdepak pastevci koz. Miliony turistů na metru čtverečním a místo hospůdek módní boutiques :-)
MP Marge no vybarveny podzim by tam musel být kouzelný.
Naivni mozna, psano z pohledu tech chlapcu, ale neskodne, no, s Huckem byly problemy uz pri prvnim vydani; Twain to napsal jako protiotrokarske a do jiste miry protirasisticke manifesto, coz se mnoha lidem nelibilo. Proto mi tak vadi, kdyz se kniha dnes zakazuje jako "rasisticka", protoze je to nespravedlnost. To, ze autor neco popise prece automaticky neznamena, ze to schvaluje, naopak!
Pak je jeste problem, ze v anglickem originale tam je skoro na kazde strance "n-word".
Mimochodem, ze stejneho duvodu se ve skolach prestalo cist Jako zabit ptacka.
To je peklo. Já z toho taky lezu po zdi - jako přece výslovně dobře míněný knihy... v nich nemůže nikdo normální najít nic špatně myšlenýho ![]()
Stejně tak Chaloupka strýčka Toma! Kurnik pomalu dvěstě let stará klasika... dříve bible všech bojovníků za zrušení otroctví! A taky špatně
Budem přepisovat i Shakespeara apod.? Othello neni politicky korektní...
Člověk by řek že dneska je všechno tak škodlivý (a zraňující - oblíbený to výraz, že jo), že proti tomu je Mein Kampf jak pohádky ovčí babičky tvl. Řekla bych takovejm jen jedno: čistému vše čisté! ![]()
Jinak závidím ty návštěvy ve stopách! Hlavně tu Betty... Já bych se stejně tak ráda podívala třeba k Agatě Christie v Devonu a tak, takovejch míst by se našlo!
Doporučuji https://www.atommuzeum.cz/
Sice otevřeno v sobotu a v červenci. Rezervace není nutná, to nikdo neřeší, chtěli to kvůli evidenci, ale jinak pecka. Hlavně ta přednáška předtím.
Míst, kde bývalé SSSR skladovalo jaderné hlavice v sovětském bloku, bylo kolem 12. Toto je jediné zbývající přístupné. Zbylé dvě v ČR jsou úplně zničené, nadšenci, kteří to provozují dlouho bojovali, aby to mohli odkoupit. Komunisti vystrkovali ruzky i dlouho po revoluci, vůbec neměli zájem, aby se o tom vědělo. A co má fakt cenu jsou přednášky od 13 hodiny, bývalý voják od raketových vojsk 20 minut 20. století in a nutshell, řekli jsme dětem, že když si zapamatují tohle, nic dalšího už snad ani nemusí. Plus pak jaderný fyzik z ČVUT o principech jaderných zbraní.
Měli v tom spolku ještě vojenského historika,co se hrabal v archivech, takže mají spoustu věcí z pozadí, co se kolem toho budování v 60. letech děly. Dá se s pány dobře pokecat. Fakt koho ta vojenská historie jen trochu baví, moc doporučuji. Už jsem dětem (k velké nelibosti mladší
) řekla, že letošní side quest bude studená válka. Musí tuhle historii prostě znát.

continuity já jsem nedávno jela kolem a zaujaly mě ty směrovky, vůbec jsem to neznala. Musí to být hrozně zajímavé, určitě se tam vypravíme. Díky za reference.
A koukám trvalá teplota 7 stupňů, paráda.
Raduza jo, to je příjemný bonus ![]()
Lenka22Capri se mi hrozně líbilo, ale my jsme tam byli asi na konci dubna, nebylo tam právě moc lidí. Ale samozřejmě za ostrov pastevců koz bych ho neoznačila. Ale nevěděla jsem o něm předtím nic, takže jsem neměla žádná velká očekávání;-)
MP Marge jaká byla v jeskyni teplota? Všichni jsou dost nalehko.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.